به گزارش خبرنگار مهر، کامبیز مهدی زاده پیش از ظهر دوشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با بیان اینکه تعدادی از پزشکان استان در مهرماه اتمام دوره طرح داشتند، افزود: در این راستا 31 پزشک از اطرح پزشک خانواده استان کم شده است.
وی با اشاره به اینکه راه اندازی 16 مرکز بهداشتی درمانی شبانه روزی در روستاهای استان جزو مصوبات در دست اجرای استان است، افزود: این مراکز برای راه اندازی 45 پزشک نیاز دارد که مجموعا استان 76 پزشک برای اجرای طرح پزشک خانواده نیاز دارد.
وی اضافه کرد: در بخش اورژانس های بیمارستانی نیز استان با کمبود پزشک مواجه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از وجود 77 مرکز بهداشتی درمانی مجری طرح پزشک خانواده روستایی در استان خبر داد و گفت: در نیمه نخست امسال از 100 پزشک در این طرح استفاده شده است.
11 مرکز بهداشتی و درمانی روستایی استان فاقد پزشک
به گفته وی در حال حاضر 11 مرکز بهداشتی درمانی روستایی فاقد پزشک و 24 مرکز با کمبود پزشک مواجه است.
مهدی زاده با بیان اینکه طرح پزشک خانواده از سال 84 همزمان با سراسر کشور در روستاهای استان اجرا شده است، اظهارداشت: این طرح با تعریف اهدافی در مناطق روستایی استان اجرا شده که هم اکنون این طرح با اهداف کلی تعریف شده کمی فاصله دارد.
وی افزود: تعداد پزشکان مراکز بهداشتی درمانی روستایی قبل از اجرای طرح 40 پزشک بوده که این رقم به 98 پزشک در سال گذشته افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه 49 بهورز در این طرح فعالیت دارند، افزود: با احتساب خانه های بهداشت جدید در استان و احتساب تعدادی از ماماها که در آستانه بازنشستگی هستند 105 نفر در این زمینه کمبود وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: متوسط تعداد ماما برای هر مرکز بهداشتی از 0.57 درصد قبل از اجرای طرح به 1.26 درصد تا پایان سال گذشته افزایش یافته است.
وی بیان کرد: متوسط جمعیت تحت پوشش هر ماما نیز از یک هزار و 81 نفر به چهار هزار و 698 نفر افزایش یافته است.
مهدی زاده با اشاره به اینکه متوسط جمعیت تحت پوشش هر پزشک از هشت هزار و 580 نفر به چهار هزار و 123 نفر افزایش یافته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: هم اکنون 10 درصد مراجعین از خدمات پاراکلنیکی استفاده می کنند.
مهدی زاده به مهمترین مشکلات و موانع جذب پزشک در استان اشاره کرد و گفت: عدم افزایش مطلوب سرانه و حقوق پزشکان در سال های اخیر، حجم کاری بالا در بسته و تفاوت درآمد بخش خصوصی و درصد بالای پذیرش و فارغ التحصیلی پزشکان زن و نهایتا عدم اشتغال و یا تمایل به خدمت در نقاط محروم از جمله این مشکلات است.
نظر شما