به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله جوادی آملی در کتاب "حماسه و عرفان" می آورد: ايثار مال و نثار جان از جلوه هاي برجسته عرفان و معنويت كربلاست و اساساً حركت امام حسين(ع) بر اين اساس استوار است لذا بحث كردن از آن حضرت از اين حيث توضيح واضحات است. و فقط به ذكر چند نمونه از آنچه مربوط به اصحاب و ياران آن حضرت مي باشد، اكتفا مي شود:
الف) دست يابي حضرت ابوالفضل العباس(ع) به آب و صرف نظر كردن از آن به محض يادآوردن تشنگي امام حسين(ع) و اهل حرم.
ب) عرض ارادتهايي كه اصحاب آن حضرت در شب عاشورا كردند و در روز عاشورا تا زنده بودند، نگذاشتند كسي از بني هاشم وارد ميدان شود و بني هاشم نيز تا زنده بودند، نگذاشتند آن حضرت وارد ميدان شود.
ج) جان فشاني دو تن از ياران امام حسين(ع) در ظهر عاشورا كه جهت اقامه نماز، تن خود را سپر بلاي آن حضرت قرار دادند و به شرافت شهادت نايل آمدند و به بقيه شهداي سعيد پيوستند.
د) همسر جنادةبن كعب انصاري با آن كه شوهرش در حمله اول صبح عاشورا به شهادت رسيده بود فرزند يازده ساله اش را تجهيز كرد و به ميدان فرستاد و آن گاه كه دشمن سرِبريده فرزندش را به سوي او پرت كرد، آن را برداشت و بعد از پاك كردنش از خون، بر سر يكي از سربازان دشمن كوبيد واوراكشت (شايد كنايه از اين كه چيزي كه در راه خدا داده ايم، پس نمي گيريم).
ايثار مال و نثار جان از جلوه هاي برجسته عرفان و معنويت كربلاست و اساساً حركت امام حسين(ع) بر اين اساس استوار است لذا بحث كردن از آن حضرت از اين حيث توضيح واضحات است.
کد خبر 2179993
نظر شما