به گزارش خبرگزاري مهربه نقل از روزنامه واشنگتن تايمز، كوفي عنان دبيركل سازمان ملل كه با بن بست بزرگي در زمينه اجماع براي چگونگي توسعه شوراي امنيت روبروست، در هفته گذشته مجبور شد بپذيرد كه ممكن است تا پيش از برگزاري مجمع عمومي سران در سپتامبر كشورها نتوانند در اين زمينه به اجماع دست پيدا كنند.
وي كه پيش از اين مجمع عمومي سران در ماه سپتامبر را آخرين مهلت براي اجماع در زمينه موضوع مهم توسعه شوراي امنيت دانسته بود، هفته گذشته گفت: من گمان مي كنم اصلاحات سازمان ملل بدون توسعه شوراي امنيت امكان پذير نخواهد بود. بنابراين از كشورهاي عضو سازمان ملل مي خواهم هر چه زودتر در اين زمينه به نتيجه دست پيدا كنند.
واشنگتن تايمز در ادامه نوشت: اما يك روز بعد كوفي عنان واقعيت سياسي را درباره اختلاف كشورها در مورد توسعه شوراي امنيت به خوبي درك كرد و اعلام كرد: اگر كشورها نتوانستند در مجمع عمومي سران به نتيجه برسند، نبايد اين موضوع را فراموش كنند و بايد تلاش كنند تا پايان سال اين موضوع را حل و فصل نمايند.
اين روزنامه با نقل برخي موضوعات درباره پيشنهاد گروه چهار درباره توسعه شوراي امنيت و و مخالفت كشورها با آن پيشنهاد نوشت: در هر حال موضوع توسعه شوراي امنيت در حالي كه در ابتدا به نظر نمي رسيد زياد پيچيده باشد، به بغرنج ترين نكته در اصلاحات سازمان ملل تبديل شده است و بعيد است كشورها بتوانند آرام در اين زمينه به نتيجه برسند.
نظر شما