به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه راکعی بعد از ظهر پنجشنبه در همایش نکوداشت نیما یوشیج افزود: نیما نو آوریهای بسیاری در قالب شکنی و کوتاه و بلند کردن مصرع ها داشته و آراء بنیادین و ارزشمندی در ادبیات و شعر ارائه کرده است.
وی اظهار داشت: به عبارت دیگر نیما در معنای واقعی کلمه پدر شعر نو به حساب میآید و آنچه در جریانهای پویای شعر امروز چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب شاهد آن هستیم، همگی مرهون تلاش های علمی نیما یوشیج است.
وی اظهار داشت: نیما در حوزه آثار ادبی جهان به ویژه آثار سمبلیک شاعران فرانسه مطالعاتی داشته و خود نیز در عرصه شعر نمادگراست.
راکعی افزود: نیما ضوابطی را که نمادگرایان در شعرهایشان رعایت می کنند در شعرش به کار بسته و در این کار تنها تقلید نکرده بلکه آن را بومی نیز کرده و از این ویژگی بهره گرفته است.
ساعد باقری دیگر شاعر برجسته ایرانی نیز ،ریشه حرکت خلاقانه نیما را در جهان شناسی او بیان کرد و گفت: نوآوری کار نویی است و بی تردید همچنان که سیر تحول و تطور هنرها به طور عام و شعر به طور خاص نشان می دهد، میل به دیدن آنچه دیگران ندیده اند و گفتن آنچه دیگران نگفته اند و نیز انگیزه کشاندن گسترده طراوت و نوجویی به چگونه دیدن و چگونه گفتن سبب اصلی انباشته شدن تجربه ها در مدار یک سبک و ورود به سبک جدید در همه دوره های رشد و تعالئ هنر و ادبیات بوده است.
وی افزود: تن ندادن به تکرار مکررات، یافتن و دریافتن اهمیت مولفه ابداع منجر به رسیدن شعر فارسی از سنایی به عطار، از مولوی به جامی، از فردوسی به نظامی و از سعدی و حافظ به شهریار شده است.
وی عنوان کرد: رگ و ریشه حرکت خلاقانه و شجاعانه نیما را باید در جهان شناسی او جستجو کرد که از تقارن و توازن ظاهری و بیرونی به تناسب و تقارن درونی و باطنی رسید.
باقری یادآورشد: محدود کردن ابداع متهورانه نیما به تغییر در صورت شعر کوتاه و بلند شدن وزن و تغییر محل قافیه تقلیل کار نیما به نوآوریهای محدود است.
نظر شما