۲۰ مهر ۱۳۹۲، ۱۳:۰۵

بخش هوایی صاحب متولی واحد می‌شود/ پایان مدیریت دوگانه در صنعت هوایی

بخش هوایی صاحب متولی واحد می‌شود/ پایان مدیریت دوگانه در صنعت هوایی

وزیر راه و شهرسازی با تعیین یک مسئولیت جدید تحت عنوان قائم مقام وزیر در امور هوانوردی، بخش‌هایی از پرچالش‌ترین زیرمجموعه‌های وزارتخانه یعنی سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه‌های کشور را به زیرنظر این مجموعه درآورد تا در آینده‌ای نه چندان دور، شاهد پایان مدیریت دوگانه در صنعت حمل و نقل هوایی باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس آخوندی در تازه ترین حکم خود مسئولیت جدیدی را در وزارت راه و شهرسازی ایجاد کرد که این پست جدید می تواند یکی از مهمترین زیرمجموعه های این وزارتخانه را تحت تاثیر خود قرار دهد.

براین اساس، آخوندی آخرین روز از هفته گذشته، محمدعلی نوريان را به عنوان قائم مقام خود در امور هوانوردي و هواشناسي منصوب كرد تا یکی از پرچالش ترین بخش‌های زیر مجموعه وزارتخانه را زیرمجموعه قائم مقام خود کند.

وزیر راه و شهرسازی در حکم نوریان آورده است که مهمترين ماموريت وزارت راه و شهرسازي در دولت، وضع و اجراي مقررات به منظور افزايش ايمني، رفاه، بهبود كيفيت خدمات و حفاظت از حقوق شهروندان است، بنا براين در طراحي و بازنگري تمام سياست ها و فرآيندهاي عملياتي صنعت هوانوردي اين شاخص ها بايد مورد توجه باشد.

آخوندی در اين حكم با یادآوری سياست دولت در حمل و نقل هوايي مبتني بر آزادسازي و افزايش سهم بخش خصوصي در راستاي اجراي ماده 161 قانون برنامه پنجم توسعه، مطرح کرده است: در حوزه توسعه زيرساخت‌ها و فرودگاه ها نيز مي توان از مشاركت بخش خصوصي در بهره برداري استفاده كرد.

همچنین در حکم نوریان بر بازسازي ساختاري صنعت هوانوردي، توسعه و مدرن سازي اين صنعت در بخش هاي مختلف، افزايش ميزان بهره وري از سرمايه گذاري هاي صورت گرفته، توسعه موقعيت كشور در حمل و نقل هوايي و بين المللي و تبديل فرودگاه بين المللي امام خميني (ره) به قطب حمل و نقل بار و مسافر تاکید شده است.

آخوندی همچنین از قائم مقام خود در امور هوانوردی و هواشناسی خواسته است كه در راستاي افزايش توان ملي در جهت جذب فناوري هاي جديد و ارتقاي فناوري هاي موجود،‌ آموزش نيروي انساني در صنعت هوانوردي و هواشناسي، استفاده از فناوري اطلاعات، سهولت دسترسي شهروندان و بهره برداران به اطلاعات و خدمات و خدمات دسترسي به شبكه اينترنت در حين سفر اهتمام جدي از خود نشان دهد.

براین اساس به نظر می رسد وزیر راه و شهرسازی به منظور توسعه صنعت هوانوردی و خصوصی سازی این صنعت برنامه های جدیدی دارد و با سپردن این وظیفه به قائم مقام خود به دنبال تحولات بزرگی در این صنعت است.

صنعت هوانوردی در حال حاضر زیرمجموعه سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه‌های کشور در وزارت راه و شهرسازی قرار دارد که هر کدام از این مجموعه ها داعیه دار بخش هوانوردی در کشور هستند و سیاست‌گذاری‌های خاص خود را دارند.

در واقع در جریان اجرای سیاست‌ها هرکدام از این دونهاد روش‌های جداگانه ای را پیگیری می کنند که در نهایت صنعت هوانوردی را دچار چندگانگی کرده است، البته در دوره های قبل سعی شد شرکت فرودگاه‌های کشور به عنوان زیرمجموعه ای از سازمان هواپیمایی کشوری فعالیت کند اما به دلیل ساختار جداگانه ای که برای آن در نظرگرفته شده، بازهم موازی کار در این دو سازمان به چشم می خورد.

این موازی کاری موجب شده که در گذشته بارها از سوی کارشناسان ادغام این دو مجموعه مطرح شود اما بنا به دلایلی نامشخص از سوی دولت‌ها پیگیری نشد و همچنان این دو مجموعه به صورت مستقل به کار خود ادامه می‌دهند.

با این حال، وزیر در حکم خود بر ورود بخش خصوصی به ساخت فرودگاه‌ها تاکید کرده است، زیرا در حال حاضر ناظر و مجری در بخش فرودگاه‌ها دولت است در صورتی که نمی توان یک نهاد هم سازنده باشد و هم بر اجرای خود نظارت کند، بنابراین سیاست جدید وزارخانه احتمالا حذف تدریجی کارهای اجرایی از سوی دولت و ورود بخش خصوصی به این حوزه است.

به هر حال، به نظر می رسد وزیر راه و شهرسازی با تعیین قائم مقام در امور هوانوردی، به دنبال پایان مدیریت دوگانه در صنعت حمل و نقل هوایی کشور است. 

کد خبر 2153962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha