به گزارش خبرنگار مهر، محمد علي نجفي بعد از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه بخشی از مشکلات در بخش گردشگری و سرمایه گذاری مورد تایید من است افزود: شرایط فعلی مورد رضایت نیست و علیرغم فضای مثبت در ارتباط با توسعه گردشگری شرایط مطلوبی در این بخش حاصل نشده و امیدواریم به همت فعالان گردشگری شرایط به تدریج تغییر کند.
نجفي افزود: به منظور ایجاد رشد در بخش گردشگری مسئولان نظام در سطوح مختلف نسبت به فعالیت سرمایه گذاران خوشبین و نگاهی مثبت دارند.
حمایت و پشتیبانی نمایندگان مجلس و رهبر انقلاب از بخش گردشگری
وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای فراهم سازی زیر ساخت ها و حمایت از سرمایه گذاران تاکید ویژه داشته اند و به هین منظور باید امکاناتت لازم در اختیار سرمایه گذاران بخش گردشگری قرار بگیرد.
به گفته وی حمایت و پشتیبانی نمایندگان مجلس و رهبر انقلاب از بخش گردشگری علامتی مثبت برای حضور هر چه بیشتر سرمایه گذاران و شناخته شدن مناطق گردشگری جمهوری اسلامی است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با تاکید بر اینکه در گذشته عده ای با حضور گردشگران خارجی در کشور مخالف بودند افزود: امروز با توجه به شرایط نظام اسلامی نباید موضوع حضور گردشگران خارجی در کشور با چالش مواجه شود زیرا قرار نیست آنان موجبات انحراف فرهنگی را در کشور ایجاد کنند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: در حال حاضر شخص رئیس جمهور نیز توجه ویژه ای به بخش گردشگری داشته و بر مناسبات و ایجاد تعامل با سایر کشورها تاکید دارد بنابر این ضرورت دارد مشکلات بخش گردشگری حل شود و زمینه ایجاد اشتغال از طریق برای جوانان فراهم شود.
بی برنامگی موجب تحقق نیافتن وعده های داده شده به سرمایه گذاران
نجفی با اشاره به اینکه در گذشته شاهد بی برنامگی هایی در حوزه گردشگری بودیم عنوان کرد: امروز باید با تدوین برنامه زمینه حضور گردشگران در کشور فراهم شود چرا که طی سال های اخیر وعده هایی که داده می شد هیچگاه جامه عمل نپوشید.
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور ادامه داد: به طور مثال به سرمایه گذاران قول هایی مبنی بر پرداخت وام، یارانه و سود بانکی داده شد اما به دلیل همان بی برنامگی ها و برخی از مشکلات شاهد تحقق نیافتن این وعده ها بودیم.
وی تصریح کرد: یکی از علل اصلی تحقق نیافتن وعده ها این بود که دولت وقت گمان می کرد با بیان این قول ها می تواند به بخشی از تنش ها در بخش سرمایه گذاری و گردشگری پایان دهد.
وی با اعلام اینکه تفکر بخشی نگری و ندیدن مسائل به صورت ملی کشور ما را رنج می دهد افزود: در حال حاضر این نوع تفکر دامن بخش گردشگری را نیز گرفته و این امر موجب آسیب به این حوزه شده است.
لزوم استفاده از فضای مثبت بین المللی برای توسعه گردشگری
وی تصریح کرد: بنده تلاش می کنم تا آن جایی که امکان دارد مشکلات حوزه گردشگری را حل کنم و در این راستا جلسات مختلفی با سرمایه گذاران داشته ام.
وی عنوان کرد: سیاست سازمان میراث فرهنگی در دولت یازدهم در ارتباط با تصمیم گیری، تصمیم سازی و نظارت این است که به فعالان بخش کشوری اجازه فعالیت دهد چرا که در حال حاضر فضای بین المللی به نفع ایران تغییر پیدا کرده و باید از این ظرفیت برای توسعه گردشگری خارجی و فعالیت بیشتر گردشگران استفاده شود.
وی با اشاره به توسعه گردشگری زیارت در مشهد نیز بیان کرد: گردشگری زیارت بحث مهمی است که نیازمند سرو سامان دادن است زیرا عدم انسجام و به ریختگی در این بخش موجب غفلت و عدم اعمال مدیریت یکپارچه شده است.
وی همچنین در بازديد از موزه بزرگ خراسان 24 ميليارد ريال اعتبار به اين موزه اختصاص داد و دستور داد هيئتي كارشناسي هفته آينده از تهران برای بررسي و تكميل نواقص محتوايي چيدمان موزه به مشهد اعزام شوند تا ضمن بررسي كارشناسانه، نيازمندي هاي پروژه موزه بزرگ خراسان برای تكميل نهايي برآورد وبراي تامين اعتبارات باقي مانده اقدام شود.
مدير پروژه موزه بزرگ خراسان نيز اعتبار موزه مورد نياز براي تكميل پروژه و خريد تجهيزات موزه اي را بالغ بر 14 ميليارد تومان عنوان کرد و افزود: در صورت تامين اعتبارات تا پايان سال مالي آينده اين پروژه به بهره برداري خواهد رسيد.
هاشم اعتمادي با بيان اينكه بسياري تجهيزات بكار گرفته در اين موزه براي اولين بار در سيستم موزه هاي كشور به كار گرفته شده اظهار داشت: براي مثال سيستم اطفاء حريق موزه بزرگ خراسان بر خلاف ساير سيستم ها با گاز حريق را اطفاء مي كند كه صدمه اي به اشيا تاريخي و بازديد كنندگان وارد نمي شود.
گفتني است عمليات احداث موزه بزرگ خراسان در فضايي به مساحت 18 هزار متر مربع در سال 84 آغاز شد كه داراي 12 طبقه است و در بخشي از آن اشيا تاريخي استان هاي خراسان در آن به نمايش گذاشته شده مي شود.
نظر شما