اقداماتي كه به دنبال انفجارهاي لندن صورت مي گيرد همچنان ادامه دارد، چرا كه موج جرم ناشي از انزجار عليه مسلمانان فروكش نكرده و بازرسيهاي بي دليل پليس نيز ادامه دارد. در اين راستا وزارت كشور انگلستان ديدارهايي را طي فصل تابستان برگزار مي كند تا با رهبران جامعه اسلامي ديدارنمايد.
افزايش بازرسي هاي بي دليل پليس انگلستان
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، رهبران چندين گروه از مسلمانان انگلستان به انتقاد از پليس راه انگلستان اظهار داشتند : به دنبال انفجارهاي هفتم ژوئيه اقليتهاي ديني اين كشور همواره در معرض بازرسيهاي بي مورد پليس هستند. سخنگوي رئيس پليس انگلستان اظهار داشت كه خط مشي پليس به نحو نامطلوبي برخي از گروه هاي قومي و ديني را مورد هدف بازرسيهاي بي مورد قرار داده است.
وي گفت، پليس در ابتدا در نظر داشت تنها مردان جوان را مورد بازجويي و بازرسي قرار دهد، اما زماني كه اين امر در مورد گروه هاي قومي صورت گرفت، اين سياست تغيير يافت. از سوي ديگر ، سخنگوي شوراي مسلمانان انگلستان از پليس اين كشور خواسته است از بدنام كردن بي دليل جامعه بپرهيزد.
بر اساس اظهارات انجمن مسلمانان انگلستان، اقداماتي از اين قبيل نه تنها به ايجاد رابطه و اعتماد ميان جوامع هيچ كمكي نمي كند ، بلكه مي تواند شرايط را وخيم تر كند .
پذيرش افسران پليس مسلمان در انلگستان
همزمان با به خدمت گرفتن افسران پليس مسلمان توسط پليس شهر لندن به منظور تقويت روابط با اقليت مسلمان و مبارزه عليه افراط گرايي، دولت اين كشور در نظر دارد مجموعه ديدارهايي را با رهبران ارشد جامعه اسلامي در سراسر انگلستان برگزار كند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "سيمون فيشر"، از بخش كارگزيني پليس شهر لندن گفت : پليس لندن متوجه شده است كه بايد اقدامات بسياري را صورت دهند تا بتواند صادقانه به دغدغه ها پاسخ گويد. مقامات پليس مرتب به بحث با رهبران جامعه مسلمان انگلستان مي پردازد تا بتواند تعدادي از آنها را به عنوان نيروي پليس به خدمت بگيرد.
31 هزار نفر در مركز پليس شهر لندن فعاليت مي كنند كه از اين تعداد تنها 900 نفر مسلمان هستند. بدنبال حملات هفتم ژوئيه كه 56 كشته برجاي گذاشت ، آيان بلر رئيس پليس لندن و توني بلر ، نخست وزير انگلستان به شدت از به خدمت گرفتن مسلمانان در نيروي پليس استقبال كرده اند.
ايان بلر در سخنراني خود در مسجد شرقي لندن خطاب به مسلمانان گفت، من به شما نياز دارم، بايد فرصت را مغتنم شمرده و از جايگاه رعب و وحشت حركت كرده و اقدام به انجام فعاليتهاي متعهدانه براي مبارزه با تروريسم كنيد.
اوايل ماه ژوئيه ( تيرماه) پليس انگلستان اظهار داشت كه بايد از افسران مسلمان در نيروي پليس استفاده كند تا ظرفيتهاي خود را نسبت به جوامع اسلامي افزايش دهد.
ديدار رهبران مسلمان با مقامات وزارت كشور انگلستان
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، وزارت كشور انگلستان در نظر دارد در راستاي تقويت روابط دوجانبه با رهبران جامعه اسلامي تابستان امسال طي مجموعه ديدارهايي گفتگو كند. براساس اظهارات سخنگوي دولت ، هشت ديدار در طول تابستان برگزار مي شود و پس از ديدار با ريچارد كلارك ، وزير كشور بريتانيا خاتمه مي يابد. دولت اين مجموعه ديدارها را با موضوع چالشهاي مشتركي كه جامعه اسلامي و دولت در رابطه با حوادث اخير با آن رو به رو بوده اند برگزار مي كند.
"هيزل بليرز"، مدير كميته امنيت و سياست وزارت كشور كه در اين ديدارها حضور به هم مي رساند طي نامه اي از نمايندگان پارلمان خواست جامعه خود را بررسي كرده تا دريابند كه چگونه بايد با موضوعات اساسي برخورد كرده و نتايج تحقيقات خود را كتباً اعلام كنند.
وي در نامه خود آورده گروههايي كه اين امور را مورد بررسي قرار مي دهند نيز در ديدار با رهبران جامعه مسلمانان طي تابستان حضور به هم مي رسانند. همچنين مقامات رسمي پليس، شوراهاي محلي، اعضاي ديگر جوامع ديني و نمايندگان پارلمان محلي نيز در همايش هاي سراسر انگلستان حضور مي يابند. آخرين ديدار رهبران مسلمان روز 29 شهريورماه با كلارك وزيركشور انگلستان صورت مي گيرد. اولين ديدار نيز روز سه شنبه 11 مرداد ماه صورت مي گيرد كه جزئيات بيشتر آن به دلايل امنيتي فاش نشده است.
افزايش جرم ناشي از انزجار ديني
آمار اعلام شده از سوي پليس انگليس حاكي از آن است كه از زمان انفجارهاي شهر لندن، 269 مورد جنايت از روي تنفر مذهبي گزارش شده و اين در حالي است كه در همين دوره در سال گذشته تنها 40 مورد جنايت گزارش شده بود. بر اساس آمار اعلام شده در 3 روز اول پس از حملات شهر لندن 68 مورد جنايت از روي انزجار ديني در پايتخت انگليس گزارش شده بود و اين در حالي است كه سال گذشته در همين دوره زماني در هيچ مورد جرم ناشي از انزجار ديني در لندن گزارش نشده بود.
وي با اشاره به اينكه اكثر اين حوادث جنايات جزئي بودهاند، اظهار داشت : اين گونه حوادث تاثيرات احساسي زيادي بر جوامع داشته و ممكن است به عدم همكاري و مشاركت اين جوامع در اين زمان حساس كه ما به مشاركت و همكاري با آنها نيازمنديم، منجر گردد.
گفتگوي زنان مسلمان ولز با اعضاي مجمع دولت اين كشور
يك گروه از زنان مسلمان ولز به مجمع دولتي ولز رفتند و درباره افزايش حملات عليه مسلمانان در ولز از زمان انفجارهاي هفتم ژوئيه لندن به بحث و گفتگو پرداختند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اين گروه كه از مناطق گوناگون جنوب ولز گردهم آمده اند با "ادوينا هارت" وزير عدالت اجتماعي درباره دغدغه هاي خود گفتگو مي كنند. مجمع دولتي ولز از مردم خواسته است عليه اقليتهاي قومي اقدامي صورت ندهند. از زماني كه شبكه حمل و نقل لندن به واسطه اقدامات بمب گذاران انتحاري جان 56 نفر را گرفت، نيروي پليس ولز افزايش اسلام هراسي را گزارش كرده است.
دركارديف، پايتخت كشور ولز، بخشهايي از بدن حيوانات و نامه هاي تهديد آميز در مساجد مشاهده شده است. در اين نشست دغدغه ها و ترسهاي گروه زنان مسلمان اين كشور درباره زندگي جمعي در ولز پس از انفجارهاي لندن در كانون توجه قرار گرفت.
روز شنبه گذشته در تظاهراتي كه عليه نژاد پرستي در كارديف صورت گرفت نخست وزير ولز نيز در جمع سخنرانان حضور داشت و گفت، هيچ فردي در اين كشور نبايد به دليل انفجارهاي لندن رفتاري خشونت آميز ، تهديد آميز و توهين آميز در پيش بگيرد.
سران كشورهاي اسپانيا، فرانسه، ايتاليا، استراليان و جوامع مسلمان
انفجارهاي هفتم ژوئيه لندن تبعات گسترده در كشورهاي غربي به وجود آورد. زماني كه در يك نقطه از جهان ، هرگونه اقدامات تروريستي صورت مي گيرد، متعصبان و نژاد پرستان ديگر كشورها اقليت مسلمان را مورد آزاد قرار مي دهند. اما در ميان برخي از مقامات رسمي به اقداماتي دست مي زنند تا بتوانند شكافي كه ميان اقليت مسلمان و اعضاي جامعه غرب به وجود مي آيد را بهبود بخشند و در اين ميان به مثابه پلي عمل كنند.
از اين روي، خوزه لوئيس رودريگز زاپاترو، نخست وزير اسپانيا از برگزاري همايشي تحت عنوان اتحاد تمدن ها ميان كشورهاي اسلامي و غربي براي جنگ عليه تروريسم خبر داد.
همايش اتحاد تمدن هاي كشورهاي اسلامي و غربي
نخست وزير اسپانيا
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، زاپاترو گفت، اسپانيا اولين ديدار سطح عالي خود را آبان ماه سال جاري در جزاير باله آريك برگزار مي كند.
رهبر سوسياليست اسپانيا ايده برگزاري چنين همايشي را اولين بار زماني كه در فروردين ماه سال گذشته به قدرت رسيد در تلاش براي گردهم آوردن كشورهاي اسلام و غربي مطرح كرد تا به سوء تفاهم هاي دوجانبه كه به واسطه موضوعاتي همچون جنگ عراق به وجود آمده خاتمه دهند.
هفته گذشته زاپارترو نخست وزير اسپانيا توني بلرهمتاي انگليسي خود را در لندن ملاقات كرد و پس از آن از پيشنهاد وي مبني بر برگزاري چنين همايشي استقبال كرد و گفت، اين همايش ائتلافي از افراد متمدن از هر نژاد و ديني است كه مي خواهند با وحشيگري و بي تمدني تروريسم مبارزه كنند.
مادريد، پايتخت اسپانيا نيز در 20 اسفند ماه سال 2004 يك حمله تروريستي به راه آهن را تجربه كرد و مسلمانان اين كشور طي فتوايي تروريستها را از دين اسلام طرد كرده و براي قربانيان اين حملات دعا كردند.
از 40 ميليون جمعيت اسپانيا 600 هزار نفر آن مسلمان هستند و 94 درصد جمعيت اين كشور را مسيحيان كاتوليك تشكيل مي دهند. اين كشور بنا بر قانون آزادي ديني كه در سال 1967 به تصويب رسيد اسلام را به رسميت مي شناسد.
اما از سوي ديگر عده اي ديگر از مقامات رسمي كشورها به نام مبارزه آنها را محدود كرده و در بسياري از موارد آنها را با وحشت رو به رو مي كنند.
افزايش وحشت مسلمانان ايتاليا و فرانسه ازاعمال قوانين ضد ترور
يك روز پس اين كه وزير كشور فرانسه خود را متعهد كرد قوانين مبارزه با ترور را اعمال و عده اي ازامامان جماعت را اخراج كند، پارلمان ايتاليا آخرين موافقت خود را نسبت به اجراي مجموعه قوانين مبارزه با ترور ابراز كرد.
وزير كشور ايتاليا
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "جوزپه پيزانو" ، وزير كشور ايتاليا در پارلمان اين كشور گفت، ما تهديد بزرگي پيش روي داريم كه بايد با تمام قوا با آن مواجه شويم و اين امر را تنها به واسطه اقدامات تازه اي مي توانيم صورت دهيم كه دررابطه با مبارزه با ترور اعمال مي كنيم.
اين مجموعه قوانين كه چند روز پيش از سوي مجلس سناي اين كشور تصويب شده است در برگيرنده قوانين جديدي است كه كنترل تلفنها، اينترنت و اخراج خارجي هايي كه تهديدي براي كشور هستند را براي پليس تسهيل مي نمايد. اين قوانين جديد افرادي را كه صورت خود را در مجامع عمومي پنهان مي كنند را به زندان برده و تهيه مواد منفجره را جرم تلقي مي كند.
اين درشرايطي است كه مسلمانان ايتاليا پيشتر وحشت خود را از حملاتي كه در لندن توسط پليس لباس شخصي به خانه هاي امامان و جستجوي هر گوشه و كناري ابراز كرده بودند.
تعداد مسلمانان ايتاليا 5/1 ميليون نفر از جمعيت 58 ميليوني اين كشور برآورد شده است. در ميان اديان توحيدي شهر رم، اسلام داراي كمترين جمعيت بوده و برخلاف بوديسم و يهوديت ، اسلام در اين كشور به رسميت شناخته نشده است.
به گزارش خبرنگار "مهر"، فرانسه كشور همسايه ايتاليا نيز قانون هاي مشابه اي را تصويب كرده كه باعث محدود كردن مسلمانان و آزاديهاي شخصي آنها شده است.
"ونيز كيركاه"، استاد حقوق اسلامي در موسسه علوم انساني پاريس گفت، تا زماني كه اين قوانين جديد در مورد تمام شهروندان فرانسه بدون توجه به دين آنها اعمال شود نبايد موجبات وحشت مسلمانان را فرهم كند.اما ممكن است اين قانون هاي جديد از سوي راستگرايان به نحوي دستكاري شود كه تنها انزجار و تبعيض را براي مسلمانان به همراه بياورد.
وزير كشور فرانسه
"نيكولاس ساركوزي" وزير كشور فرانسه در گفتگو با روزنامه فرانسوي لو پاريزين گفت در نظر دارد اقدامات جديد ضد ترور را مبني بر استراق سمع تلفنها و آرشيوكردن تماسها به مدت يكسال انجام دهد.
مقامات فرانسوي روز جمعه "رضا اميرود" را از كشور اخراج كرده و به كشور خود الجزاير فرستادند چرا كه اعتقاد داشتند وي در موعظه هاي خود از عبارات ترويج كننده خشونت استفاده مي كند. "داوود مشكيني"، دبير كل شوراي امامان فرانسه گفت يك هيئت منصفه بايد آخرين تصميم را در مورد چنين تبعيدهايي اتخاذ كند.
تشريح منافات اسلام با خشونت در استراليا ، ستايشها و انتقادات نخست وزير
پس از آنكه نخست وزير استراليا چندي پيش به انتقاد از جامعه اسلامي اين كشور در زمينه مكفي نبودن محكوميت تروريسم پرداخت و انجمنهاي اسلامي نيز اقدام به ترغيب امامان جماعت كردند تا در سخنراني هاي خود در گونه منافات اسلام را با تروريسم تشريح كنند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، جان هاوارد نخست وزير استراليا گفت ، هرگز نمي پذيرد كه شبكه هاي تروريستي به نام دنياي اسلام وارد عمل شده اند.
نخست وزير استراليا
در پيامي از سوي هاوارد كه براي 200 نفر از جامعه اسلامي استراليا كه در محفل مبارزه با تروريسم در شهر بنكستاون جمع شده بودند قرائت شد وي اقدامات دارالفتواي شوراي عالي اسلامي استراليا را براي برگزار كردن چنين محافلي تحسين كرد و مسلمانان را از مبارزان عليه تروريسم به شمار آورد .
"آلن كادمن"، نماينده پارلمان كه به نمايندگي از نخست وزير استراليا در اين ديدار حاضر شده بود اظهار داشت ، هاوارد نسبت به نتيجه اين مبارزات خوش بين است.
نخست وزير در پيام خود گفته بود : حمايت از خشونت و جهاد در استراليا هيچ جايي ندارد، خشونت و جهاد به معناي عدم تساهل، منفي بودن و تيرگي است كه ما خواهان آن در اين كشورنيستيم.
به گزارش "مهر" ، زماني كه سياستمداران و رسانه هاي غربي خود دچار سوءتفاهم در زمينه مفاهيم اسلامي به ويژه جهاد و بنيادگرايي شده اند نمي توان انتظار داشت اقليت مسلمان در اروپا، آمريكا و استراليا درمعرض عكلس العملهاي شديد پس از اقدامات تروريستي قرار نگيرند.
سازمانهاي اسلامي استراليا تعداد مسلمانان اين كشور را 350 هزار نفر تخمين زده اند.
ساخت بزرگترين مركز اسلام چچن و جنگ عليه تروريسم و وهابيت
معاون نخست وزير چچن روز چهارشنبه از ساخت بزرگترين مركز اسلامي گروزني، پايتخت چچن در مقابل ميدان قادرف خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، براساس اظهارات رمضان قادرف، پسر رئيس جمهور اسبق چچن كه در اسفندماه سال 2004 كشه شد، اين تصميم مبني بر ساخت بزرگترين مركز اسلامي چچن در ديدار با روحانيون جمهوري چچن اتخاذ شده كه از اين پروژه استقبال كردند.
براساس گزارش پايگاه اينترنتي نووستي، ساختمان اين پروژه دربرگيرنده مسجدي با ظرفيت 10 هزار نفر، دفتر مفتيها ، مدرسه روحانيون و يك هتل كوچك است.
قادرف گفت، از دهه 1930 كه تمام مساجد اين كشور تخريب شد هيچ مسجد تازه ساخته نشده است. اين مسجد و همچنين مركز آموزشي آن در راستاي ترويج اسلام حقيقي در چچن فعاليت خواهد كرد و اين امر هيچ ارتباطي به افراط گرايي ندارد.
قاروف خاطرنشان كرد : مسجد اين پروژه به سبك مسجد حاج ليزاده در قونيه تركيه ساخته مي شود. مذاكرات در رابطه با طرحهاي معماري اين مسجد براي چنين طرحي آغاز شده است. بنياد ملي منطقه اي قادرف بودجه اين مركز اسلامي را تأمين مي كند.
اسلام و مسيحيت در جمهوري چچن به صورت مسالمت آميز زندگي مي كنند و در ميان اديان گوناگون اين كشور درك دوجانبه اي وجود دارد. اسلام از كشور همسايه داغستان در قرنهاي 14 و 15 وارد اين سرزمين شد.
در جلسه عمومي نمايندگان روحانيت جمهوري چچن و امامان مسجد و نيز رهبران نيروهاي چچن رسماً اعلام شد كه از اين پس جنگيدن بر عليه وهابيت، جهاد محسوب مي شود. اين جلسه در مسجد جامع زادگاه "قادروف" رئيس جمهور سابق چچن كه توسط تروريستها كشته شده بود، برگزار شد و در آن معاون اول نخست وزير "رمضان قادروف"، وزير كشور "روسلان الحانوف" و نمايندگان روحانيت و فرمانده قوا حضور يافتند.
سلطان ميرزايف، مفتي چچن گفت : اين فتوا به كليه ساكنين اعلام خواهد شد و ما بر اساس شريعت و قرآن اين فتوا را اعلام كرديم.
به گفته وي متالهان و مفسرين قرآن به اين عقيده رسيدند كه وهابيت، ظلمي است به اسلام و به بشريت آسيب مي رساند و قرآن مي فرمايد كه مبارزه با اين بدعتها ضروري است.
رمضان قادروف گفت : تمامي علماي ديني و افراد مذهبي به اين عقيده رسيدند كه وهابيت ظلمي است كه بايد نابود شود و پيروان آن تروريستهاي بين المللي هستند. آنان دشمن اسلام و بشريت هستند، چرا كه خون مردم بي گناه را مي ريزند، من به جز نابود ساختن آنان ، طريقه ديگري براي مبارزه با آنان نمي بينم.
وي از مفتيان و روحانيت درخواست كرد تا اين فتوا و ايدئولوژي اسلام سنتي را بين جوانان منتشر سازند و با تفسير كردن سوره هاي قرآن، از رخنه وهابيت در ذهن جوانان جلوگيري كنند.
تعصب عليه مسلمانان روسيه
يك گروه برجسته حقوق بشر در روسيه مقامات اين كشور را به اجراي ستادهاي تعقيب و پيگرد عليه مسلمانان روسيه در ظاهر و شكل مبارزه با تروريسم متهم كرد.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "ويتالي پانوماروف"، مدير برنامه يادبود آسياي مركزي در گفتگو با خبرگزاري فرانسه اظهار داشت : در حال حاضر بررسي 81 مورد هستيم كه طي انها مسلمانان به دليل اقدامات تروريستي رسماً تحت تعقيب قرار گرفته اند، اما همه اين موارد داراي انگيزه هاي سياسي هستند.
وي گفت : ستادهاي تعقيب پس از بحران گروگانگيري خونين مدرسه بسلن به وجود آمد، اكثر مسلمانان روسيه و همچنين ازبكها، تاجيكها و قزاقهايي كه در روسيه زندگي مي كنند مورد هدف چنين اقداماتي قرار گرفتند.
مدير اين گروه حقوق بشر كه در آخرين سالهاي اتحاد جماهير شوري تأسيس شد تا سوء استفاده هاي جمعي را كه از سوي استالين صورت مي گيرد فاش كند، گفت : تا كنون با چندين پرونده درباره مسلمانان رو به رو بوده است كه با آنها بي انصافي شده است.
"پانوماروف" تأكيد كرد ، براساس تحقيقي كه از 89 منطقه روسيه به عمل آمده ، دست كم 23 مورد افراط گرايي عليه مسلمانان كه دربرگيرنده 81 نفر است از پاييز سال گذشته تا كنون به صورت جعلي ارائه شده است. اما ارقام واقعي با اين تعداد بسيار تفاوت دارد.
مسلمانان روسيه با حملات خشونت بار فزاينده اي از توهين، تجاوز و حمله به مساجد رو به رو بوده اند، اين موارد پس از گروگانگيري مدرسه بسلن افزايش يافته است. مسلمانان روسيه علي رغم تعداد بسيار ، مكرراً از آزارهاي اجتماعي و بي توجهي هاي رسمي شكايت كرده اند. رهبران مسلمان روسيه نيز خشم خود را به ناديده انگاشته شدن از سوي مقامات رسمي فدرال در زمينه امور اسلامي ابراز كرده اند.
رئيس شوراي مفتي هاي روسيه
شيخ راوي عين الدين، رئيس شوراي مفتي هاي روسيه تعداد مسلماناني كه امروزه در روسيه زندگي مي كنند 23 ميليون نفر از 38 مليت اعلام كرد .
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، رئيس شوراي مفتي هاي روسيه در ديدار با اتحاديه مسملانان اروپا كه در زمينه مبارزه با افراط گرايي روز پنج شنبه در مسكو برگزار شد خاطر نشان كرد، جمعيت مسلمانان روسيه بيش از آمار ارائه شده است، چرا كه بسياري از مسلمانان روس در اين كشور زندگي مي كند كه نه مهاجر و نه تازه وارد محسوب مي شوند.
عين الدين همچنين گفت، تعداد افرادي كه به اسلام روي مي آورند نيز همواره بيشتر مي شود. وي گفت، مسلمانان روسيه در زمينه وفق دادن خود با جامعه اروپايي هيچ مشكلي ندارند.
شيخ راوي عين الدين در سخنراني خود در اين جلسه اقدامات تروريستي را كه به نام اسلام انجام مي شوند را محكوم كرد و گفت : هيچ كس نمي تواند با كشتن افراد بي گناه به اهداف خود دست يابد، بلكه با چنين اقداماتي تنها به رشد اسلام هراسي كمك مي كند.
مجوز راديو هولگر دانمارك به دليل توهين به مسلمان لغو مي شود
مفسر يك راديو دانماركي به دليل اظهارات عليه مسلمانان متهم به نقض قوانين ضد نژاد پرستي شد و راديو متبوع وي با لغو احتمالي مجوز پخش رو به رو است.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "هولگر" ايستگاه راديويي جناح راست كپنهاگ به دليل اظهارات عليه مسلمانان با لغو مجوز رو به رو است. "كاج ويلهلمسن"، در راديو "ولگر" خواستار قتل مسلماناني شده است كه خود را پيروان حضرت محمد (ص) مي دانند تا از اين طريق با تروريسم مبارزه كنند.
وي در برنامه راديويي خود گفت، براي مبارزه با تروريسم بايد مسلمانان را از اروپاي غربي اخراج كرد . ما تنها مي توانيم با استفاده از اين شيوه از انفجارهاي آنها در مكانهاي گوناگون جلوگيري كنيم. پيروان متعصب محمد(ص) نيز بايد از كشورهاي اروپايي اخراج شوند. بدين معنا كه آنها بايد كشته شوند.
"او داهل" بازرس پليس كپنهاگ گفت، "ويلهلمسن" موارد خاصي از اظهارات خود را تصديق كرده است، اما اظهارت نژاد پرستانه خود را تكذيب كرده است. وي در گفتگو با رتزاو خبرگزاري دانمارك گفت، تعيين اين امر كه اظهارات وي نقض قوانين ضد نژاد پرستي است يا خير به دادگاه بستگي دارد. اگر اظهارات صد مسلمانان ويلهلمسن تأييد شود وي با دو سال زندان مواجه خواهد شد.
به دنبال اين اظهارات ، كميته مركزي پخش راديو دانمارك تصميم گرفته است ديدار اضطراري را روز 25 مرداد ماه براي لغو مجوز پخش راديو "هولگر" تشكيل دهد. از آنجا كه تصميم شوراي راديو كپنهاك چند ماه به طول مي انجامد اين كميته به سرعت وارد عمل شد و موضوع را بررسي كرد. "كريستين دبليو. شرفيگ"، رئيس كميته مركزي پخش راديو دانمارك گفت: نمي توان چندماه براي تصميم گيري دراين رابطه منتظر ماند.
اگر شوراي مركز راديو به تصميمي مبني بر لغو مجوز راديو "هولگر" اتخاذ كند هيچ مقام رسمي نمي تواند به اين تصميم اعتراض كند.
مسلمانان دانمارك 170 هزار نفر تخمين زده شده اند كه اين تعداد 3 درصد جمعيت 4/5 ميليوني اين كشور را تشيكل داده اند . اسلام پس از كليساي پروتستان لوتران دومين دين دانمارك به شمار مي رود.
هلنديها خواستار ممنوعيت قانوني حجاب براي كارمندان دولت شدند
نظر سنجي كه به تازگي توسط يك سازمان هلندي انجام شده نشان مي دهد كه اكثر شهروندان هلند ، در زمينه ممنوعيت حجاب و ديگر پوششهاي اسلامي كارمندان زن مسلمان ، از دولت حمايت مي كنند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، براساس نظر سنجي سازمان تي ان اس نيپو، كه از 433 بزرگسال بعمل آمده است 63 درصد آنها خواستار ممنوعيت قانوني در زمينه نوع پوشش زنان مسلمان كارمند دولت شده اند و 80 درصد آنها توافق كرده اند كه كاركنان دولت در كل نبايد چنين پوششهايي داشته باشند، چرا كه داشتن چنين پوششهايي نشان از اين امر دارد كه آنها نتوانسته اند خود را با زندگي در هلند وفق دهند.
براساس گزارش يونايتد پرس اينترنشنال، ارقامي كه در اين نظر سنجي ارائه شده است برحسب شغل افراد تفاوت دارد . 57 درصد افرادي كه به اين نظر سنجي پاسخ داده اند اظهار داشته اند كه آموزگاران نبايد روسري داشته باشند ، در حاليكه 77 درصد اين امر را درباره پليسها و 81 درصد درباره قضات بيان كرده اند.
نتايج اين نظر سنجي نشان مي دهد كه در عقايد عمومي يك تغيير وجود دارد. در سال 2003، اكثريت هلنديها اظهار داشته اند كه كاركنان دولت بايد بتوانند از نوع پوششي كه مي خواهند استفاده كنند، اغلب مقامات عمومي نيز تصديق كردند كه كارگران نيز تا زماني كه پوشش ديني با تواناييهاي آنها در انجام شغل خود خللي وارد نكند، بايد اجازه داشته باشند لباس مورد نظر خود را برتن كنند.
اين در شرايطي است كه كشورهايي از جمله هلند و فرانسه همواره به وجود آزادي ديني در كشور خود اشاره كرده اما زماني كه اين امر در مورد حجاب و زنان مسلمان مطرح مي شود، تبعيض ديني و نژادي به ميان مي آيد. چندي پيش يك وكيل مسلمان هلندي اعلام كرد كه تبعيض عليه زنان در كشورهلند به رشد قابل توجهي رسيده است. ارسلان اظهار داشت كه يكي از اصول كشورهاي سكولار اين است كه زنان حق انتخاب لباس خود را داشته باشند.
پس از قتل كارگردان هلندي مسلمانان ، كه يك ميليون از جمعيت 16 ميليون هلند را تشكيل مي دهند ، با رشد قابل توجه تبعيض نژادي روبه روشدند. در هلند ، 300 مسجد ، 1000 مركز فرهنگي اسلامي ، دو دانشگاه اسلامي و 42 مدرسه مقطع متوسطه وجود دارد.
اتحاد مسلمانان و مسيحيان در راستاي كمك به قحطي زدگان نيجر
مسلمانان و مسيحيان كشور نيجر با يكديگر متحد شده و سخت تلاش مي كنند تا به ميليونها نفرقحطي زده اين كشور آفريقاي غربي كمك كنند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "عبدالكاك آزروال"، هماهنگ كننده امور مركز مسلمانان آفريقا روز گذشته در گفتگو با آسوشيتد پرس اظهار داشت، ما به همه افراد بدون توجه به دين و امور ديگر كمك مي كنيم. غذايي كه ما براي آنها مهيا كرده ايم در اختيار آنيميستها، كاتوليكها و غير قرار مي گيرد.
مركز مسلمانان آفريقا كه در سال 1981 پايه گذاري شده با كمكها مالي دولت كويت اداره مي شود. اين مركز در كشور نيجر كه داراي 95 درصد جمعيت مسلمان است از سال 1986 فعاليت خود را آغاز كرده اما به دليل بحران گرسنگي در اين كشور فعاليتهاي خود را افزايش داده است.
در ميان ديگر گروه هاي اسلامي كه در نيجر فعاليت مي كنند مي توان به مركز اسلامي بوربا اشاره كرد. خشكسالي و تهاجم ملخها سال گذشته در حدود 6/3 ميليو نفر از 3/11 ميليون نفر جميعت اين كشور را با گرسنگي شديد رو به رو كرده است.
در حدود 150 متر دورتر از بنياد خيريه مسلمانان، اعضاي كليساي مسيحي درباره جمع كردن كمك براي قحطي زدگان در مراسم روزهاي يكشنبه بحث مي كنند.
"عبدالعلي ، رئيس كليساي 250 عضوي پروتستان جمهوري نيجر در گفتگو با آسوشيتد پرس گفت، مسلمانان و مسيحيان اين كشور براي رسيدن به يك هدف تلاش مي كنند و هيچ رقابتي نيز ميان اين دو جامعه وجود ندارد.
مسلمان و مسيحيان اين كشور تا كنون تنش هاي بسيار معدودي را تجربه كرده اند.
"بشير اسماعيل رحيم" كه از دفتر مركز مسلمانان آفريقا در كنيا براي كمك به نيجر آمده است اظهار داشت : غرب از اسلام باورهاي نادرستي دارد و غير منصفانه به هر عمل مسلمانان مظنون است.
وي از باورهاي نادرستي كه بنيادهاي خيريه مسلمانان را حامي تروريستها مي داند انتقاد كرد و با اشاره ماهيت انسان دوستان فعاليت مسلمانان گفت، ما براي نجات و حفظ زندگي انسانها چنين اقداماتي را انجام مي دهيم.
مركز مسلمانان آفريقا در 24 كشور قاره آفريقا فعال است و در ساختن مدارس، مساجد، واحدهاي درماني، تسهيلات آب و نگاهداري از يتيمها فعاليت مي كند.
اين گروه اسلامي كه در سمت مديريت آن وزراي اسبق كويت قرار دارند از اشاعه باورهاي نادرست از سوي كشورهاي غربي انتقاد كرد كه باعث شده است بسياري از مسلمانان از انجام امور خيريه بهراسند.
براساس گزارش شوراي پاپي واتيكان، پاپ بنديكت شانزدهم نيز مقدار نامشخصي كمك مالي براي قحطي زدگان نيجر ارسال كرده است.
اسقف اعظم "مايكل كريستين" از پايتخت نيجر در اين رابطه گفت، از مقر پاپ در واتيكان به دليل ارسال اين كمك قابل توجه در راستاي كمك به مردم اين كشور كه از تبعات خشكسالي شديد رنج مي برند سپاسگزارم.
اسقف اعظم مقدار دقيق كمك پاپ را مشخص نكرده است اما مقدار آن در گزارش تخصيصات مالي شوراي "كوراونوم" ذكر خواهد شد.
نظر شما