به گزارش خبرنگار مهر، آئین اختتامیه اجلاس بین المللی پیرغلامان حسینی شامگاه پنج شنبه در محل مصلی نماز جمعه گرگان و با حضور ذاکرین و مداحان اهل بیت، مسئولان کشوری و استانی و همچنین علاقه مندان و عاشقان سالار شهیدان برگزار شد.
عاشورا می تواند جلوی اختلافات فرقه ای را بگیرد
نماینده ولی فقیه در استان گلستان در آئین اختتامیه اجلاس پیرغلامان گفت: امروز تنها چیزی كه می تواند در برابر اختلافات فرقه ای مقاومت كند امام حسین و عاشورا است.
آیت الله سید كاظم نورمفیدی افزود: امروز دنیا بیش از هر زمان دیگری به امام حسین نیاز دارد.
نورمفیدی با بیان این که 7 هزار فرقه در دنیا وجود دارد ادامه داد: جنگ بین حق و باطل در همه دوران ها وجود داشته ، دارد و خواهد داشت اما حادثه كربلا رمزی نهفته دارد.
وی خاطر نشان كرد: اوج درگیری بین حق و باطل در عاشورا بود ، گاهی باطل خود را نشان نمی دهد و یا خود را در لفافه نشان می دهد اما آن روز باطل با همه توان و جراتش خود را نشان داد و امام حسین نیز جلوه تمام نمای حق بود.
نورمفیدی تاكید كرد: امام حسین در روز عاشورا پیكره باطل را لرزاند و هنوز هم دارد می لرزاند.
وی تصریح كرد: عاشورا دو رو داشت، روی اول كه قهرمانی چون یزید داشت پر از سیاهی و غم بود و روی دوم آن كه قهرمانی چون امام حسین داشت سراسر خوبی، فضیلت و ارزش بود.
وی اذعان كرد: كربلا و عاشورا سبقه هایی داشته كه قبل از تولد امام حسین پیامبر، فاطمه زهرا و علی (ع) و بعد از حادثه نیز همه امامان با وجودیكه خود شهید شدند برایش گریه می كردند.
نورمفیدی ضمن مورد خطاب قرار دادن مرثیه سرایان و مداحان اهل بیت به آنها گفت اگر تا به حال به فلسفه و سبقه تاریخی عاشورا فكر نكرده اید فكر كنید و در این مورد مطالعه كنید.
وی یادآور شد: مرثیه خوانان امام حسین مواظب باشند تا در تاریخ عاشورا تحریف نشود، تحریف تاریخ در زمان بنی امیه و بنی عباس بود و هنوز هم ادامه دارد.
مراسم طوق بندان گرگان ثبت ملي شد/ تمبر ویژه اجلاس رونمایی و باطل شد
مهمان ویژه آئین اختتامیه مداحان سرشناس کشوری و بین المللی، آقایان صادق آهنگران و نزار القطری بودند و در این برنامه مداحی کردند. علاوه بر مداحی آهنگران و القطری مراسم طوق بندان گرگان و تمبر ویژه اجلاس پیرغلامان حسینی نیز رونمایی شدند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گلستان در مراسم رونمایی از طوق بندان که در محل مصلی گرگان برگزار شد گفت: مراسم آييني طوق بندان مردم گرگان در حاشيه برگزاري اجلاس پيرغلامان حسيني رونمايي شد.
قربان عباسي گفت: اين آيين سنتي به عنوان ميراث فرهنگي ناملموس به شماره 431 در فهرست آثار ملي ايران زمين به ثبت رسيده است.
وي افزود: رونمايي از منشور كتاب ستايشگري شامل مجموعه منويات مقام معظم رهبري، رونمايي از نواي ستايشگري، رونمايي و ابطال تمبر ملي اجلاس يازدهم، رونمايي از مجموعه نغمات آييني ويژه ماه هاي محرم و صفر شامل 770 قطعه تصنيف، مقتل خواني، نواهاي محلي، موسيقي هاي سوگ رحلت پيامبر و شهادت امام رضا و امام ححسن (ع) از ديگر برنامه هاي روز اخر يازدهمين اجلاس بين المللي پيرغلامان حسيني است.
تجليل از ذاكران ،مداحان و شاعران آييني
در پایان این اجلسا ذاكران و مداحان و شاعران آييني تجليل شدند. اين افراد در پايان مراسم اختتاميه يازدهمين اجلاس پير غلامان و با حضور رئیس رسانه ملي، نماینده ولیفقیه و استاندار گلستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران استانی و بیش از 600 مداح، ذاکر، محقق و شاعر آييني از 14 كشور اسلامي و غيراسلامي برگزار شد.
آیتالله سید محمدرضا طاهایی میبدی به عنوان (چهره شاخص ملی)، احمد دهبزرگی (شاعر عاشورایی ملی)، عبدالمحمد غدیریان (هنرمند عاشورایی ملی)، صاحب آشورپور (پژوهشگر عاشورایی ملی) و قاسم طاهری کاظمآباد (ناشر عاشورایی ملی) تجلیل شد.
محمدنقی شهریاری از آذربایجان غربی، بهاءالدین اویسی از البرز، سید محمد ماجدی، حسینعلی کدخدایی و محسن ساعی اصلانی از تهران به عنوان پیرغلامان برگزیده ملی مورد تجلیل قرار گرفتند.
همچنین از محمد فدایی از خراسان جنوبی، رستم موذنی از خوزستان، غلامعلی جعفریپور از زنجان، صادق حقبین از قم، ابوالفضل صفوی از قزوین، سید محمود توحیدی از کرمان، خلیفه عباسیفر از کهگیلویه و بویراحمد، عبدالرحیم پناهی از گلستان، محمدعلی نظری از گیلان، ابراهیم لباف از همدان سایر پیرغلامان برگزیده ملی این اجلاس بودند.
پیام اعظمی از هندوستان، علیالحسینی از مصر، سفینا غلامحسین از افغانستان، نزار القطری از کویت، یاشار عبدالله از آذربایجان، سید شانحیدر بیباکروحی از هندوستان، علیاصغر عبدالحکیم از افغانستان، محمدحسین حیدری از افغانستان، و صباح عبدالله الجبل از مصر به عنوان مداح برگزیده تجلیل شد.
در این اجلاس از برگزیدگان استان گلستان از خانواده شهید حجتالاسلام حبیب الله شریعتیفر به عنوان (مداح برگزیده)، سیدابراهیم سجادیزاده (شاعر آیینی)، حجتالاسلام شیخ علیجان طیبی(خطیب و ذاکر آیینی )، کریم فزونی(هنرمند آیینی) سید صاحب میرحیدری(مداح شاخص)، تاج آخوند عبدالجبار میرابی(واعظ شاخص اهل سنت)، تاج آخوند شاه دردی ایزدی(شاعر آیینی شاخص اهل سنت)، قربانعلی قرجه(خطیب شاخص اهل سنت) و موسی جرجانی به عنوان پژوهشگر شاخص اهل سنت تجلیل شد.
یازدهمین اجلاس پیرغلامان حسینی در حالی به پایان رسید که استقبال گسترده عموم مردم از این همایش شور و حال حسینی در منطقه ایجاد کرده بود که همین امر موجب شگفت زدگی برگزار کنندگان و همچنین حاضران داخلی و بین المللی در این اجلاس شد. به گفته شرکت کنندگان در این اجلاس، میزبانی گلستان بسیار با شکوه تر و منظم تر از سایر استان ها برگزار شد.
استان گلستان که پس از 2 سال انتظار موفق به میزبانی ذاکران ابا عبدالله الحسین شده بود حال باید بیش از 30 سال دیگر صبر کند تا بتواند از غلامان امام حسین (ع) پذیرایی کند. امید آن است اهداف این اجلاس که به گفته مسئولان امر اشاعه فرهنگ غنی عاشور برای مبارزه با ظلم ستیزی و حفاظت از فرهنگ عاشورا در برابر خرافات بود با تلاش مداحان و همچنین اداره راه این اجلاس در سال های آینده بیشتر از پیش برآورده شود.
گفتنی اجلاس دوازدهم، سال آینده و به میزبانی استان خوزستان برگزار خواهد شد که به گفته مسئولان به جهت گرامیداشت رشادت های رزمندگان در 8 سال دفاع مقدس و الگوگیری از سالار شهیدان برای پیروزی بر باطل مراسم اختتامیه در شلمچه اجرا خواهد شد.
نظر شما