به گزارش خبرگزاری مهر، این درسگفتار با عنوان درسگفتار "نیل والاس" در سال جاری توسط پروفسور مروان راشد ارائه می شود.
درسگفتار مذکور از روز سه شنبه هفتم آبان ماه در دانشگاه آکسفورد آغاز می شود.
مروان راشد در این درسگفتار رساله تیمائوس افلاطون را مورد بررسی قرار می دهد. این درسگفتارها 6 هفته از تاریخ آغاز آن به طول خواهد انجامید.
تیمائوس کتابی نوشته افلاطون در سن ۷۰ سالگیاش است که «رمان تاریخی» و «افسانهای درباره طبیعت» نیز نام گرفتهاست. این کتاب عمدتا در قالب سخنگویی انفرادی (مونولوگ) طولانی است که توسط شخصیت اصلی، درحدود ۳۶۰ پیش از میلاد نوشته شدهاست. این روش برای پیشبرد گمانه زنی در خصوص ماهیت جهان مادی و انسان است که در ادامه مباحث کریتیاس (افلاطون) میآید.
مباحثه یک روز پس از توضیح اظهارات الگوی سقراط رخ داد. در آثار افلاطون چنین مباحثی در حضور عموم تحقق میافت. سقراط احساس کرد مباحث ارائه شده وی در این خصوص برای جلب انظار کافی نیست. Hermocrates تمایل داشت به سقراط کمک کند و اشاره کرد که افلاطون فقط علل و شرح وقوع را می داند.
افلاطون در ادامه داستان سفر سولن (مقنن یونانی) به مصر را در جایی که موضوع آتلانتیس را میشنود و اینکه چگونه بعدها آتن یکی از بهترین مناطق برای به راه انداختن آتش جنگ بر علیه آتلانتیس بود اشاره میکند. افلاطون معتقد است که او خود میتواند پیشروی کند و اشاره میکند که Timaeus قادر به ارائه شرح وقوع از نقطه آغاز جهان، به انسان میباشد. داستان آتلانتیس به Critias واگذار شد و محتوای اصلی مباحثه، و تفسیر آن به کمک Timaeus ادامه یافت.
نظر شما