به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسين پارساييان، ظهر يكشنبه در نشستي خبري اظهار داشت: مجمع خيران كتابخانه ساز استان يزد، فعاليت خود را از هشت ماه پيش در اين استان آغاز كرده و تاكنون تعدادي خير به اين مجمع ورود پيدا كرده اند.
وي افزود: به جز خيراني كه طي اين مدت وارد عرصه كتابخانه سازي شده اند، خيران برجسته اي در استان يزد داريم كه سابقه احداث كتابخانه توسط آنها به سالها قبل باز مي گردد.
پارساييان در راس اين افراد به مرحوم وزيري اشاره كرد و يادآور شد: از خانواده مرحوم وزيري در مراسم تجليل از خيران كتابخانه ساز به طور ويژه تجليل خواهد شد.
مديركل نهاد كتابخانه هاي عمومي استان يزد در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه استان يزد از چهار شاخصه كتابخانه ها، در سه شاخص در سطح كشور رتبه اول را دارد، افزود: به لحاظ كميت از رتبه هاي خوبي برخورداريم اما از لحاظ كيفيت در همه شاخصه ها نيز به بهبود شرايط است.
فعاليت 113 كتابخانه نهادي و مشاركتي در استان يزد
پارساييان با اشاره به اين چهار شاخص عنوان كرد: در حال حاضر در استان يزد 113 كتابخانه نهادي و مشاركتي مشغول به فعاليت هستند كه به اين ترتيب به ازاي هر هشت هزار و 900 نفر يك كتابخانه در استان يزد داريم و رتبه يزد در اين زمينه در سطح كشور اول است.
وي ادامه داد: از نظر شاخص تعداد كتاب در كتابخانه ها نيز استان يزد هم اكنون رتبه نخست را در كشور داراست به نحوي كه در حال حاضر بيش از يك ميليون و 776 هزار جلد در كتابخانه هاي استان يزد داريم به عبارت ديگر به ازاي هر نفر در استان، 1.8 جلد كتاب داريم كه اين رقم بايد بر اساس سند چشم انداز به چهار كتاب به ازاي هر نفر برسد.
پارساييان در مورد شاخص زيربناي كتابخانه هاي استان نيز يادآور شد: اكنون مجموع زيربناي كتابخانه هاي استان يزد، 62 هزار و 260 مترمربع است يعني به ازاي هر 100 نفر، 6.1 مترمربع فضاي كتابخانه اي داريم كه در اين شاخص نيز رتبه نخست را در كشور داريم.
مديركل نهاد كتابخانه هاي عمومي استان يزد افزود: زيربناي كتابخانه هاي استان يزد بر اساس سند چشم انداز بايد به هشت متر به ازاي هر 100 نفر برسد كه در دو شهرستان ميبد و بهاباد، اين رقم از هشت متر گذشته و به 11 متر رسيده است.
بسياري از كتابخانه هاي يزد فرسوده و فاقد زيبايي هاي بصري است
وي بر بهبود كيفيت در اين شاخص تاكيد كرد و يادآور شد: بسياري از فضاهاي موجود فرسوده و فاقد زيبايي هاي بصري براي جذب مخاطب است.
پارساييان در مورد شاخص عضويت نيز بيان كرد: استان يزد در شاخص عضويت، بعد از سمنان در رتبه دو كشور قرار دارد و بر اساس سند چشم انداز بايد 35 درصد جمعيت استان عضو كتابخانه ها باشند در حالي كه اكنون 84 هزار و 750 نفر يعني هشت درصد جمعيت استان، عضو كتابخانه ها هستند.
وي تاكيد كرد: براي بهبود اين شاخص ها، نياز به احداث كتابخانه، خريد كتاب و تجهيزات و ... وجود دارد اما به دليل مشكلاتي كه نهاد كتابخانه ها با آن دست و پنجه نرم مي كند و اغلب اين مشكلات، گيرهاي قانوني است، بهبود كيفيت مقدور نيست.
پارساييان تصريح كرد: در چنين شرايطي، تنها راه برون رفت از مشكلات قانوني كه نهاد كتابخانه عمومي با آن روبروست، ورود خيران به عرصه كتابخانه سازي است.
مشكلات عديده كتابخانه هاي يزد بعد از هدفمندي يارانه ها
وي با بيان اينكه بعد از هدفمندي يارانه ها، با رشد پنج تا شش برابري هزينه هاي جاري كتابخانه ها مواجه شديم، افزود: اين در حالي است كه هزينه هاي جاري ما همچنان مطابق قبل است و در سال جاري نيز اين روند وخيم تر شده است.
مديركل نهاد كتابخانه هاي عمومي يزد با بيان اينكه انتظارمان از اداره ارشاد اين بود كه در هزينه هاي جاري مددكار ما باشد، افزود: البته با نگاه مثبت مديركل فعلي ارشاد، آقاي عبدالحسيني، بسياري از مشكلات حل شده اما نياز به مشاركت بيشتر در اين زمينه وجود دارد.
نظر شما