به گزارش خبرنگار مهر ، شکور امیدی ظهر جمعه در جمع پزشکان استان افزود: انجمن دیابت سال هاست که در کل کشور فعالیت می کند و در همه استان ها از جمله گیلان دارای دفاتری است که به بیماران دیابتی خدمات ارائه می دهند.
وی همچنین عدم وجود درد را عامل نا آگاهی بیماران دیابتی از بیماریشان عنوان کرد و اظهارداشت: نخستین گام برای مقابله با بیماری دیابت تشخیص سریع بیماری است و بیماران دیابتی باید زود و سریع از سوی انجمن بیماران دیابتی شناسایی شوند زیرا با دیر شناسایی کردن بیمار، انجمن نمی تواند کار زیادی برای بیمار انجام دهد.
مدیر عامل انجمن بیماران دیابتی با اشاره به اینکه با انجام یک آزمایش خون ساده می توان از بیماری دیابت مطلع شد، اذعان داشت:بیماری دیابت از نظر هزینه برای دولت و بیمه ها بزرگترین بیماری است تا جائیکه عرب ها به آن ام الامراض می گویند و هیچ عضوی از بدن از عوارض این بیماری در امان نمی ماند.
وی اشاره کرد: اگر قند خون ناشتای فرد دوبار بالاتر از 126 باشد آن فرد دارای بیماری دیابت است.
امیدی با تاکید بر اینکه بعد از شناسایی بیمار گام بعدی کنترل منظم و دائمی بیماری دیابت است، تصریح کرد: در انجمن بیماران دیابتی، پزشکان عمومی به منظور کنترل بیماری دیابت دوره آموزشی دیده اند زیرا 99 درصد کار یک بیمار دیابتی را پزشک عمومی می تواند انجام دهد.
مدیر عامل انجمن دیابت کشور متذکر شد: از آنجائیکه ویزیت پزشکان فوق تخصص بالا است بیماران تحت حمایت انجمن با ارائه کارت انجمن، ویزیت پرداخت نمی کنند که این مسئله در کنترل منظم بیماری مهم و موثر است.
وی با بیان اینکه تغذیه در روند بیماری بیماران دیابتی تاثیر مستقیم دارد اظهار داشت: اگر بیمار دیابتی همه کارها را برای مقابله با این بیماری انجام دهد اما به تغذیه توجهی نداشته باشد روند درمان بیماری وی با شکست مواجه می شود.
تولید غذاهای رژیمی و بدون قند از اهداف انجمن دیابت در کشور است
امیدی مدیرعامل انجمن دیابت کشور تولید غذاهای رژیمی و بدون قند را اهداف انجمن دیابت کشور عنوان کرد و افزود: در این راستا یکی از کارهایی که در کل کشور انجام گرفته اقدام شرکت خاتون (سارا) برای تولید غذاهای رژیمی همانند دوغ، پنیر و غیره رژیمی است که هم بیماران دیابتی و هم سایر مردم جهت پیشگیری می توانند از این غذاهای رژیمی استفاده کنند.
وی گفت: سیستم ایمنی بیماران دیابتی ضعیف است برای تقویت آن باید دو واکسن آنفولانزا و پرو موکوبل را تزریق کنند، زخم دیابت نیز که در بدن بیماران دیابتی ایجاد شده و دیر خوب می شود ناشی از دلیل عروقی و ضعف ایمنی است.
مدیر عامل انجمن بیماران دیابتی کشور متذکر شد: متاسفانه واکسن پروموکوبل در ایران پیدا نمی شود و به جای آن واکسن جی تو واکسن افزایش ایمنی که در آلرژی ها نیز کاربرد دارد سیستم ایمنی را تقویت می کند، این واکسن در ایران ساخته شده و در ایران و استان گیلان استفاده از آن شروع شده است.
وی عنوان کرد: دیابت بیماری خطرناکی است که توجه خاصی به آن نمی شود، برگزاری سمینارها مشکل را رفع نمی کند باید تغییرات در زیربنا ایجاد شود.
بیمه های تکمیلی کارایی لازم را ندارند
امیدی گفت: انجمن دیابت با بیمه ها مشکل دارد، بیمه ها با شناسایی و غربالگری بیماران دیابتی می توانند سود ببرند زیرا در صورت پیشرفت بیماری، هزینه بیماران دیابتی وحشتناک است در حالیکه با شناسایی بیماران بیمه ها سود برده و از پیشرفت عارضه می توان جلوگیری کرد.
وی اظهار داشت: در کشورهای هم طراز ایران 25 درصد سهم بیمه را مردم و 75 درصد را دولت پرداخت می کند این در حالی است که در ایران 75 درصد حق بیمه را مردم و 25 درصد را دولت پرداخت می کند که پرداخت آن نیز به موقع نیست.
مدیر عامل انجمن بیماران دیابتی کشور یادآور شد: بیمه عصای دست بیماران است اما بیمه های تکمیلی کارایی لازم را ندارند.
وی گفت: شرکت های فروشنده دستگاه های پزشکی گارانتی می دهند، در بیمارستان های دولتی برای سوق دادن بیماران به بیمارستان های خصوصی می گویند دستگاه ها خراب است، این مشکلات به دلیل عدم نظارت دانشگاه است دانشگاه علوم پزشکی باید بر خرابی دستگاه ها و غیره نظارت داشته باشد.
امیدی ادامه داد: امکانات بیمارستان های دولتی بیشتر است این نظارت است که باید در بحث درمان بیشتر صورت گیرد.
270 هزار نفر در استان گیلان مبتلا به دیابت هستند
وی همچنین عامل ایجاد بیماری دیابت را استرس و تنش عنوان کرد و گفت: در قزوین 16 درصد، یزد 23 درصد و گیلان 10 درصد معادل 270 هزار نفر مبتلا به دیابت هستند.
مدیر عامل انجمن بیماران دیابتی کشور بیان داشت: فروشگاه عرضه لوازم مورد نیاز بیماران دیابتی از قبیل سرنگ، دستگاه تست خون و غیره در گیلان افتتاح می شود.
وی اذعان داشت: دستگاه لیزر که در بیمارستان فوق تخصصی ولی عصر نیروی دریایی رشت وجو دارد مخصوص بیماران دیابتی است که دچار زخم در ناحیه پا شده اند.
امیدی ادامه داد: بیماران دیابتی که در پاهایشان احساس گز گز دارند خون رسانی در ناحیه پا مختل می شود برای بهبودی می توانند از این دستگاه استفاده کنند.
رئیس انجمن بیماران دیابتی با اشاره به مزایای استفاده از لیزر جهت بهبود زخم پا در بیماران دیابتی تصریح کرد: استفاده از دستگاه لیزر موجب باز شدن رگ ها و شستشوی آن ها می شود، خون رسانی را اصلاح و مصرف دارو به نتیجه می رسد.
آموزش مجازی بیماران دیابتی از طریق تلفن همراه
وی اذعان داشت: صدور کارت هوشمند برای بیماران دیابتی از طریق سیم کارت های تلفن همراه است، اطلاعات داخل سیم کارت ریخته می شود و می توانیم اطلاع رسانی را به تلفن همراه دهیم.
امیدی یادآورشد: با همکاری شرکت رایتل، بیمه ایران و پست بانک بیماران دیابتی کارت هوشمند سلامت همراه را دریافت می کنند و از این طریق آموزش های مجازی و اطلاعات لازم در اختیار بیماران قرار می گیرد بیماران نیز می توانند از طریق سامانه پیامکی جواب سئوالات خود را مطرح کرده جواب بگیرند.
نظر شما