۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۶:۱۳

ظریف در نشست خبری مشترک با داود اغلو:

سیاست اصولی ایران در حمایت از مقاومت تغییر نمی کند/ به عربستان سفر خواهم کرد

سیاست اصولی ایران در حمایت از مقاومت تغییر نمی کند/ به عربستان سفر خواهم کرد

وزیرامورخارجه کشورمان گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه عدم مداخله در امور داخلی کشورها است و همزمان سیاست ما حمایت از مقاومت در برابر زیاده طلبی های رژیم صهیونیستی است.

به گزارش خبرنگار مهر محمد جواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با احمد داوود اغلو وزیرامورخارجه ترکیه که بعدازظهر امروز در دفتر مطالعات سیاسی وزارت امورخارجه در تهران برگزار شد گفت: حضور ایشان در اجلاس اکو و مذاکرات دوجانبه با ایشان و بحث هایی که در مورد موضوعات منطقه صورت گرفت بسیار خوب بود. ایشان دیروز در جلسه وزرای خارجه اکو شرکت کردند و ملاقات هایی با ریاست جمهوری ، دبیرشورای عالی امنیت ملی و رئیس مجلس خواهند داشت.

وی با بیان اینکه جندین دور گفتگوبا داود اغلو داشتیم اظهار داشت: بسیار خوشحالیم که ایران و ترکیه روابط گسترده و دوجانبه دارند و در موضوعات بین المللی حسن همجواری را رعایت می کنند.

ظریف گفت: ترکیه از همسایگان نزدیک و قانون اعتماد ما است و امیدواریم روابط بین دو کشور گسترش یابد. در موضوعات منطقه ای گفتگوهای خوبی داشتیم و امیدوارم به کاهش آلام منطقه بویژه سوریه که مردم در شرایط دشواری زندگی می کنند کمک کنند.

وزیرامورخارجه کشورمان  تصریح کرد: راه حل مبتنی بر مذاکره ، توقف جنگ، کمک رسانی و رسیدن به راه حل را با کمک هم پیش می بریم و از طریق نگرانی های منطقه و مواضع دو کشور این موضوع را هدایت کرده و مانع گسترش خشونت در منطقه خواهیم شد.

وی با بیان اینکه در سه ماه گذشته که از مسئولیت من می گذرد دفعه چهارم است که یکدیگر را به صورت طولانی می بینیم صحبت ها در سطح وزرای خارجه و بالاتر ادامه می یابد و این شروع خوبی برای روابط بهتر است.

ظریف در پاسخ به سئوال شبکه تی آر تی ترکیه در این باره که 22 ژانویه کنفرانس ژنو 2 برگزار می شود و آیا در طول 2 ماه آینده خونریزی در سوریه ادامه خواهد داشت حتما با نگرانی جدی وضعیت سوریه را پیگیری می کنیم در سفرهای متقابل وزرای خارجه به تهران و ترکیه در این مورد گفتگو کردیم و در چندین مورد نیز توافق داریم.

وی تصریح کرد: یکی از توافق ها این است که بران سوریه راه حل نظامی ندارد و از سوی دیگر توافق داریم همه کسانی که توان دارند برای تشویق راه حل سیاسی در ترکیه همکاری کنند. جمهوری اسلامی ایران و ترکیه قصد دارند همه گونه همکاری برای این امر انجام دهند.

وزیرامورخارجه کشورمان ادامه داد: همه تلاش ما باید برای پایان دادن به درگیری و آتش بس و حتی در صورت امکان قبل از برگزاری اجلاس ژنو 2 در سوریه باشد. ما باید با یکدیگر برای کمک رسانی به مردم سوریه که در شرایط ناگوار بسر می برند همکاری کنیم.

ظریف بیان کرد: در این باره تصمیم عملیاتی گرفته ایم که از طریق مراکز امدادرسانی از جمله هلال احمر ایران و ترکیه به سوریه کمک رسانی کنیم و هماهنگی هایی را انجام دهیم که وضعیت مردم سوریه به ویژه در آغاز فصل سرما بهتر شود.

وی خاطرنشان کرد: در سفر من به ترکیه توافق کردیم گفتگوها را ادامه دهیم و امیدواریم ایران و ترکیه بتوانند در پایان دادن به بحران و رفع نگرانی کمک کنند.

وزیرامورخارجه کشورمان همچنین در پاسخ به خبرنگار روزنامه ترکیه در این باره که پس از انتخاب آقای روحانی یک روش جدید در سیاست خارجی ایران ایجاد شده و آیا می توانیم انتظار داشته باشیم حمایت نظامی از سوریه کاهش یابد و حزب الله لبنان که تحت حمایت ایران است حمایت از سوریه را کاهش دهد بیان کرد:  سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه عدم مداخله در امورداخلی کشورها است و همزمان سیاست ما حمایت از مقاومت در برابر زیاده طلبی های رژیم صهیونیستی است.

وی افزود: این سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران بوده تغییر نکرده و ادامه پیدا خواهد کردو امیدواریم با آینده نگری همه بازیگران منطقه و مخصوصا بازیگران خارج از منطقه واقع بینی که بحران کنونی در سوریه راه حل نظامی ندارد و باید از طریق میز گفتگو حل و فصل شود به عنوان راه حل نظامی مورد توجه قرار دهند و از این طریق به راه حل صلح آمیز برسیم.

ظریف تاکید کرد: متاسفانه همه ما بویژه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه نگران گسترش خشونت در منطقه هستیم و خشونت در منطقه را به نفع کشورهای منطقه نمی دانیم. دفعه قبل هم من و داود اغلو توافق کردیم ایران و ترکیه برای جلوگیری افراط در فرقه گرایی در منطقه کمک کنیم که خدایی نکرده آتش فرقه گرایی منطقه را فرا نگیرد. این هنوز هم سیاست ماست و به آن اعتقاد داریم.

وزیرامورخارجه کشورمان همچنین در ادامه این نشست پس از خروج داود اغلو از محل نشست خبری در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره سفر هفته آینده خود به کویت و عمان گفت: سفر هفته آینده به کویت به منظور برگزاری کمیسیون مشترک است و با مقامات کویتی دیدار داریم و سفر به عمان نیز به همین ترتیب است و همانطور که قبلا هم اعلام کردم به روابط با کشورهای منطقه به عنوان یک اولویت مهم سیاسی نگاه می کنیم و لذا این سفر در اولین فرصتی که بنده پیدا کرده ام انجام می شود.

وی گفت: البته بنده قبلا نیز یک سفر منطقه داشته ام که اولین سفرم به عراق بود و این دومین سفر منطقه ای است که نشان دهنده اهمیت دادن جمهوری اسلامی به کشورهای دوست و برادر است. امیدواریم این روابط بتواند هر روز بهتر شود و اگر نگرانی و سوءتفاهمی در این روابط است برطرف شود.

ظریف در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که آیا به عربستان نیز سفری خواهید داشت بیان کرد: به عربستان هم سفر خواهم کرد باید زمان دقیق آن معلوم شود و حتما منتظر گفتگو با برادران خود در عربستان هم هستیم.

وی درباره سفر نوری المالکی که قرار است 15 آذر به تهران سفر کند گفت: ما روابط بسیار خوبی با عراق داریم و سوری نوری المالکی در ادامه گفتگوهای سیاسی بین دو کشور است و امیدواریم که در سفر ایشان بتوانیم زمینه گسترش روابط به شکل هرچه بهتر را فراهم کنیم و همکاری های بیشتری داشته باشیم.

وزیرامورخارجه کشورمان در پاسخ به سئوال دیگری در این باره که نقاط اختلاف بین ایران و ترکیه درباره سوریه چیست و اینکه ترکیه هنوز از نیروهای مسلح در شمال سوریه حمایت می کند اظهار داشت: ما تلاش داریم و صحبت کردیم برای اینکه هر گونه کمک رسانی انسانی که بتوانیم انجام دهیم البته دیدگاههای متفاوت ایران و ترکیه در مورد سوریه وجود دارد تلاشی که ما داریم این است که این دیدگاهها را به حداقل برسانیم مهم این است که بشود با کمک همه آتش جنگ در سوریه خاموش شود و به سمت راه حل سیاسی پیش برویم.

ظریف در پاسخ به این سئوال که آیا ترکیه و ایران در مورد سوریه به موضع مشترکی رسیده اند گفت: ما در بسیاری از موارد موضع مشترک داریم اما در بعضی موارد نیز اختلاف موضع داریم امیدواریم بتوانیم این تفاوت ها را برای رسیدن به صلح کنار بگذاریم.

کد خبر 2184263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha