نماينده كرج كه ازسوي رئيس مجلس شوراي اسلامي و كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي طي يك هيات متشكل از سه عضو كميسيون امنيت ملي، نمايندگان شهرهاي مهاباد، سنندج، سقز و بانه، نمايندگاني ازسوي دادستان كل كشور، وزارت اطلاعات، وزارت كشور و نيروي انتظامي روز دوشنبه 17 مرداد به استان هاي كردستان و آذربايجان غربي سفر كرده بودند، در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر" گفت: اين هيات، گزارش اوليه خود را امروز به مجلس ارائه مي كند اما گزارش كامل و جمع بندي شده، به همراه مستندات و ضمائم، مشروحا يكشنبه آينده به رئيس مجلس ارائه مي شود. اين گزارش راهكارهاي پيشنهادي براي حل معضلات منطقه را در بر دارد.
جلالي جعفري با اشاره به ريشه درگيري ها در مهاباد و انتقال آن به شهرهاي ديگر افزود: به علت عدم اطلاع رساني به موقع ازسوي مسئولان و از طرف ديگر تهيه تعدادي عكس از فرد متهم و سابقه داري كه مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود و انتقال آن عكس ها توسط سي.دي. به ديگر مناطق كردستان، موجبات تهييج عمومي فراهم شد كه بسيار جاي تامل دارد. زيرا علي رغم عكس هاي پخش شده، فيلم مستند و مدارك پزشكي قانوني وجود دارد كه صد درصد خلاف آنچه انعكاس يافته، مي باشد.
وي خاطرنشان كرد: عكس هاي منتشر شده عكس هايي هستند كه به راحتي مي توان پي به مونتاژ شدن آنها برد.
جلالي جعفري در ادامه گفت: در جلسه اي كه با نخبگان و فرهيختگان شهرهاي مهاباد، سقز و سنندج داشتيم مهمترين خواست آنان اين بود كه به كردستان و مسائل آن امنيتي نگاه نشود و حوادثي كه توسط عده اي خاص اتفاق مي افتد و حتي خساراتي بر مردم وارد مي كند موجب آن نشود كه نظام به طور كل ازسوي كردستان احساس ناامني كند.
نماينده كرج تصريح كرد: مردم كردستان خواهان رسيدگي به وضعيت موجود كردستان در شرايط عادي و غيرسياسي هستند. مردم كردستان قدر امنيت را مي دانند و آگاه هستند كه ثبات و آرامش در منطقه مرهون تلاش خود آنان است. اين مردم، امنيت منطقه را به راحتي به دست نياورده اند و هزينه هاي زيادي براي آن پرداخته اند بنابراين براي حفظ اين امنيت از هرگونه تلاشي دريغ نمي ورزند. آنان مليت ايراني خود را در اولويت با قوميت كردي خود مي دانند.
جلالي جعفري با تاكيد بر نگراني فرهيختگان و نخبگان كردستان از ادامه وضعيت ناآرامي در اين استان اظهار داشت: مردم كردستان علي رغم ابراز وفاداري به نظام مقدس جمهوري اسلامي و به عنوان مسلماناني كه همواره در طول سالهاي گذشته خسارت بسياري براي اثبات منطقه پرداخته اند، از هر وسيله اي كه موجب ناامني و ناآرامي منطقه شود، ابراز انزجار مي كنند.
سرپرست گروه اعزامي به كردستان و آذربايجان غربي در پاسخ به اين سوال كه چند درصد ناامني ها ريشه در مطالبات معيشتي مردم كردستان دارد، گفت: ريشه ناآرامي هاي اخير در كردستان را مي توان در همه زمينه هاي اجتماعي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي دانست و نمي توان گفت كدام يك از زمينه ها به صورت مجرد عامل اين درگيري ها بوده است.
نماينده كرج ادامه داد: مجموعه مطالبات به حقي در منطقه كردستان وجود دارد كه بايد مورد توجه دولت و دستگاههاي اجرايي قرار گيرد. وضعيت توسعه در منطقه كردستان در حد مطلوبي نيست. اين در حالي است كه توسعه در مناطق مختلف كشور به طور يكسان پيش رفته است، اما در برخي مناطق محروم ازجمله كردستان همچنان محروميت هاي بسياري از دوران رژيم گذشته باقي مانده و ناآرامي ها و ناامني هاي دهه اول انقلاب هم مضاعف گرديده است و علي رغم همه تلاش هايي كه در طول 16 سال گذشته براي منطقه صورت گرفته، اما آثار محروميت همچنان جلوه گر است.
وي با اشاره به نگراني مردم كردستان در رابطه با وضعيت اشتغال و آينده جوانان تصريح كرد: نگراني اين مردم كاملا به حق است. در موارد فرهنگي بي توجهي و گاه كم توجهي و در برخي مسائل بي سليقگي مسئولان مشهود است كه اين امر موجب گلايه به حق ازسوي مردم منطقه شده و همين بي توجهي عامل بستر سازي براي موج سواري گروهك هاي دگرانديش شده است.
جلالي جعفري وضعيت فعلي استان هاي كردستان و آذربايجان غربي را كاملا آرام عنوان كرد و افزود: به نظر مي رسد اگر اطلاع رساني به موقع صورت گيرد و دولت، مجلس و مسئولان نظام موضع روشن و صريحي در خصوص مطالبات به حق مردم منطقه اعلام نمايند در ثبات و آرامش اين مناطق تاثير قطعي خواهند داشت.
نماينده مردم كرج در پايان در مورد وضعيت افرادي كه در درگيري ها بازداشت شده اند، خاطرنشان كرد: تلاش مي شود افرادي كه در زندان هستند اگر جرم مشخصي مرتكب نشده اند با نظر مساعد آزاد شوند.
نظر شما