به گزارش خبرنگار مهر، صبح شنبه شورای امور شرکت های سهامی و زراعی و تعاونی تولید خراسان شمالی به منظور دستیابی به نظام بهرهبرداری پایدار و افزایش بهره وری عوامل و منابع تولید کشاورزی در استان با حضور حسین مهدی دوست، مدیرکل دفتر نظام بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران فعال شد و آغاز به کار کرد.
مدیرکل دفتر نظام بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در جمع اعضای این شورا در خراسان شمالی اظهار داشت: از دهه 40 فرآیند تولید در بخش کشاورزی ایران در راستای تصمیمات اتخاذ شده از جمله اجرای برنامه اصلاحات ارضی، از عمده مالکی به خرده مالکی تبدیل شد و این تغییر ماهیت موجب شد تا نظام بهرهبرداری بخش کشاورزی کشور خرد و پراکنده شود.
حسین مهدیدوست با بیان اینکه این فرآیند شکل گرفته موجب شد تا مدیریت و بهرهوری از سطح اراضی کشاورزی خرده مالکی با مشکل روبرو شود، عنوان کرد: بر همین اساس، در سال 46 تشکیل شرکتهای سهامی و زراعی برای مدیریت اراضی خرد و در سال 49 نیز قانون تعاونی نمودن تولید و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در راستای ایجاد تمرکز مدیریت مالکیت در قالب این شرکت مصوب شدند تا اجرایی شوند.
مهدیدوست با یادآوری این مطلب که در عمل به دلایل متفاوت و متعدد، این قوانین مصوب به صورت دست و پا شکسته اجرایی شدند و موفقیتی از اجرای آنها حاصل نشد، گفت: بر همین اساس وزارت جهاد کشاورزی کشور نیز در سال جاری دستور العمل تشکیل شورای امور شرکت های سهامی و زراعی و تعاونی تولید را ابلاغ کرد تا با تشکیل این شورا در وزارتخانه و در سطح استانها بتوان از سازوکارهای موجود بخش کشاورزی در سطح کشور بهترین بهره برداری را انجام داد.
وی اعلام کرد: تا کنون 28 شورای امور شرکتهای سهامی و زراعی و تعاونی تولید در سطح کشور به انضمام خراسان شمالی فعال شده است.
مهدیدوست افزود: رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیر سازمان تعاون روستایی، معاون تولیدات گیاهی، معاون امور آب و خاک، مدیرهماهنگی ترویج جهاد کشاورزی همچنین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری، مدیر کل امور نظام بهره برداری، مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونی های تولید و دو نفر از صاحبنظران خبره بخش کشاورزی از اعضای تشکیل دهنده این شورا در هر استان هستند.
وی بررسی برنامه ها، طرح ها، پروژه های مرتبط با شرکت های سهامی و زراعی و تعاونی های تولید در سطح استان، ارائه برنامهها به شورای مرکزی کشور، شناسایی مشکلات و رفع مشکلات این شرکت ها، تلاش برای همسو سازی اهداف حوزه کاری سازمان ها و برنامه های مرتبط با توانمندسازی نظام بهره برداری، اجرای امکان سنجی، راه اندازی و تجهیز و توزیع اعتبارات نظام بهره برداری را از مهمترین وظایف این شورا برشمرد.
وی در ادامه در خصوص محورهای برنامه های اجرایی این شورا عنوان کرد: وضعیت موجود بخش کشاورزی استان باید بررسی، نیازهای شرکتها احصاء و اولویت بندی شوند همچنین برنامه های عملیاتی برای این شرکت ها مصوب و بر عملکرد آنها که در چهارچوب مصوبات، قوانین تدوین شده و اساسنامه تعریف شده عمل خواهند کرد، نظارت شود.
مدیرکل دفتر نظام بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تعیین تکلیف شرکتهای سهامی و زراعی و تعاونیهای تولیدی که غیر فعال هستند، احیا و توانمندسازی آنان، کمک به تقویت نیروی کارشناسی در نظام بهرهبرداری، اجرای عملیات آب و خاک در سطح اراضی تحت مدیریت این شرکت ها، مطالعه و طراحی الگوهای کشت، طبقه بندی و رتبه بندی این شرکتها و واگذاری امور به آنان و ایجاد مدیریت آب بران، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را از دیگر محورهای برنامه های اجرایی این شورا برای این شرکتها عنوان کرد.
وی در خاتمه با بیان اینکه با تشکیل این شورا باید دبیرخانه و کمیته های فنی و کارشناسی برای بررسی امور در این شورا نیز شکل گیرند و فعال شوند، گفت: در سایه تشکیل این شورا و انجام برنامه های هدایتی، نظارتی و حمایتی از این شرکت ها، باید به اهدافی از جمله تثبیت، یکپارچه سازی، یکجاکشتی، استفاده صحیح از ماشین آلات، افزایش بهره وری منابع و عوامل تولید، افزایش درآمد سرانه کشاورزان همچنین دست یابی به نظام بهره برداری پایدار دست يابيم.
نظر شما