به گزارش خبرگزای مهر، دکتر سید حسن حسینی، معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه جایزه ملی علامه طباطبایی ویژه اساتید و محققان برجسته یکی از مهمترین جوایز و تسهيلات بنیاد ملی نخبگان محسوب میشود، گفت: سومين دوره اعطاي جايزه علامه طباطبايي ويژه اساتيد و محققان برجسته كشور طبق روال دو سال گذشته، در اسفند ماه سال جاري با معرفي 20استاد و محقق برجسته در رشته هاي مخنلف علوم معرفي و تقدير مي شوند.
وی اظهار داشت: اولین دوره این جایزه سال 1390 به 40 نفر از اساتید و محققان برجسته اعطا شد که تسهیلات و امکانات کافی برای انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی در اختیار آنها قرار گرفت.
دبير شوراي علمي بنياد ملي نخبگان با بیان اینکه دومین دوره جایزه ملی علامه طباطبایی نيز به 32 استاد و محقق برجسته در رشتههای مختلف در اسفند ماه 1391 اهدا شد، تصریح کرد: انتخاب اساتید و محققان برجسته به شکل فراخوان بنیاد ملی نخبگان از اساتید برجسته، استادان نمونه کشوری، چهرههای ماندگار علمی، اعضای فرهنگستانها صورت میگیرد که در این حالت اساتید مدارک و سوابق علمی خود را به بنیاد ارسال کرده و یا دیگران این محققان را به عنوان نامزد به بنیاد معرفی میکنند.
معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان افزود: در دومین دوره از میان 600 نفری که در فراخوان شرکت کرده بودند پرونده 200 نفر در شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان و کمیتههای وابسته به آن بررسی و با دقت و وسواس علمی لازم ارزیابی شد. در نهایت 32 استاد و محقق برجسته در گروههای ششگانه شامل علوم پزشکی، علوم انسانی، فنی مهندسی، علوم پایه، کشاورزی و دامپزشکی انتخاب شدند.
تسهيلات ويژه بنياد ملي نخبگان براي اساتید و محققان برجسته
وی دربارهی تسهیلات اعطایی به اساتید و محققان برجسته از سوي بنياد ملي نخبگان گفت: این گروه از مشمولان حمایتهای بنیاد ملی نخبگان یک اعتبار پژوهشی 50 میلیون تومانی جهت انجام یک طرح تحقیقاتی مشخص دریافت میکنند. همچنین میتوانند از محققان خارج از کشور تا سه سال جهت حضور در ایران دعوت کنند که در این صورت هزینههای آن محقق را بنیاد ملی نخبگان تقبل خواهد کرد تا تعامل استادان ایرانی و خارجی افزایش یافته و دانشجویان ایرانی نیز از اساتید بنام خارجی استفاده کنند.
حسینی ادامه داد: محققان و اساتید برجسته مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان میتوانند از چهار دانشجو و محقق پسادکتری استفاده کنند که در این صورت بنیاد ملی نخبگان حقوق کامل یک استادیار پایه یک را به دانشجویان پسادکتری اعطا خواهد کرد. همچنین اساتید و محققان برجسته میتوانند از کمک هزینه حج عمره برای خود و یکی از اعضای خانواده و بیمه کامل درمانی استفاده کنند.
معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان در ادامه تاكيد كرد: گروه محققان و اساتید برجسته که در قالب جایزه ملی علامه طباطبایی از سوی بنیاد نخبگان معرفی میشوند بهطور کامل جزو نخبگان کشور محسوب میشوند که تاکنون 72 استاد و محقق برجسته معرفی شده اند.
نظر شما