به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ابوطالب صارمی با اعلام این خبر افزود: آندومتریوز به معنای نشاء شدن(کاشت) سلولهای داخل رحم (آندومتر) در محوطه شکم است.
وی تصریح کرد: آندومتریوز یک بیماری پیش رونده است که سلولهای آندومتر از طریق لوله های انتقال تخمک به خارج رحم انتقال یافته و در صورت درمان نشدن به سیستم گوارش تحتانی، مثانه و .... گسترش می یابد.
به گفته صارمی، در صورتی که این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود به سادگی قابل درمان است، اما مراحل پیشرفته آن نیاز به جراحی دارد.
وی اظهار داشت: یکی از علل نازایی که باعث چسبندگی لوله های رحم و انجام تخمک گذاری های غیر طبیعی می شود، آندومتریوز است که تاخیر در درمان آن شانس بارداری را کاهش می دهد.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم ادامه داد: بر اساس یافته های پژوهشی با درمان بیماری آندومتریوز، به ویژه در مراحل اولیه، شانس بارداری دو تا سه برابر افزایش می یابد.
وی یادآور شد: آندومتریوز، سومین علت بستری زنان در بیمارستان به دلیل مشکلات سیستم تولید مثل و یکی از علل خارج کردن رحم (هیسترکتومی) است.
صارمی گفت: این بیماری از طریق درمانهای طبی و جراحی و یا ترکیبی از آنها قابل مداواست.
وی با تاکید بر اینکه لاپاراسکوپی به عنوان گزینه طلایی در درمان آندومتریوز مطرح است، اظهار داشت: به کمک لاپاراسکوپی می توان تا 95 درصد موارد آندومتریوز را بدون درمان های بزرگ جراحی و بدون نیاز از خارج کردن رحم درمان کرد.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم گفت: آندومتریوز هم دختران مجرد و هم زنان را مبتلا می سازد. این بیماری متاسفانه در قاعدگی های منظم به همراه تخمک گذاری نیز مشاهده می شود، اما مبتلایان با دردهای بسیار شدید به هنگام قاعدگی روبرو می شوند و در موارد زیادی به اورژانس بیمارستان ها مراجعه می کنند.
وی به مبتلایان به این بیماری توصیه کرد: به محض اطلاع از بیماری خود، پس از مشورت با پزشک متخصص هر چه سریع تر نسبت به درمان در مراحل اولیه اقدام کنند.
نظر شما