۴ آذر ۱۳۹۲، ۱۳:۲۳

بروجردی در پاسخ به مهر:

مجلس رفع همه تحریم ها را الزامی می داند

مجلس رفع همه تحریم ها را الزامی می داند

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه راه سختی و درازی را در موضوع هسته ای در پیش داریم، گفت: به عقیده نمایندگان مجلس رفع تحریم ها در این مرحله کفایت نمی کند و مجلس رفع همه تحریم ها را الزامی می داند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه در حاشیه دیدار روسای پارلمان ایران و لبنان در جمع خبرنگاران در خصوص مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 اظهار داشت: ملاک در قضاوت در باره توافق ایران و 1+5، عصبانیت اسرائیلی هاست و اینکه نتانیاهو و وزرای اطلاعات، کار و سایر اعضای کابینه رژیم صهیونیستی اعلام کردند ایرانیان 1+5 را فریب دادند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی عصبانیت خودش را از این توافقنامه پنهان نکرد، گفت: واقعیت این است که راه سخت و درازی را در پیش داریم، از یک سو باید از حقوق هسته ای خودمان به خوبی دفاع کنیم و آنچه را که در عهدنامه NPT وجود دارد را در یک بعد جهانی حمایت کرده و تایید آن را داشته باشیم.

وی گفت: به بیان دیگر اعضای دائم شورای امنیت نباید علیه فعالیت های هسته ای ایران قطعنامه صادر کرده و موارد الزام آوری چون توقف یا کاهش درصد غنی سازی را به ایران تحمیل کنند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس خاطر نشان کرد: برای آغاز راه که واقعیت های صحنه هم نشان می دهد تحریم ها سیر نزولی پیدا کرده است، در حوزه صادرات به ویژه صادرات فرآورده های پتروشیمی، حمل و نقل، طلا و قطعات خودرو از شمول تحریم ها خارج شد. اما به عقیده نمایندگان مجلس شورای اسلامی رفع تحریم ها در این مرحله کفایت نمی کند و مجلس رفع همه تحریم ها را الزامی می داند.

بروجردی خاطر نشان کرد: رفع تحریم ها در مرحله اول را جزئی از یک کل می دانیم و باید سایر مطالبات ملی ایران را نیز شامل شود.

وی با بیان اینکه مجلس قویا از حقوق هسته ای دفاع می کند و نباید به هیچ وجه شرایط موقت شش ماهه تبدیل به شرایط دائمی شود، گفت: مجلس 4 سال است که دولت را مکلف به تولید 20 هزار مگاوات انرژی هسته ای کرده است این به معنای ساخت 20 رآکتور هزارمگاواتی است و این نیروگاهها نیازمند سوخت هسته ای هستند که باید این سوخت در داخل تولید شود.

بروجردی اظهار داشت: حلقه های به هم پیوسته در موضوع هسته ای باید در همه رشته ها در داخل انجام شود، پزشکی و زمین شناسی و فناوری های مرتبط با انرژی هسته ای در حوزه های پزشکی و زمین شناسی و کشاورزی نیز باید در حوزه تحقیقات هسته ای دنبال شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مراحل بعدی دوره شش ماهه باید منجر به گشایش بیشتر شود نه محدودیت و نگاه ما در مجلس چنین است.

وی گفت: هر وقت احساس نیاز کنیم برای دولت مصوبه قانونی می گذرانیم. دولت را ملزم می کنیم همان طور که در مقطعی از زمان دولت را مکلف به متوقف کردن داوطلبانه پروتکل الحاقی کردیم.

بروجردی در پاسخ به این سئوال که آیا غنی سازی در خاک ایران منجر به تبادل کارشناس و آموزش هسته ای در چارچوب NPT خواهد شد، گفت: این موارد اصلا جزو وظایف آژانس هسته ای بوده ولی به دلیل فشارهای آمریکا اجرا نمی شد به طور کلی فضایی در کشورهای غربی به وجود آمده و کشورهای متعددی که به ایران می آیند و مذاکره می کنند مانند آقای فیشر وزیر اسبق امور خارجه آلمان که دیروز با وی دیدار داشتم به من گفت زمینه برای همکاری در ابعاد مختلف که زمانی وجود داشت اما به دلیل تحریم و فشار آمریکا متوقف بود مجدد ایجاد شده است و به این ترتیب ابراز تمایل می کنند که این کارها انجام شود.

وی افزود: البته برای تبادل اطلاعات در عرصه هسته ای نیاز به زمان بیشتری است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به این سئوال مهر که آیا قرار است رئیس جمهور و یا وزیر امور خارجه برای ارائه توضیحات در خصوص توافقنامه هسته ای این هفته به مجلس بیایند، گفت:  خبری از این موضوع ندارم اما منطقی این است که بیایند و به مجلس در خصوص توافقنامه ای که انجام گرفته گزارش دهند.

بروجردی در پاسخ به این سئوال که آیا کمیسیون امنیت ملی اقدامی در خصوص انفجار تروریستی اخیر در بیروت انجام داده است، گفت: تصمیم گرفتیم تیمی از کمیسیون امنیت را به لبنان اعزام کنیم تا بررسی میدانی انجام دهد و علاوه بر آن با مقامات امنیتی لبنان نیز گفتگو خواهند کرد. تصور می کنم مقدمات این دیدار تا پایان هفته فراهم شود.

وی همچنین اظهار داشت: حضور نخست وزیر لبنان در کشورمان نیز برای کمک به این موضوع بوده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سئوال که آیا توافقنامه هسته ای انجام گرفته نیاز به تصویب مجلس دارد نیز گفت: در قانون اساسی موافقتنامه ها در نهایت باید به مجلس بیاید ولی روال کار این طور است که دولت امضای اولیه که همان تفاهم مقدماتی است را انجام می دهد و در مجلس اگر نیاز به تغییر و یا تبدیل باشد انجام می گیرد.

بروجردی در پایان گفت: رهبر معظم انقلاب نیز از دستاوردهای هسته ای مکتوب شده توسط رئیس جمهور قدردانی کردند و این مسئله ربطی به متن تفاهم نامه ندارد.

کد خبر 2182370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha