۲۰ آبان ۱۳۹۲، ۹:۵۳

مهر گزارش میدهد/

اسلامشهر نیم میلیون نفری نماینده ای در خانه ملت ندارد/ حسرت داشتن نماینده مستقل در مجلس 20 ساله می شود

اسلامشهر نیم میلیون نفری نماینده ای در خانه ملت ندارد/ حسرت داشتن نماینده مستقل در مجلس 20 ساله می شود

اسلامشهر - خبرگزاری مهر: امسال که به پایان برسد حسرت برخورداری از یک نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی برای شهروندان شهرستان اسلامشهر دهه دوم خود را به پایان می رساند و 20 ساله می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سال 73 شهرستان اسلامشهر با جمعیتی افزون بر 150 هزار نفر در حالی تبدیل به یک شهرستان مستقل شد که از همان ابتدا نیز طبق قانون می توانست یک نماینده در مجلس شورای اسلامی داشته باشد. امکانی که پیش از اسلامشهر، شهرستان نسبتا کوچک تر "رباط کریم" از آن بهره برد به گونه ای که هم اکنون برای چهارمین دوره متوالی نماینده ای در خانه ملت دارد.

امسال که به پایان برسد حسرت برخورداری از یک نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی دهه دوم خود را به پایان می رساند و 20 ساله می شود. با این حال هنوز خیلی هم دیر نشده و در صورت انجام اقدامات لازم می توان امیدوار بود که مردم شهرستان اسلامشهر در انتخابات دوره دهم مجلس برای برگزیدن نماینده حوزه انتخابیه مستقل خود پای صندوق های رای بروند.

طبق قانون هر 10 سال یک بار 20 نفر به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزوده می شود. 10 سال پیش هم نام اسلامشهر به فهرست شهرستان هایی که می توانستند نماینده ای داشته باشند افزوده شد اما با وجود حمایت های برخی نمایندگان و دولت وقت هرگز روی واقعیت به خود ندید.
 
آغاز بررسی ها در کمیسیون های مجلس

افزوده شدن بر تعداد نمایندگان مجلس  زمانی محقق می شود که بعد از عبور از مراحل مختلف، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب برسد. اما به هر حال آغاز این راه همواره کارگروه های تخصصی کمیسیون ها است.

در این زمینه عضو شورای شهر اسلامشهر و از کارشناسان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هم اکنون موضوع افزایش تعداد نمایندگان در کارگروه تخصصی کمیسیون شوراهای مجلس در دست بررسی است اما از آنجایی که هنوز موضوع استان تهران مطرح نشده همچنان احتمال وجود اسلامشهر در فهرست شهرستان هایی که در دوره آینده نماینده مستقلی در مجلس خواهند داشت در هاله ای از ابهام قرار دارد.

پرویز جعفری با اشاره به ظرافت های موجود در بررسی این موضوع مهم در مجلس، دفاع منطقی و به جا از حق مردم اسلامشهر را شرط اول به ثمر رسیدن این مهم دانست و تاکید کرد: داشتن نماینده مستقل یکی از حقوق شهروندان اسلامشهر است که در صورت توجه به قانون دست کم می تواند سه نماینده به این شهرستان  اختصاص یابد اما به دلیل ناکافی بودن بررسی ها در گذشته هرگز اسلامشهر از این حق قانونی برخوردار نشده است.

این کارشناس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: جدا شدن یک حوزه انتخابیه بار مالی دارد و از آنجایی که در گذشته پیش بینی های لازم در این زمینه در بودجه سالانه صورت نگرفته، طرح به موفقیت نرسیده و خواست مردم این شهرستان محقق نشده است.

باید نمایندگان را مجاب کرد

حوزه انتخابیه "تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر" 30 نماینده در خانه ملت دارد که بعضی از آنها نزدیک به نیمی از رای خود را از رای دهندگان اسلامشهر اخذ می کنند، با این وجود به نظر می رسد آنها تمایل زیادی برای استقلال این حوزه انتخابیه نداشته باشند.

با این که به زودی و با علنی شدن فهرست شهرستان های مستحق داشتن نماینده مستقل، دیدگاه های نمایندگان این حوزه انتخابیه مشخص خواهد شد، این مسئله حائز اهمیت است که یکی از مهمترین وعده های نمایندگان در انتخابات پیشین مجلس، استقلال اسلامشهر از حوزه انتخابیه پایتخت بوده است.

نماینده مردم اسلامشهر در پارلمان شهری نیز با تایید این مطلب به خبرنگار مهر گفت: نخستین گام برای رسیدن اسلامشهری به این حق قانونی، مجاب کردن همه نمایندگان مجلس، به ویژه نمایندگان حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است.

وی اضافه کرد: درست است که نمایندگان تهران تنها بخشی از جمع بزرگ نمایندگان مردم در مجلس هستند اما نمی توان تاثیر گذاری آنها را نادیده گرفت به همین دلیل مجاب کردن آنها برای مطرح کردن و رای دادن به این خواست عمومی شهروندان اسلامشهر یکی از گام های اساسی برای تحقق این خواسته قدیمی است.
 
تغییر حوزه انتخابیه؛ راهکاری عملیاتی

با وجود این که هنوز هیچ قطعیتی در خصوص وجود نام اسلامشهر در میان شهرستان هایی که نماینده مستقل خواهند داشت وجود ندارد اما راهکار ساده ای از سوی نماینده مردم این شهر در شورای اسلامی شهر مطرح می شود که می توان به عنوان راه حلی در خورد توجه به آن نگریست.

پرویز جعفری که  انتزاع حوزه انتخابیه اسلامشهر از پایتخت را امری دشوار توصیف می کند، بر این باور است که می توان با استفاده از راهکاری عملیاتی مهر پایانی بر این مسیر طولانی زد.

وی در این باره به مهر اظهار کرد: تغییر حوزه انتخابیه امری شدنی و سهل الوصول است. به عنوان مثال اگر اسلامشهر از تهران جدا شده و در حوزه انتخابیه رباط کریم و بهارستان ادغام شود مطمئنا طرحی اجرایی است.

این کارشناس مجلس افزود: اگر این اتفاق رخ بدهد حتما با موانع کمتری روبه رو می شود و بر اساس جمعیت هر سه شهرستان اسلامشهر، رباط کریم و بهارستان می توان به افزایش تعداد نمایندگان این حوزه نیز امیدوار بود.

وی معتقد است در صورتی که نام اسلامشهر در فهرست افزایش تعداد نمایندگان و تخصیص حوزه انتخابیه جدید نباشد، تنها راه داشتن نماینده در مجلس آینده استفاده از مسیر های جایگزین است.

آیا نمایندگان تهران به اسلامشهر توجه می کنند؟

وقتی که بازار انتخابات مجلس نهم گرم بود خیلی از کاندیداهای انتخابات که تعدادی از آنها هم اکنون نماینده پایتخت در خانه ملت هستند، در میان مردم اسلامشهر حضور پیدا می کردند و طی سخنرانی های مختلف و انتشار مقالات و دیدگاه های خود، اصرار داشتند که یکی از مهمترین اقدامات آنها در صورت رای آوردن، تاسیس دفتر ارتباطات مردمی در اسلامشهر و پیگیری استقلال حوزه انتخابیه  این شهرستان خواهد بود.

وعده اول تاکنون که عمر مجلس نهم به نیمه رسیده، تحقق نیافته اما هنوز فرصت برای تحقق وعده دوم باقی است و هنوز این سوال وجود دارد که آیا نمایندگان تهران به اسلامشهر توجه خواهند کرد؟

-------------------------

گزارش از اکبر کریمی

کد خبر 2173561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha