۲۳ آذر ۱۳۹۲، ۸:۵۶

مهر گزارش می دهد؛

قاچاق مواد مخدر به آنسوی دیوارهای زندان / شغلی ثابت و پر درآمد برای قاچاقچیان مرگ

قاچاق مواد مخدر به آنسوی دیوارهای زندان / شغلی ثابت و پر درآمد برای قاچاقچیان مرگ

همزمان با اقدامات سازمان زندان ها برای مقابله با ورود موادمخدر به زندانها همچنان قاچاق مرگ به آن سوی میله های زندان انجام می شود و درآمدی بالا برای اندک قاچاقچیان دارد.

گروه اجتماعی- کافی است بتوانی مواد مخدر را یک بار از بازرسی زندان عبور دهی تا پول خوبی به دست بیاوری. آنجا مواد مخدر تا 10 برابر قیمت در خارج از زندان خرید و فروش می شود. البته طی سال های اخیر گیت های بازرسی در داخل زندان پیشرفته شده اند اما هنوز زندانیانی هستند که می توانند مواد مخد را به داخل زندان انتقال دهند.

این کار برای برخی مجرمان به روشی برای کسب درآمد تبدیل شده است و پس از جاساز مواد مخدر سعی می کنند با ارتکاب جرایمی سبک چند روزی را میهمان زندان باشند و پس از معامله ای پرسود آزاد شوند. البته این روشها گاهی به قیمت جان قاچاقچی مواد تبدیل می شود و او در میان راه به علت باز شدن بسته های مواد مخدر در بدنش و مسمومیت جان خود را از دست می دهد.

* مواد مخدر هست اما کم و گران

سعید به اتهام قتل در زندان به سر می برد و شمارش معکوس برای اعدامش آغاز شده است. با او در دادگاه موفق به صحبت شدیم در حالی که قضات اعتقاد داشتند  او هنوز به مواد مخدر اعتیاد دارد و علایم اعتیاد در ظاهرش است اما این موضوع را انکار می کند.

او می گوید: من به خاطر اعتیاد مرتکب قتل شدم اما پس از اینکه به زندان رفتم ترک کردم. مواد مخدر در زندان هست ولی مقدار آن کم و قیمتش گران است. آنهایی می توانند مواد بکشند که جیبشان پر پول باشد. اغلب مواد مخدر از سوی افرادی که از مرخصی می آیند به زندان منتقل می شود. سخت گیری های سازمان زندان ها باعث شده که مقدار ورودی مواد مخدر کاهش پیدا کند. از سوی دیگر قیمت مواد مخدر چند برابر شده است.

بر اساس اعلام مسئولان سازمان زندان ها 48 درصد زندانیان را افرادی تشکیل می دهند که یا اعتیاد دارند و یا به جرم خرید و فروش مواد مخرد دستگیر شده اند. تاکنون تحقیقی درباره میزان مصرف مواد مخدر در زندانها ارایه نشده است و آمارها تنها مربوط به میزان کشفیات مواد مخدر در بدو ورود به داخل زندان است.

همچنین تحقیقی که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر بر روی 1193 زندانی انجام شده نشان می دهد 29.9 درصد معتقدند که بهترین زمان و محل مناسب رد و بدل کردن مواد مخدر، شب و داخل بندها است . 14.4 درصد هنگام اعزام به دادگاه را مناسب می دانند و 30.5 درصد نیز در این مورد اطلاعی ندارند.

در حالیکه طی سالهای اخیر شاهد افزایش کشفیات مواد مخدر در زندان ها هستیم، کارشناسان معتقدند این افزایش کشف مربوط به افزایش ورود مواد مخدر نیست بلکه به دلیل افزایش دقت سازمان  زندانها برای برخورد با حاملان مواد مخدر به داخل زندان است.

حجت الاسلام  موسی آصف الحسینی که سالها به عنوان قاضی و رئیس دادگاه انقلاب به پرونده های مواد مخدر رسیدگی کرده است معتقد است: در چند سال اخیر سازمان زندان ها اقدامات موثری را برای کشف ورود مواد مخدر به زندان انجام داده است که افزایش پرونده ها به دلیل افزایش کشفیات است. راههای بسیاری برای ورود مواد مخدر به داخل زندان وجود دار که علت آن ورود و خروج زیاد زندانیان به فضای خارج از زندان و سوء استفاده آنها از امتیازاتی که برای رعایت حال آنها و خانواده هایشان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه می دهد: حاملان مواد مخدر به زندان، بیشتر هروئین و کراک را به داخل زندان منتقل می کنند. این نوع مواد مخدر حجم کم و سود بیشتر دارد، مصرف آنها هم برای زندانیان آسانتر است.

روش های ورود مواد مخدر

یکی از مجرمان که چندی قبل از زندان آزاد شده است درباره شیوه های ورود مواد مخدر به زندان می‌گوید: زندانیان روشهای زیادی برای ورود مواد مخدر به زندان دارند که بعضی از این روش ها مانند بلع و انباری قدیمی شده و ماموران زندان این روش ها را کنترل می کنند. اما برخی شیوه های جدید را ابداع کرده اند که درباره آن به دیگر زندانیان هم نمی گویند.

او ادامه می دهد: برخی زندانیان در زمان مرخصی مواد مخدر را بلعیده و پس از ورود به زندان آن را دفع می کنند. برخی دیگر نیز از بستگان خود کمک گرفته و زنان با انباری کردن مواد مخدر آن را به داخل زندان آورده و در جریان ملاقات خصوصی به همسران خود می دهند.

البته این زندانی تاکید دارد برخورد با ورود مواد مخدر به زندان جدی است اما اغلب موادی که در داخل زندان وجود دارد از سوی زندانیان تازه ورود یا زندانیانی که از مرخصی بازگشته اند در بندها توزیع می شود.

شغلی ثابت و پردرآمد

اما در این میان گروهی هستند که انتقال مواد مخدر به داخل زندان برای آنان به شغلی ثابت تبدیل شده است.

این عاملان مواد مخدر  که مواد را بلع کرده و بعد سعی می کنند به خاطر ارتکاب جرایم خود چند روزی را میهمان زندان باشند در این مدت مواد مخدر را دفع کرده و پس از فروش آن به چند برابر قیمت آزاد می شوند.

این روش توجه بیشتر به تفکیک زندانیان به خصوص زندانیان مواد مخدر با دیگر زندانیان را بیش از پیش نشان می دهد.البته سالهای قبل پرونده هایی وجود داشت که برخی پیمانکاران مشغول در زندان نیز به این چرخه کمک می کردند که برخورد قاطع دستگاه های قضائی با یک باند در کرج باعث شد این روش برچیده شود.

انتقال مواد مخدر به داخل زندان چندی قبل باعث انتقاد یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شد.چندی پیش مجتبی رحماندوست عضو كميسيون اجتماعي مجلس گفت: توزیع مواد مخدر در خارج از زندان از سوی باند‌های داخل زندان کنترل و هدایت می‌شود. در رابطه با موضوعات مطرح شده با بسیاری از مسئولان بحث و گفت‌گو داشته‌ایم و آنها مي گويند که افراد مواد مخدر را در زندان در بسته‌های پلاستیکی می‌بلعند و وارد زندان می‌کنند. اما توجیه این موضوع قابل قبول نیست، همانطور که در فرودگاه‌ها دستگاه‌های خاصی برای شناسایی مواد مخدر وجود دارد، برای تشخیص ورود مواد مخدر به زندان‌ها هم می‌توانند تدابیری بیاندیشند تا از ورود مواد مخدر جلوگیری کنند. برخی می گویند بخشی از مواد مخدر زندان‌ها توسط افرادی که به ملاقات آنها می ایند تأمین می شود اما باید گفت ملاقاتی‌ها که دیگر مواد مخدر را نمی‌بلعند و به هرحال توسط وسیله‌ای مواد را به آنان می‌رسانند. بنابراین با هر روشی که مواد مخدر به زندان‌ها آورده می‌شوند قابل توجیه نیست و نیروی انتظامی و قوه قضائیه باید شدیدترین برخوردها را با متخلفان داشته باشند.

پول دستگاهها را نداریم

در همین رابطه غلامحسين اسماعيلي رئيس سازمان زندانهاي كشور در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اين اظهارات و اينكه همچنان مواد مخدر وارد زندانها مي شود گفت: اينكه مي گويند دستگاههاي خاص براي كنترل مواد مخدر وجود دارد ولي سازمان زندانها استفاده نمي كند درست نيست چرا كه براي ورود 7 دستگاه 17 كشور را دور زديم و با توجه به تحريم ها امكان ورود اين دستگاهها مشكل است حتي اگر هم بخواهيم وارد كنيم پولش را نداريم.

وي در مورد اينكه گفته شده همچنان مواد مخدر وارد زندان می شود و حتي برخي از باندهاي مخدر از داخل زندان هدايت مي شوند گفت: اين نشان از بي اطلاعي آقايان است چرا كه اولا ما نمي توانيم بگویيم صد درصد ورود مواد مخدر را به صفر رسانديم زيرا امكان تخلف يك كارمند يا سرباز وجود دارد. دوم آنكه چندي قبل از نيروي انتظامي خواستيم با سگ هاي ويژه مواد مخدر بدون اطلاع قبلي وارد هشت زندان كشور شوند كه اين كار انجام شد و حتي نيروهاي مجرب نيروي انتظامي تعجب كردند چراكه نتوانستند حتي ذره اي مواد مخدر كشف كنند و اين توفيق خوبي براي سازمان زندانها بوده است.

رئيس سازمان زندانهاي كشور گفت: در اين مورد به كميسيون اجتماعي مجلس هم رفته ايم و هنوز هم آمادگي داريم تا هرگونه ابهام را برطرف كنيم. اما با اين حال منكر ورود مواد مخدر به زندان نيستيم با اين حال شديدترين اقدامات را براي كاهش ورود مخدرها به زندان انجام داده ايم و به حداقل رسيده است.

با این وجود به نظر می رسد، با افزایش بودجه سازمان زندانها، نظارت بیشتر بر ورود و خروج زندانیان و تفکیک مجرمان و قاچاقچیان از هم باید گامی جدی در ریشه کن کردن مواد مخدر در زندان انجام شود که این اقدام نیاز به همکاری تمام دستگاههای مسوول دارد.

----------------------------

گزارش از محمد غمخوار
 

کد خبر 2186895

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha