۱۹ مرداد ۱۳۸۴، ۸:۴۳

به نظر يك فيلسوف اخلاق :

طبيعت و حيوانات هم موضوع علم و فلسفه اخلاق هستند

ريچارد فرن فيلسوف اخلاق معتقد است اينكه تنها انسان را موضوع علم و فلسفه اخلاق بدانيم رويكرد اشتباهي است و حيوانات و طبيعت هم بطور جدي مسائلي اخلاقي بوجود مي آورند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، فرن اين مطلب را در كتاب خود " طبيعت، خدا و انسانگرايي " مطرح مي كند كه انتشارات دانشگاه كمبريج به تازگي آنرا منتشر كرده است.

بنظر اين فيلسوف اخلاق ، شكي نيست كه يكي از مهمترين وظايف و اهداف علم و فلسفه اخلاق ساماندهي صحيح رابطه انسان با "ديگري" است اما نكته مهم در اين است كه اين "ديگري" بسي فربه تر از قبل وجود دارد و اگر پيشتر قوميت و فرهنگ و ديگر مؤلفه ها تعيين اين "ديگري" را مشخص مي كردند هم اكنون كل هستي "ديگر" انسان محسوب مي شود .

هم اكنون دو مسئله مهم فراروي بشر قرار دارد كه اين دو مسئله وراي مسائل بيناانساني ، نسبت انسان با حيوانات و همچنين نسبت او با محيطي كه در آن زندگي مي كند به حساب مي آيند.

ريچارد فرن معتقد است بسياري از اديان معنوي جهان ، از جمله اديان ابراهيمي ، مروج اين نگاه بوده اند و آنها بر رابطه هماهنگ و سازگار با جهان و ديگر موجودات آن بسيار تأكيد دارند.  بدين جهت بخشهاي عمده اي از كتاب او صرف اين نكته مي شود كه تلقي اديان را نسبت به جهان و طبيعت مشخص كرده و اخلاقي بودن اين تلقي را برجسته كند.

 

کد خبر 216435

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha