پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۹ مرداد ۱۳۸۴، ۷:۵۹

در گفت و گو با مهر

حسين ابراهيمي : حرمت امامزاده با متولي است / اينها خاطرات كودكي خودشان را به اسم " كتاب كودك " منتشرمي كنند !

حسين ابراهيمي : حرمت امامزاده با متولي است / اينها خاطرات كودكي خودشان را به اسم " كتاب كودك " منتشرمي كنند !

خبرگزاري مهر - گروه فرهنگ و ادب : حسين ابراهيمي ( الوند ) - نويسنده و مترجم ادبيات داستاني ، گفت : آموزه هاي مستقيم و آمرانه و تحكم آميز در تمام موارد - چه كودكان و چه بزرگسالان - بدون ترديد ، از مضرترين و مخرب ترين شيوه ها هستند .




مترجم كتاب " دعاهاي زميني پدر بزرگ " در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : دراين كه ادبيات در انتقال آموزه ها نقش دارد ، ترديدي نيست اما شيوه آن جاي بحث دارد.


حسين ابراهيمي الوند تصريح كرد : درجهان كنوني كه كتابت ، چنين گسترش يافته است يكي از بهترين شيوه ها استفاده ازاين گونه كتابهاست ، به اعتقاد من ، تاثيرهيچ رسانه اي ( تلويزيون ، سينما و ... )  اين چنين درذات كودكان رسوب نمي كند.

اين نويسنده و مترجم ادبيات داستاني ياد آور شد : گاهي نويسندگان كتابهاي ديني ، نه كودك را مي شناسند و نه دين را ! وقتي  كودكي هنوز با مفاهيم ديني به شكل عام آشنا نشده و در دل ، به آن پايبندي حس نكرده است چه طورمي توان از ظرايف مذهبي كه گاه مورد اختلاف بسياري از بزرگان است ،  براي اوحرف زد و آن هم به شيوه اي كه واكنش منفي او را برانگيزد ؟  آيا هرفرد مذهبي و دينداري مي داند  چگونه اين مفاهيم را آموزش بدهد؟



ابراهيمي الوند : خاطرات كودكي خود و ديگران را بدون توجه به نياز كنوني جامعه به اسم كتاب كودك منتشرمي كنند وقتي به آنها مي گويي بالاي چشمت ابروست مي رنجند ! 

حسين ابراهيمي الوند درادامه ، درپاسخ به اين پرسش كه چرا كتابهاي كودك ، درويترين كتابفروشيها از جايگاه تعريف شده اي برخوردار نيست ، گفت : پاسخ اين سوال را در نقص ارتباط با گستره عظيم دانش آموزي كشور بدانيد و حرف من آموزگار 28 سال تدريس كرده در دبيرستانها را بشنويد كه تا به بدنه اين گستره عظيم نفوذ نكنيم و كتاب را به كلاس درس نبريم ،آش همين است و كاسه همين ، در اين سال هايي كه تدريس مي كردم كتابخانه هاي دبيرستانها را آن قدر فقير ( از جهت حضور كتابهاي رمان و داستان) ديدم كه هول آن تا آخرعمر برايم كافي است .




اين  نويسنده و مترجم ادبيات  داستاني در پايان گفت و گو با مهر،  تصريح كرد : " ادبيات كودك و نوجوان " جدي است ،  اما فراموش نكنيد حرمت امامزاده با متولي است ، وقتي نويسندگان كودك و نوجوان ما موضوع داستاني را كه پنجاه صفحه برايش كافي است در دويست صفحه كش مي دهند ، وقتي خاطرات كودكي خود و ديگران را بدون توجه به نياز كنوني جامعه به اسم كتاب كودك منتشرمي كنند وقتي به آنها مي گويي بالاي چشمت ابروست مي رنجند و بيراه مي گويند ،  نتيجه همين است !  اما مي بينيد كه در جاي ديگر دنيا كتابها كودك و نوجوان "هري پاتر" چه غوغايي مي كند . سري داستانهاي " پرسي نگهبان پارك " هرپانزده دقيقه يك نسخه به فروش مي رسد و شمارگان ميليوني مي گيرد ، بايد پذيرفت كه كارجدي است اما از سوي برخي از نويسندگان ما جدي گرفته نمي شود . 

کد خبر 216556

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha