به گزارش خبرگزاری مهر، به اعتقاد بسياري از صاحبنظران مسئله علوم انساني و نسبت آن با مباني معرفتي اسلامي يا غربي، يكي از اصليترين مسائل امروز ماست. با توجه به اين ضرورت، كانون انديشه جوان تلاش دارد در آغاز سال تحصيلي جديد به اين مسئله مهم در قالب درسگفتاري با همين عنوان، بپردازد.
در اين درسگفتار كه به زودی آغاز به كار خواهد كرد، قرار است با نگاهي انتقادي به مباني و مبادي علوم انساني غربي، با با تکیه بر مبانی هستیشناختی اسلامی، روششناسي، جايگاه، كاركردها و وضعيت علوم انساني اسلامي بررسي گردد و زمينههاي تحول در علوم انساني مورد مداقه قرار گيرد. تدريس اين دورة جديد را دكتر عطاءالله رفيعي آتاني برعهده دارند.
سرفصلهاي درسگفتار فلسفة علوم انساني اسلامي:
1. مفاهیم و تعاریف (نظریه، علم،مکتب،نظام،علوم انسانی)
2.بررسی تاریخی علم مدرن
3.کارکرد، غایات و فوائد علوم انسانی
4.روششناسی علم پژوهی
5.فلسفه علوم انسانی(با نگاه انتقادی در چارچوب مبانی و معارف اسلامی)
6.روششناسی علوم انسانی
7.مبنا و معنای اسلامیت علوم انسانی (رویکردهای مختلف)
8.درآمدی بر روششناسی علوم انسانی اسلامی(با تکیه بر مبانی هستیشناختی و معرفتشناختی اسلامی)
9.جایگاه علوم انسانی اسلامی در منظومه معارف اسلامی
10.كارکردها و فوائد علوم انسانی اسلامی
11.وضعیت کنونی علوم انسانی در ایران
12.وضعیت کنونی علوم انسانی اسلامی
13.استراتژی موجود و مطلوب تحول علوم انسانی در ایران
14.بررسی وضعیت فعلی مدیریت تحول علوم انسانی در ایران
دکتر عطاءالله رفیعی آتانی كه ضمن تحصيل در درس خارج فقه و اصول از محضر بزرگاني چون حضرات آيات فاضل لنكراني، مكارم شيرازي، شبيري زنجاني و جوادي آملي بهره برده است، دوره دكتراي تخصصي (Ph.d) خود را نيز در رشتة اقتصاد و در دانشگاه تهران گذرانده است و مدرس دروس اقتصاد کلان، اقتصاد خرد، اقتصاد بخش عمومی، اقتصاد توسعه، اقتصاد ریاضی، کلیات اقتصاد، روش تحقیق، اقتصاد اسلامی، جامعهشناسي و فلسفه اسلامی بوده است.
وی ضمن انجام پژوهشها و فعاليتهاي علمي در قلمرو فلسفه علوم انسانی و اقتصاد اسلامی، در موضوعاتي مثل جنبش نرمافزاري، عدالت و نظام سياسي اسلام، حدود و حقوق مردم در نظريه ولايت فقيه، نسبت ما و ليبراليسم و نسبت علم و دين در دانشگاهها و مراكز علمي كشور سخنرانيهايي را انجام داده است.
رفیعی ضمن عهدهداري مسئوليتهاي فراوان در مراكز علمي كشور، دبير چندين همايش علمي و سردبير نشرياتي چون ماهنامه پويا، فصلنامه پژوهش و حوزه، فصلنامه علوم انساني صدرا و كتاب نقد بوده است. او هماكنون عضو شوراي علمي گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیر گروه اقتصاد جامعة المصطفی(ص) العالمیة است.
مهلت ثبت نام تا 30 مهر است و اين جلسات هر هفته روزهاي يكشنبه در كانون انديشه جوان برگزار ميشود. علاقه مندان جهت حضور در اين درس گفتار میتوانند با شماره تلفن 88989893-داخلي107 تماس حاصل کنند.
کانون اندیشه جوان در خیابان وصال شیرازی، کوچه بهنام، پلاک 19 واقع است.
نظر شما