نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه جزيره اي فكر كردن، برنامه ریزی کردن و اجرایی کردن، مسئله ای مختص همدان نیست، افزود: مشکل جزیره ای عمل کردن در سطح کلان کشور وجود دارد.
ابراهیم کارخانه ای با بیان اینکه در شرايط عادي اعتبارات فرهنگي كشور سه هزار ميليارد تومان است، ادامه داد: بارها در مجلس هفتم در نطق قبل از دستور به طور مفصل در این خصوص صحبت کردم و به دستگاه های اجرایی مربوط و حتی به شخص رئیس جمهور منتقل کردم و اکنون نیز در حال انتقال همین موضوع در قالب راهبرد های عملیاتی به مدیران دستگاه های اجرایی مربوط هستم و به طور مستمر این موضوع را پیگیری می کنم که این سه هزار میلیارد تومان اعتبارات فرهنگی اگر زیرنظر یک مدیریت واحد برنامه ریزی، توزیع و نظارت شود هماهنگی در نظام فرهنگی کشور در عرصه مدیریت و برنامه ریزی ایجاد می کند اما هم اکنون اینگونه نیست.
وی با بیان اینکه اعتبارات فرهنگی به صورت مستقل و جزیره ای به 40 یا 50 دستگاه داده می شود، عنوان کرد: حتی می توان گفت تمام دستگاه ها اعتبارات فرهنگی دارند و برخی اوقات تصویب می شود که مثلا یک یا دو درصد به بخش فرهنگ دستگاه داده شود.
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي با بیان اینکه نظام توسعه فرهنگی كشور تحت نظام مدیریتی واحدی برنامه ریزی نمی شود، ابراز داشت: چطور می توان با این شرایط در همدان انتظار داشت که وضعیت مطلوب باشد و این کار باید از سرچشمه انجام شود تا در همدان نیز مانند سایر استان ها نماد آن دیده شود.
مشکلات فرهنگی کشور گریبان امور پژوهشی را گرفته است
ابراهیم کارخانه ای با بیان اینکه پس از گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز نتوانسته ایم در عرصه های کلان مدیریتی و برنامه ریزی کشور یک نظام واحد و هماهنگ را طراحی کنیم، ابراز داشت: این مشکل نه تنها در عرصه فرهنگی کشور بلکه در عرصه پژوهشی نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اعتبارات پژوهشي كشور سه هزار ميليارد تومان است، ادامه داد: اعتبارات پژوهشی نیز به صورت جزیره ای و ناهماهنگ تخصیص می یابد و تمام دستگاه ها در حال انجام برنامه های پژوهشی هستند و هر دستگاه اعتبارات خاص خود را دارد اما مديريت واحدي براي آن وجود ندارد.
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سفر به کرمانشاه فرمودند که ساختار نظام تشکیلاتی کشور باید متحول شود، اظهار داشت: این صحبت مقام معظم رهبری یک سخن اصلی است که تمام کشور را در بر می گیرد.
ابراهیم کارخانه ای عنوان کرد: تمام ایراداها، اشکال ها و ناهماهنگی هایی که در عرصه های فرهنگی، پژوهشی و اجرایی وجود دارد در فرموده مقام معظم رهبری جای می گیرد.
وی از ارائه برنامه اي در قالب 10 راهبرد تحولي ساختار نظام تشكيلاتي كشور به رئيس جمهور خبر داد و گفت: جلسه ای مفصل با هشت وزیر برگزار شد و با تمام وزرا در این مورد بحث شد و برخی از وزرا از جمله وزیر کار بسیار اذعان کردند که بزرگترين معضل نظام جمهوري اسلامي كشور، اشتغال است كه بايد براي آن چاره انديشي شود.
كشور در حال حركت به سمت قله هرم بيكاري است
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي با بیان اینکه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی بزرگترین معضل کشور است، ادامه داد: كشور در حال حركت به سمت قله هرم بيكاري است پس باید برنامه برای این موضوع داشته باشیم
کارخانه ای با بیان اینکه نمی شود دستگاه هایی که دانشجو تربیت می کنند راه خود را بروند و هر سال نظاره گر فارغ التحصیلان بیکار باشیم، ابراز داشت: باید تشکیلاتی وجود داشته باشد که به فکر اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی باشد چراکه امید کسی که مدرک می گیرد این است که در آینده در جایی مشغول به کار شود اما متاسفانه شمار بيكاري فارغ التحصيلان دانشگاهي روزبه روز بيشتر مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه در سطح كلان مديران نظام بايد به فكر چاره باشند، گفت: مديران نظام به جاي اينكه دنبال قضاياي جناحي و گروهی باشند بايد به فكر حل مشكلات مردم باشند و بررسی کنند که چگونه مشکلات کلان نظام حل می شود و حل مشكلات را اولويت بدانند.
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي با بیان اینکه مسئولان باید به آن اندازه که نسبت به مسائل جناحی تعصب دارند به همان اندازه به حل مشکلات و معضلات اساسی مردم تعصب برنامه ریزانه و مدبرانه داشته باشند، ادامه داد: زمانی تغییر و تحولات برای مردم ارزشمند است که منجر به حل مشکلات مردم شود و فکری قوی برای حل مشکلات وارد کار شود.
ابراهیم کارخانه ای با بيان اينكه هم اكنون زمان آزمون و خطا نيست، اظهار داشت: نبايد مديراني كه ابزار كار خود را ندارند و یا زمان آنها سپری شده سركار بيايند.
نظر شما