۲۲ مهر ۱۳۹۲، ۱۵:۰۷

سالانه 8 میلیون بستری در بیمارستانهای کشور داریم

سالانه 8 میلیون بستری در بیمارستانهای کشور داریم

معاون سابق درمان وزارت بهداشت با اعلام اینکه سالانه 8 میلیون نفر بستری در بیمارستانهای کشور داریم، از افزایش 16 هزار تخت بیمارستانی در چند سال اخیر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید حسن امامی رضوی روز دوشنبه در مراسم معارفه معاون جدید درمان وزارت بهداشت به آمار بیمارستانهای دولتی و خصوصی اشاره کرد و گفت: هر سال میزان مراجعات به بیمارستانها در کشور افزایش می‌یابد به طوریکه سالانه 8 میلیون نفر بستری در بیمارستانهای کشور داریم که این روند از سال 89 به 91، "یک میلیون نفر روز" افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در طول چند سال اخیر 16 هزار تخت بیمارستانی به مجموع تختهای بیمارستانی کشور اضافه شده است، گفت: تنها از سال 89 تا 91، 1800 تخت ویژه به مجموع تختهای ویژه کشور اضافه شده است. همچنین حداقل یکصد تخت به مجموع تختهای دیالیز افزوده شده است و 400 تخت نیز به مجموعه تخت‌های اورژانس اضافه شده است، اما باید گفت که طی چهار سال اخیر حدود یکصد اورژانس بیمارستانی نیز مورد بازسازی قرار گرفته‌اند.

قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاهها، بهره‌مندی مردم از خدمات سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: در طول این سالها 700 رشته تخصصی و محل خدمت اضافه شده که بسیار قابل توجه است. همچنین سالانه حدود 2000 متخصص در مناطق مختلف توزیع می‌کنیم.

امامی رضوی با اشاره به شاخصهای اورژانسهای پیش بیمارستانی و تعداد آمبولانس‌ها و پایگاه‌ها در کشور ادامه داد: در دوره جدید تشکیل معاونت درمان (از اسفند سال 88) اقدامات ما بر برنامه راهبردی متمرکز بود. ما برنامه عملیاتی را چراغ راه خود قرار داده‌ایم و در طول این سال‌ها به آن متعهد بودیم.

وی در توضیح مهمترین برنامه‌هایی که در طول دوران مسئولیتش در معاونت سلامت و درمان وزارت بهداشت اجرایی شده است، گفت: اعتباربخشی بیمارستانها یکی از این اقدامات است و بر این اساس که روش ارزشیابی بیمارستان‌ها تغییر کرد. امروز نخستین دوره اعتباربخشی بیمارستان‌ها تمام شده است و بی‌تردید این امر به ارتقای کیفیت بیمارستان‌ها منجر می‌شود.

معاون سابق درمان وزارت بهداشت همچنین به اجرای برنامه حاکمیت بالینی در تمام بیمارستانهای کشور اشاره کرد و گفت: سطح‌بندی خدمات در بیمارستانها اجرایی شده است و سطح‌بندی نیروی انسانی نیز در حال تدوین است.

وی تدوین راهنماهای بالینی را از تکالیف قانون برنامه پنجم توسعه برشمرد و گفت: این امر نیز با بستر مناسب اجرایی شد و بسیاری از راهنماهای بالینی اکنون ابلاغ شده است.

امامی رضوی افزود: بازبینی نظام پرداخت بیمارستانی تحت عنوان نظام نوین نیز تدوین شده و اکنون در برخی استان‌ها در حال پایلوت است.

معاون سابق درمان وزارت بهداشت، اصلاحات انجام شده در کتاب تعرفه‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: نظام تدوین تعرفه بومی در کشور آغاز شده و در مراحل نهایی قرار دارد. در این زمینه تعامل مناسب میان وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اصلاح تعرفه‌های پزشکی برقرار است. هر چند این امر کامل نشد، اما در اصلاح تعرفه‌های آی سی یو، روان و سوختگی اقدامات مهمی انجام شد؛ البته باید تاکید کرد که اصلاح تعرفه‌ها باید در کنار منابع بخش سلامت انجام شود.

کد خبر 2155703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha