به گزارش خبرنگار مهر، واردات بیرویه لوازم خانگی بازارهای داخلی را با سرخوردگی جدی مواجه کرده است و به دلیل عدم حمایت از تولیدکنندگان این عرصه، دیگر شاهد تحول و نوع آوری خاصی در بخش لوازم خانگی نیستیم و شاید بازهم یکی از بزرگترین مقصران این امر عدم برنامهریزی لازم و مورد حمایت قرار ندادن تولیدکنندگان داخلی است.
کمک به تولید با کیفیت
واردات بیرویه لوازم خانگی در حالی اتفاق میافتد که قیمت این کالاها روز به روز در حال افزایش است و هم اکنون نیز بسیاری از خانوادهها چشم انتظارند تا با کاهش قیمت لوازم خانگی به بازار مراجعه کنند اما طی چند سال اخیر این بازار مدام روی خط نوسان قرار داشته و هیچ گاه به تعادل منطقی دست نیافته است.
به نظر میرسد ادامه این روند بزرگترین ظلم به تولیدکننده داخلی و مصرفکنندگان است و در این شرایط بهترین راهکار پشتیبانی از تولید گر داخلی و کمک به تولید با کیفیت است.
عدم فرهنگسازی لازم برای خرید کالای وطنی
یکی از فروشندگان لوازم خانگی در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: چند سالی است که این بازار در دست رقبای خارجی قرار دارد و این امر موجب شده تا تولیدکننده داخلی دلسرد و ناامید شود زیرا با وارد کردن کالای خارجی مصرف کننده به دلیل عدم فرهنگسازی لازم گمان می کند که جنس اجنبی بهتر از کالای وطنی است.
اصغر صفری با تاکید بر اینکه اگر برنامهریزی برای ارتقاء کیفیت کالای داخلی صورت میگرفت امروز قله صادرات جهانی به دست ایرانیها فتح میشد، بیان میکند: هم اکنون اجناس خارجی گرانتر از کالای ایرانی است اما مشتری تنها به دلیل معروف بودن یک مارک احساس میکند که باید به سمت خرید جنس خارجی گرایش بیشتری داشته باشد.
به گفته وی یکی از علتهای اصلی گرانی در بخش لوازم خانگی، احتکار و افزایش و نوسانات نرخ دلار و ارز است.
لوازم خانگی خارجی کارکرد مطلوب ندارد
وی یادآور میشود: در بسیاری از مواقع مشاهده شده که لوازم خانگیهایی با مارکهای معروف دارای قیمت بالایی هستند اما کارکرد مطلوبی ندارند ولی مشتری تنها به دلیل باور غلط به سراغ خرید همان جنس خارجی می رود.
یکی دیگر از فروشندگان لوازم خانگی با تاکید بر اینکه باید با حمایت کارخانههای داخلی راه را بر واردات کالای خارجی بست، میافزاید: اجناس خارجی بسیار گرانتر از نمونه داخلی در بازار عرضه میشود اما مشتریان گمان می کنند که جنس خارجی کیفیت بیشتری دارد در حالی که این گونه نیست و با خرید کالای خارجی تنها تولیدکننده داخلی را متضرر میکند.
مسئولان و متولیان امر پاسخگو باشند
آرش تقوی میافزاید: مصرفکنندگان در خرید کالای خارجی به تنهایی مقصر نسیتند زیرا در این زمینه مسئولان و متولیان امر باید پاسخگو باشند و به راحتی اجازه وارد کردن لوازم خانگی را به مرزهای داخلی ندهند.
وی ادامه میدهد: هم اکنون به دلیل سیاستگذاری غلط مسئولان، تولیدکننده داخلی با ورشکستگی و دلسردی مواجه شده است و در این میان مشتریان نیز از آگاهی لازم در این خصوص برخوردار نیستند.
آگاهی نسبت به خرید اجناس داخلی
این فروشنده لوازم خانگی تاکید میکند: فروشندگان نیز اگر مغازه خود را از لوازم خانگی داخلی پر کنند، خریداران حاضر به خرید نمی شوند چرا که طی سالهای اخیر هیچ گونه فرهنگسازی برای مصرف کننده و جامعه هدف صورت نگرفته است و در این مسیر باید متولیان این عرصه با وارد نکردن کالای خارجی، مصرف کننده را نسبت به خرید جنس داخلی آگاه سازند.
وی بیان میکند: فرهنگ استفاده از کالای داخلی در ابتدا باید از سوی رسانه ها و با تبلیغات گسترده نهادینهسازی شود و سپس با کاهش واردات، عرصه را برای تولید کننده داخلی بازکرد.
تکاپو برای تغییر شغل
تقوی یادآور میشود: در حال حاضر بسیاری از کارخانههای لوازم خانگی در داخل به دلیل واردات بی رویه به سمت ورشکستگی سوق داده شدهاند و تعدادی از این کارخانهها در تکاپوی تغییر شغل و روی آوردن به حرفه و شغلی دیگر هستند.
محسن عزتمند نیز یکی دیگری از فروشندگان لوازم خانگی است که از گرانی این لوازم گلایهمند بوده و میگوید: در زمینه قیمت لوازم خانگی فروشندگان هیچ تقصیری ندارند چرا که این امر به تغییرات نرخ ارز باز میگردد و در خصوص واردات بی رویه کالاهیا خارجی نیز متولیان امر باید پاسخگو باشند.
مشتری همچنان طرفدار پر و پا قرص برندهای خارجی
وی ادامه می دهد: به عقیده بنده باید به تولید کننده داخلی میدان داد اما در حال حاضر چنین اتفاقی روی نداده و به سبب این امر تولیدکننده دلسرد و مشتری همچنان طرفدار پر و پا قرص مارکها و برندهای خارجی است.
وی با بیان اینکه توليد لوازم خانگي در داخل کشور مزيت های اقتصادي را به دنبال دارد، عنوان می کند: بی تردید در صورت توجه ویژه دولت و مسئولان و نيز جلوگيري از واردات بي رويه مي توان اجناس باکيفيت مشابه کالاهاي خارجي در حوزه لوازم خانگی توليد و در بازار عرضه کرد.
حمایت دولت و فرهنگسازی برای خرید کالاهای داخلی دو حلقه مفقوده ای است که در عرصه تولید داخلی مشاهده می شود، امروز اگر به دنبال پیشرفت و توسعه و استقلال در عرصه های گوناگون هستیم باید به داد تولیدکنندگان برسیم و راه را برای فعالیت آنان بازکنیم نه اینکه به واردات بی رویه لوازم خانگی و سایر اسباب و وسایل بپردازیم.
................................
گزارش: مرضیه صاحبی
نظر شما