به گزارش خبرنگار مهر، سفرا و مقامهای ارشد کشورهای عضو اکو عصر یکشنبه از روند ساخت راه آهن قزوین به رشت در استان قزوین بازدید کردند.
پلهای روگذر در کیلومتر 62 محور شیرین سو و پل شاهرود و ایستگاه کوهین مورد بازدید نمایندگان در کشورهای خارجی عضو اکو قرار گرفت.
محمدرضا پدرثانی مهندس مشاور پارس در خصوص پل شاهرود اظهار داشت: برای ساخت این پل 30 هزار مترمکعب بتن و پنج هزارتن میلگرد استفاده شده و با 42 هزار مترمربع قالب بندی و پنج هزارتن آرماتوربندی بیشتر مراحل ساخت آن به پایان رسیده است.
وی افزود: ساخت این پل از سال 86 آغاز شده و تیرگذاری آن هم کامل شده است و به عنوان یک کار هنری و فنی در پروژه ها تلقی می شود.
پدرثانی بیان کرد: این پل 600 متر طول و شش دهنه 60 متری و دو دهنه 50 متری دارد که در کنار آن هم پنج دهنه 15 متری کار شده است.
این کارشناس بیان کرد: معماری این پل زیبا به صورت قوسی و قدیمی است و از جذابیت و استحکام خاصی هم برخوردار است که در یک ماه آینده با پایان یافتن عرضه برای اجرای روسازی بتن آماده می شود.
وی سادگی سازه، زیبایی، اجرا با استفاده از بتن و میل گرد و عدم وابستگی به خارج را از ویژگی های این سازه عنوان کرد و افزود: با اجرای نورپردازی در روی پل این طرح از زیبایی و چشم انداز خوبی در مسیر برخوردار خواهد شد.
پدرثانی هزینه ساخت این پل را 140 میلیارد ریال اعلام کرد.
همچنین پل روگذر در قطعه دوم ب در کیلومتر 62 پروژه نیز مورد بازدید نمایندگان کشورهای عضو اکو و مسئولان راه آهن کشور قرار گرفت.
فرید ایمانی مهندس ناظر ساخت این پل نیز در خصوص ویژگی های این سازه اظهارداشت: این پل روگذر قطار 500 متر طول دارد که با 14 پایه بتنی بلندترین پایاه 37 متری را نیز در آن بکار برده ایم.
وی افزود: این پل با سیستم صندوقچه طوفانی ساخته شده که دو دهانه روی آسفالت آ« 65 متری است و بقیه دهانه ها 32.5 متری است.
ایمانی گفت: پل رو گذر راه آهن قزوین، رشت در حال حاضر 88 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان امسال تکمیل خواهد شد.
به گفته این کارشناس ساخت این پل 35 میلیارد ریال هزینه داشته و تکمیل آن نیز به 25 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیازمند است.
مزایای اجرای پروژه
پروژه راه آهن قزوین، رشت، آستارا در دو محور به طول 205 کیلومتر از ایستگاه سیاه چشمه واقع در 15 کیلومتری جنوب غربی قزوین منشعب شده و ضمن عبور از گردنه کوهین و شهرستانهای لوشان، منجیل، رودبار و امامزاده هاشم به رشت و سپس به بندرانزلی منتهی می شود.
این پروژه در حال حاضر از 85 درصد پیشرفت فیزیکی در زیرساخت ها برخوردار است و تاکنون برای اجرای آن 700 میلیارد تومان هزینه شده است.
پروژه راه آهن قزوین به رشت در مجموع به یک هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تاکنون 30 کیلومتر از مسیر ریل گذاری شده است.
این محور، ارتباط ترانزیتی کریدور شمال به جنوب که بخش وسیعی از کشورهای آسیایی و اروپایی را در بر خواهد گرفت تسهیل می کند و با ارائه حمل و نقل ترکیبی در این کریدور به کاهش هزینه ها و زمان مسیر بار به کشورهای مختلف در این مسیر امکان می دهد تا در تجارت بین آسیا و اروپا با امکانات حمل و نقل چند وجهی کالاهای خود را با سرعت حدود دو برابر در مقایسه با کانال سوئز با یکدیگر مبادله کنند.
همچنین کاهش مصرف سوخت در محور استانهای تهران، قزوین و گیلان، ایجاد مسیر مستقیم بین اروپا، روسیه و قفقاز از طریق شبکه ریلی ایران، افزایش سطح ایمنی ترابری در محور تهران کیش از دیگر مزایای ساخت راه آهن قزوین به رشت است.
نظر شما