به گزارش خبرنگار مهر، فرزانه صادق مال واجرد شامگاه جمعه در جلسه ای با اعضای شورای شهر همدان که در راستاي تهيه طرح سند چشمانداز توسعه شهر همدان تشکیل شد، از حمايت و كمك وزارتخانه در خصوص راهبري پروژههاي طراحي شهري همدان خبر داد.
وی بر تدوين سند بلندمدت توسعه شهر همدان تأكيد كرد و اظهار داشت: در راستاي تحقق اين سند براساس تقاضاي مديريت شهري همدان تفاهمنامهاي با شهرداري و وزارت راه و شهرسازي منعقد ميشود.
وي با بیان اینکه پروژههاي طراحي شهري بايد به گونهاي تعريف شوند كه در راستاي ارتقاي كيفي سيما و فضاي شهري باشد، اضافه كرد: وزارتخانه در راستاي بازنگري مصوبات كميته سيما و منظر شهري از نقطه نظرات و پيشنهادات مديران شهرها استقبال ميكند.
سمينار ملي طراحي شهري همدان برگزار می شود
فرزانه صادق مال واجرد از برگزاري سمينار ملي طراحي شهري در همدان خبر داد و اضافه كرد: اين سمينار فرصت مناسبي براي شهر همدان است كه شوراي اسلامي شهر و مديريت شهري بايد از اين فرصت استفاده كنند.
مشاور مديرعامل شركت عمران و بهسازي شهري وزارت راه و شهرسازي نیز در این نشست با بیان اینکه انعقاد تفاهمنامه سند چشمانداز توسعه شهر و اجراي موارد آن نتايج و اثرات بسيار ماندگاري را براي پايتخت تاريخ و تمدن ايران زمين به دنبال خواهد داشت، بر ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی همدان تاکید کرد.
عليرضا ابلقي گفت: به رغم اينكه عمر زيادي از وجود حاشيهنشيني در كشور نميگذرد در اين مدت كوتاه، سند ملي توانمندسازي تهيه و به تصويب هیئت دولت رسيد كه ايران ششمين كشور در جهان و نخستين در خاورميانه است.
ابلقي همدان را در اجراي طرح ساماندهي سكونتگاههاي غيررسمي كشور پيشرو دانست و افزود: همايش بينالمللي توانمندسازي حاشيههاي شهر در همدان برگزار و از تجربيات اين شهر براي ديگر استانها استفاده می شود.
ورودی های شهر همدان باید ساماندهی شود
وي ساماندهي وروديهاي شهر همدان را ضروري برشمرد و اظهار داشت: قبل از شروع اجراي اين طرح جلسهاي با شوراي اسلامي شهر همدان برگزار خواهد شد.
وي وجود متخصصين و كارشناسان حوزه معماري و شهرسازي در شوراي اسلامي شهر همدان را نقطه قوتي براي توسعه پايدار شهر همدان دانست.
شهردار همدان نیز با بيان اينكه ديدگاه شوراي اسلامي شهر سند چشمانداز توسعه است، گفت: در حال حاضر با پيگيريهاي مجددانه، امور شهري، پايتخت تاريخ و تمدن ايران زمين تخصصي پيگيري ميشود.
اميررضا يوسفيان با اشاره به تدوين تفاهمنامهاي بين شهرداري همدان با وزارت راه و شهرسازي در خصوص سند چشمانداز توسعه شهر اظهار داشت: موارد اين تفاهمنامه شامل حريم و مطالعات پهنهبندي شهر، مراكز محلهاي، توانمندسازيهاي بلوار آيتالله نجفي، راهاندازي دفاتر محله و نواحي و ساماندهي مبادي وروديهاي شهر است.
يوسفيان اضافه كرد: بهسازي و نوسازي شهر، بازنگري طرح تفصيلي، ساماندهي ترافيك ميدان امام به عنوان ميدان مركزي و اجراي پيادهراه و اجرا و تأمين ايستگاهها براي طرح بيآرتي از ديگر بندهاي این تفاهمنامه است.
دستگاههاي اجرايي متولي استان در برگزاري سمينار ملي طراحي شهري همراهی کنند
وي همچنين به برگزاري سمينار ملي طراحي شهري اشاره كرد و گفت: باید ديگر دستگاههاي اجرايي متولي استان نيز در اين زمينه ورود پيدا كنند.
سخنگوي شوراي اسلامي شهر همدان نيز در اين جلسه با اشاره به بازنگري طرح تفصيلي شهر همدان عنوان كرد: طراحي پروژههاي شهري بايد متناسب با بافت تاريخي و طبيعت شهر همدان باشد.
كامران گردان با بيان اينكه همدان فاقد كنارگذر است، اظهار داشت: به همين دليل كاميونها و خودروهاي سنگين وارد شهر شده و اين امر مشكلات ترافيكي و حوادث ناگوار تصادفات را به دنبال دارد.
گردان با انتقاد از نبود پاركينگ خودروهاي سنگين در حاشيه شهر همدان گفت: با توجه به اينكه طرح جامع ترافيك همدان تصويب شده اما در اجرا جوابگوي شهر نيست و بايد در بازنگريها، اين مشكلات نيز در آن ديده شود.
مراكز محلات شهر همدان باز زندهسازي می شوند
عضو شوراي اسلامي شهر همدان نیز بر تهيه طرحهايي براي بازآفريني مراكز محلات شهر كه قابليت باز زندهسازي و برگرداندن شور و نشاط قديم را دارند، تأكيد كرد و گفت: در اين راستا در بررسي از 43 مركز محلات قديمي همدان، در شش مركز كمتر دخل و تصرف شده بود كه قرار شد سه مركز آن پايلوت طرح بازآفريني باشد.
نرگس نورالله زاده محلههاي آقاجانيبيگ، كبابيان و محلهحاجي را سه مركز پايلوت براي اجراي طرح بازآفريني اعلام كرد و افزود: با توجه به اينكه خودروهايي در اين مكانها تردد دارند باید براي اين امر نيز تدابيري انديشيده شود.
دیگرعضو شوراي اسلامي شهر همدان نیز با تأكيد بر اينكه طرح توانمندسازي را نبايد نيمهكاره رها كرد، اظهار داشت: در اجراي طرحهاي سيما و منظر شهري به ويژه در حاشيههاي شهر بايد از نظرات روانشناسان و جامعهشناسان نيز استفاده شود.
علي اكبر نظري كاربريهاي عمومي و دولتي را از عوامل تشديدكننده سكونتگاههاي غيررسمي دانست و افزود: بسياري از آسيبهاي ساخت و سازها نتيجه ماده پنج است اما در مقابل شورا و شهرداري تاوان آن را ميپردازد.
بايد از اعمال سلايق در بحث طراحيها و برنامههاي شهري جلوگيري کرد
وي بر تقويت مديريت اجتماعي شهري تأكيد كرد و اظهار داشت: بايد از اعمال سلايق در بحث طراحيها و برنامههاي شهري جلوگيري نمود چرا كه با اين اقدام ميتوان از بروز بسياري از مشكلات پيشگيري كرد.
رئيس كميسيون فني، عمراني، امور زيربنايي و املاك شوراي اسلامي شهر همدان نيز با بيان اينكه حاشيهنشيني به صورت كمربندي، همدان را در برگرفته است، گفت: باید در عرصه طرحهاي آينده پهنههاي زيست محيطي را براي حاشيهها به ويژه املاك عادي در نظر گرفت.
حميدرضا طبيمسرور با اشاره به اينكه در زمينه حفظ و احياي الگوي معماري اسلامي و بومي در طرحهاي گذشته توجهي نشده است، اظهار داشت: پايلوت بودن همدان در بحث گردشگري و فرهنگي طرحي است كه به دليل توان بالقوه همدان سهلالوصول بوده و بايد در اين زمينه با جديت وارد شد.
طبيمسرور تعيين تكليف وضعيت املاك شهر همدان را از معضلات اين شهر دانست و يادآور شد: بيشتر املاك داخل محدوده شهر وضعيت نامشخصي دارند كه بايد هر چه سريعتر تعيين تكليف شوند.
وي به بازآفريني مراكز محلات همدان نيز اشاره كرد و افزود: به رغم اينكه بافت فرسوده همدان داراي بناها و كالبد واجد ارزشي است اما توجه ويژهاي به آنها نشده است.
عضو ديگر شوراي اسلامي شهر همدان نیز از پيگيريهاي شهردار همدان در خصوص عقد تفاهمنامه سند چشمانداز توسعه شهرقدردانی کرد و گفت: با اجرا و عملياتي شدن اين سند بخش عمراني شهر شاهد اتفاقات خوبي خواهد بود.
علی رحيميفر اضافه كرد: باید در اجراي سند چشمانداز توسعه شهر همدان وزارتخانه بخش عمدهاي از تعهدات را بر عهده گرفته و شهرداري را حمايت كند.
وي در ادامه بر پيشگيري از توسعه سكونتگاههاي غيررسمي در شهر تأكيد كرد.
اجرای طرح های نامناسب باغ های همدان را از بین برده است
عضو ديگر شوراي اسلامي شهر همدان نیز در اين نشست توانمندسازي حاشيههاي شهر را اولويت كارها برشمرد و گفت: در گذشته همدان به باغ شهر معروف بوده است اما متأسفانه به دليل اجراي برخي از طرحها باغات و فضاهاي سبز شهر كه به عنوان سرمايه اصلي پايتخت تاريخ و تمدن ايران زمين محسوب ميشود در حال نابودي است.
حجتالاسلام سيد مجيد موسوي نابودي باغات شهر همدان را به ضرر آينده اين شهر گردشگري دانست و بيان داشت: بايد در بازنگري طرح تفصيلي شهر اين موارد نيز مدنظر قرار گيرد.
رئيس كميسيون اقتصاد سرمايهگذاري و گردشگري شوراي اسلامي شهر همدان نیز گفت: مديريت و توسعه پايدار شهري زماني محقق ميشود كه مهار جمعيتي و مهاجرتي به شهر صورت پذيرد.
علي رضايي اضافه كرد: عدم رسيدگي به هنگام و به موقع در حاشيهنشيني عامل ايجاد مسائل امنيتي ميشود كه باید سياستگذاريها در مديريتهاي بالادستي صورت پذيرد و نظارت جدي بر مهاجرتها انجام شود.
رئيس كميسيون برنامه، بودجه و امور حقوقي شوراي اسلامي شهر همدان نیز بر بهبود وضعيت موجود شهر تأكيد كرد و گفت: با توجه به اينكه نقشه راه و سند چشمانداز توسعه شهر به خوبي تدوين شده بر اين اساس براي رسيدن به اهداف اين سند بايد از ابزار موجود به خوبي استفاده شود.
حسين قراباغي عدم رعايت قوانين و ضوابط شهري توسط دستگاههاي بالادستي را از مشكلات مديريت شهري دانست و اظهار داشت: با توجه به اينكه انتشار اوراق بهادار در دستور كار قرار گرفته انتظار ميرود شهردار همدان از ظرفيتي كه در اين بخش ايجاد ميشود در راستاي توسعه شهري استفاده كند.
نظر شما