۱۴ آبان ۱۳۹۲، ۹:۳۴

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

حذف واسطه ها با خرید و فروش محصولات کشاورزی در بورس

حذف واسطه ها با خرید و فروش محصولات کشاورزی در بورس

گرگان – خبرگزاری مهر : حضور واسطه ها در کشاورزی علاوه بر ایجاد مشکلات برای تولید کنندگان، به مصرف کنندگان بخصوص بخش صنایع وابسته به کشاورزی هم آصیب زده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کشاورزی استان گلستان همواره با مشکلات فراوانی رو به رو بوده و این امر ضربات جبران ناپذیری به کشاورزان استان وارد کرده است. یکی از مشکلات کشاورزان در بخش فروش محصولات است.

دلالان و واسطه های اقتصادی محصول را با قیمت ارزان از کشاورز خریداری کرده و با قیمت گران به مصرف کنندگان و بازار عرضه می کنند که این اتفاق نه تنها برای کشاورزان بلکه برای مصرف کنندگان بخصوص صنایع وابسته به کشاورزی مشکل ایجاد کرده است.

در همین زمینه مدیر تالار بورس گلستان اعلام کرد که با خرید و فروش محصولات بخصوص در بخش کشاورزی در بورس واسطه ها و دلالان حذف شده و قیمت ها نیز منطقی تر می شود.

علی احسانی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: برای اولین بار در کشور، در یک طرح آزمایشی یک ساله که در گلستان کلید خورد، سویا وارد بورس کشور شد.

محصولات باید استاندارد لازم را دارا باشند

وی افزود: این محصولات باید از نظری کیفی کاملا خشک و تمیز باشد و استاندارد های لازم را داشته باشد ولی از نظر کمی مهم نیست چه مقدار باشد که همین امر از مزیت های دیگر فروش محصولات در بورس است زیرا کشاورزانی که وسعت کمتری را کشت می کنند نیز می توانند محصول خود را در بورس به فروش برسانند.

وی ادامه داد: در حال حاضر 2 انبار در استان برای نگهداری سویا فعالیت می کنند و کشاورزان محصول استاندارد خود را به این دو انبار تحویل می دهند که یکی شرکت دانه های روغنی در مسیر روستای شصت کلا و دیگری انبار سازمان تعاونی روستایی در روستای نودیجه است.

خرید و فروش در بورس بر اساس عرضه و تقاضا است

احسانی تصریح کرد: یکی از مشکلات کشاورزان استان این بود که محصولات آن فقط در استان فروش می رفت و تقاضا محدود به استان می شد اما با ورود به بورس و با توجه به این که خرید و فروش در بورس بر اساس عرضه و تقاضا است و از کل کشور متقاضی وجود دارد رقابت برای فروش محصول بیشتر است.

وی اظهار کرد: محصولات دیگری مانند گندم و کلزا در بورس حضور دارند ولی سویا برای اولین بار است که وارد شده و باید منتظر ماند تا طرح آزمایشی آن در استان انجام شود.

البته به نظر می رسد با توجه به کشت فراوان سویا در استان گلستان در صورتی که این طرح با استقبال رو به رو شود به بیش از 2 انبار برای نگهداری این محصول پر کاربرد نیاز باشد.

در شرایطی که اقتصاد استان بر کشاورزی بنیان شده است و تعداد زیادی از افراد جامعه ما به این شغل مشغول هستند نیاز است برای توسعه این راهبرد زیرساخت های مناسب فراهم شود تا علاوه بر ورود کشاورزان بیشتر برای فروش محصولاتشان در بورس سایر محصولات هم به این سیستم وارد شوند.

احسانی برای فروش سایر محصولات گفت: تولیداتی مانند گوجه فرنگی نیاز به تجهیزات خاص برای نگهداری دارند که در صورت تامین آن ها حتی می توان محصولات را به صورت پیش فروش در بورس ارائه کرد.

وی در این باره توضیح داد: مثلا کشاورز ضمانت می کند که 10 روز دیگر محصول خود را برداشت و از طریق بورس آن را 10 روز زودتر به فروش می رساند که این سبب می شود تا هم ضمانتی برای فروش محصول کشاورز باشد و هم ضمانت برای خریدار تا از نظر بازار و کیفیت و کمیت محصول رضایت لازم را برای تولید محصولات وابسته مانند رب گوجه فرنگی داشته باشد.

گفتنی است تالار بورس گلستان از سال 85 فعالیت خود را در زمینه های کشاورزی، فلز، پتروشیمی و سکه آغاز کرده است.
 

کد خبر 2169420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha