به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر پیشنهاد یک فوریت درخواست طرح مدیریت و کاهش حوادث و سوانح رانندگان در جلسه امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی با رای نمایندگان تصویب شد.
قبل از تصویب یک فوریت این طرح دو فوریت آن مطرح شد اما با رای مخالف نمایندگان تصویب نشد.
بر اساس این گزارش سیدعیسی دارایی نماینده مردم اندیمشک در طرح درخواست دو فوریت برای این طرح عنوان کرد: حوادث ترافیکی دومین علت مرگ و میر در کشور و اولین علت مرگ نیروی مولد در کشور است.
وی افزود: با اقداماتی که طی چند سال اخیر از سوی فرماندهی نیروی انتظامی و دستگاه های مربوطه صورت گرفته با همکاری هلال احمر، اورژانس و قوانین بازدارنده مصوب مجلس تلفات حوادث رانندگی از 28 هزار نفر به 19 هزار نفر رسیده است.
این نماینده مجلس با بیان این که از این کاهش تلفات خوشحال هستیم ادامه داد: متاسفانه همچنان نگران کشته شدن 19 هزار نفر در کشور و خسارت 5 هزار میلیارد تومانی هستیم.
دارایی تصریح کرد: با وجود 2 هزار نقطه حادثه خیز در کشور، ضعف قانون، نبود مدیریت مطلوب و فرسایش امکانات راهی جز رای به دو فوریت این طرح برای کاهش تلفات نداریم.
جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مردم رشت در مخالفت دو فوریت این طرح اظهار داشت: برخی از بندهای این طرح مغایر اصل 75 قانون اساسی است. از طرفی منابع لازم برای تحقق این طرح تامین نشده، ما در مجلس چیزی را تصویب می کنیم در حالی که منابع آن تامین نیست.
وی افزود: قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که در سال 89 تصویب شده بسیار کاملتر از این طرح است.
پس از آن میرقسمت موسوی اصل نماینده مردم اردبیل در موافقت با این دوفوریت گفت: هزینه تصادف رانندگی در سال 86، بالغ بر یکصد و هشتاد هزار میلیارد بوده است؛ بر اساس این پیشنهاد همه دستگاه ها موظف هستند که زیر نظر رئیس جمهور برای جلوگیری از این خسارات ساماندهی شوند.
در ادامه غلامرضا کاتب نماینده مردم سمنان در مخالفت با دوفوریت این طرح عنوان کرد: در این طرح هفت تا هشت وزارتخانه نقش دارند و لازم است بر روی آن کار کارشناسی شده و از سوی دولت به عنوان لایحه ارائه و بررسی صورت گیرد.
وی افزود: نمی توان مشکلات ایمنی و امنیت مردم را در 24 ساعت رسیدگی کرد، طرحی که دارای چندین موضوع و بند است نباید به صورت دوفوریت بررسی شود.
به گزارش مهر نادرقاضی پور نماینده مردم ارومیه در موافقت با دوفوریت این طرح گفت: چندین هزار نفر از مردم کشورمان در اثر همین حوادث تصادف کرده و آسیب دیدند، ما قسم خوردیم که از جان و مال مردم حفاظت کنیم.
وی افزود: مخالفین دو فوریت این طرح بحثی در خصوص دوفوریت نکردند و فقط تذکر قانون اساسی دادند که بررسی آن را می توان در جریان بررسی طرح انجام داد.
قاضی پور خاطر نشان کرد: در این موضوع امنیت 19 هزار نفر در طول سال مطرح است که باید به آن رای دهیم.
به گزارش خبرنگار مهر پس از آن که پیشنهاد دو فوریت این طرح به رای نمایندگان گذاشته شد با 90 رای موافق، 65 رای مخالف و 12 رای ممتنع از 220 نماینده حاضر در جلسه تصویب نشد.
پس از آن یک فوریت طرح مدیریت و کاهش و حوادث و سوانح رانندگی مطرح و به رای نمایندگان گذاشته شد که این پیشنهاد با 113 رای موافق، 40 رای مخالف و 12 رای ممتنع از 222 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رسید.
بر اساس این طرح به منظور ارتقاء سطح ایمنی حمل و نقل، کاهش و مدیریت حوادث و سوانح رانندگی در کشور و اتخاذ تدابیر و تصویب سیاست های جامع و یکپارچه در هماهنگ نمودن دستگاه های مذکور در امر کنترل و ایمنی حمل و نقل کشور، شورای عالی ایمنی و حمل و نقل کشور با ریاست رئیس جمهور تشکیل می گردد.
بر این اساس اعضای شورا عبارتند از وزیران کشور، راه و شهرسازی، صنعت و معدن و تجارت، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، علوم تحقیقات و فناوری، دادستان کل کشور، فرمانده نیروی انتظامی و دو نفر از نمایندگان عضو کمیسیون های شوراها و امور داخلی کشور و عمران مجلس شورای اسلامی خواهند بود.
نظر شما