۱ آذر ۱۳۹۲، ۱۶:۰۸

حجت الاسلام نجفي :

شوراي هياتهاي مذهبي عامل ارتقا سطح آگاهي و دوري از خرافه گويي است

شوراي هياتهاي مذهبي عامل ارتقا سطح آگاهي و دوري از خرافه گويي است

گرگان- خبرگزاري مهر: معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي استان گلستان گفت: تشکیل شورای هیات های مذهبی دوري از خرافات، ارتقا سطح آگاهي اين افراد و شناسايي آسيبهاي عزاداري را به دنبال داشته است.

به گزارش خبرنگارمهر، حجت الاسلام جواد نجفي صبح جمعه در حاشيه چهارمين دوره انتخابات شوراي هياتهاي مذهبي استان گلستان افزود: طي 3 دوره گذشته با تلاش هيات هاي مذهبي در سراسر استان، بسياري از آسيب ها و خرافه گويي ها كمتر شده است.

وی ادامه داد: در شهرستان گرگان بيش از 600 هيات مذهبي وجود دارد كه از اين تعداد 450 هيات ارتباط مستمر با سازمان دارند.

نجفی افزود: ساماندهي هياتهاي مذهبي توسط شورا، از سال 80 تاكنون انجام شده است.

وي در توضيح انتخابات شوراي هياتهاي مذهبي بيان كرد: انتخابات شورا هر 4 سال يك بار با راي اعضاي هيات هاي مذهبي برگزار مي شود و تعداد اعضاي شورا با توجه به كثرت هياتها متغيير مي باشد.

حجت الاسلام نجفي اعضاي شوراي هياتهاي مذهبي شهرستان گرگان را 9 نفر اصلي و 2 نفر علي البدل اعلام كرد و افزود: اين تعداد در ديگر شهرستان هاي استان 5 نفر مي باشد.

وي تصريح كرد: سازمان تبليغات اسلامي هر سالانه به طور ميانگين 2 دوره آموزشي، همايش و گرد هم آيي براي هياتهاي مذهبي براگزار مي كند.

وي دليل برگزاري اين دوره ها را، معاون فرهنگي سازمان تبليغات اسلامي استان گلستان اضافه كرد: در حال حاضر به ندرت هيات مذهبي ديده مي شود كه فاقد روحاني باشد و يا اينكه قرائت قرآن در اين اماكن انجام نگيرد و اين نشان دهنده ارتقا سطح فكري و مذهبي اين هياتها مي باشد.

به گفته وي، با تلاش خالصانه شوراي هياتهاي مذهبي و كانون مداحان، شيوه عزاداري در سطح استان روند مطلوبي را طي مي كند.

در ادامه مراسم انتخابات شورا، يكي از كانديداهاي چهارمين دوره انتخابات شوراي هياتهاي مذهبي گرگان به خبرنگار مهر گفت: با تشكيل شوراي هياتهاي مذهبي در سطح استان از بسياري كج روي ها و خرافه گويي ها جلوگيري شده است.

عباسعلي سپهر استرآبادي اضافه كرد: در راستاي سياست گذاري مقام معظم رهبري براي تبليغ ديني و برنامه ريزي ديني، اين شورا تشكيل شده كه تاكنون روند ور به رشدي را طي كرده است.

وي ادامه داد: در دوره هاي اول و دوم شوراها ضعيف عمل شد ولي در دوره سوم تغييراتي مثبتي را شاهد بوديم و اميدواريم در دوره چهارم نيز روند رو به رشدي را شاهد باشيم.

وي از جمله معايب دوره اول و دوم را نبود امكانات براي اعضاي شورا و هياتهاي مذهبي عنوان كرد و افزود: دوره سوم در مقايسه با 2 دوره قبل روند مطلوبي داشت ولي نتيجه لازم از اين دوره نيز حاصل نشد.

سپهر استرآبادي از فعاليت هيات هاي مذهبي تنها در عزاداري ماه محرم و ماه رمضان انتقاد كرد و افزود: هياتهاي مذهبي در تمام طول سال بايد به صورت فعال در عرصه سياست گذاري هاي مذهبي مشغول باشند.

وي برگزاري مسابقات قرآني، قرائت و تفسير قرآن را در طول سال از فعاليت هاي لازم اين هياتها دانست و افزود: با تبليغ و تشويق جوانان به حضور در اماكن مذهبي و اجراي برنامه هاي متنوع در طول سال مي توان تاثير به سزايي بر قشر جوان و نوجوان جامعه داشت.

زهرا صاحبي كانديداي ديگر درچهارمين دوره انتخابات شوراي هيات هاي مذهبي گرگان مي گويد: تشكيل شوراها سبب  يكپارچگي هياتهاي مذهبي در حركتهاي سياسي و مذهبي در سطح كشور مي باشد.

وي ادامه داد: با تشكيل اين شوراي، از افراد با سواد و واجد شرايط در مناسبات مذهبي استفاده مي شود درحالي كه در گذشته هر شخصي به عنوان مداح مي توانست با حضور در منازل به مداحي و قرائت قرآن و ادعيه بپردازد.

صاحبي روند حركت هيات هاي مذهبي را رو به رشد دانست و افزود: با توجه به فعاليت گسترده بانوان و در اين عرصه متاسفانه بانوان مظلوم واقع شده اند.

وي خواستار توجه بيش از پيش در دوره چهارم انتخابات شورا به بانوان شد و افزود: آقايان در هيات هاي مذهبي تنها در دهه محرم فعال هستند در حالي كه بانوان در طول ماه محرم و صفر به فعاليت مذهبي خود ادامه مي دهند، از اين رو نيازمند مساعدت بيشتري از سوي مسئولين مربوطه مي باشند.

علي اسدي كانديداي جوان اين دوره از شوراها مي گويد: انتخابات اين دوره از حيث اطلاع رساني و نحوه برگزاري بسيار مطلوب انجام شد.

وي ادامه داد: گرد هم آوري تعدادي هيات هاي مذهبي در 12 سال پيش از سوي  سازمان تبليغات اسلامي كار سخت ولي در خور قدرداني بوده است.

وي اضافه كرد: در دوره اول و دوم هيات هاي مذهبي شناسايي و ساماندهي شدند و در دوره سوم اطلاعات اين هياتها ثبت و به بروز شد.

اسدي خاطر نشان كرد: با ثبت هياتهاي مذهبي، ديگر دستگاههاي اجرايي اين هيات ها را به رسميت شناختند و بخش فرهنگي هر اداره اي از حضور هيات هاي مذهبي در برخي برنامه هاي ملي و مذهبي استقبال كردند.

وي هيات هاي مذهبي را مبلغي براي ترويج فرهنگ ديني در جامعه دانست و افزود: به دليل حضور عموم مردم در اماكن مذهبي، هيات هاي مذهبي براي تشويق جوانان بسيار تاثرگذار هستند.

وي در پايان يادآور شد: با تشكيل شورا چهارم و تدوين برنامه هاي بلند مدت و كوتاه مدت جهت ارتقا سطح آگاهي جوانان و جامعه، در آينده اي نه چندان دور، شهر گرگان  مي تواند تبديل به مدينه فاضله شود.
 

کد خبر 2180075

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha