به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین توسلی در همایش آموزش قوانین و مقررات شوراهای اسلامی استان تهران که عصر شنبه به میزبانی شهر جدید پردیس و با حضور مهدی چمران، رئیس شورای عالی استان ها، کریمی، معاون عمرانی استاندار تهران، موحدی ثنایی، مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری، مهاجر، فرماندار پردیس و سایر مسئولان استانی و محلی در محل همایش های شهرداری پردیس برگزار شد، اظهار داشت: شوراهای اسلامی در سایه اقداماتی شایسته می توانند خیرات و برکات بسیاری را نصیب منطقه تحت پوشش خود کنند.
تراز علاقه خداوند به بندگان
وی ادامه داد: هر بنده ای کنجکاو است تا بداند که خداوند متعال و آفریننده اش تا چه حد به او علاقه مند است، در این خصوص حدیثی از امام جعفر صادق(ع) نقل است که روزی فردی از حضرت پرسید یا ابن رسول الله(ص) می خواهم بدانم که خداوند متعال چقدر مرا دوست دارد، ایشان در پاسخ فرمودند: تشخیص این امر شاخصی مهم است که شما چقدر خدا را دوست دارید، به همان میزان خدا شما را دوست خواهد داشت.
توسلی ادامه داد: در آیات آسمانی قرآن کریم می خوانیم که "قسم به این شهر چون شما در آن سکنی دارید"، با توجه به این آیه شریف درمی یابیم که شهروندان در شکل گیری مجامع شهری از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
وی اضافه کرد: در آیاتی دیگر از این معجزه انسان ساز نبی مکرم اسلام(ص) می خوانیم که "شهر پاکیزه رویش هایی پاکیزه دارد"؛ این رویش مدنظر خداوند متعال در آیه مذکور طی دو بخش یعنی فضای سبز ظاهری مانند گل و گیاه و غرس درختان و همچنین در معنای مفهومی یعنی تربیت انسان ها تفسیر کرد.
این مسئول افزود: در دیگر آیات قرآن کریم نیز می خوانیم "شهر پاکیزه باید مسئول پاکیزه ای نیز داشته باشد"، حال این مسئول می تواند در شرایط امروز جامعه اسلامی فرماندار، بخشدار، شهردار، اعضای شوراهای اسلامی و ... باشند.
توسلی بیان داشت: حال شاید این پرسش مطرح باشد که چگونه شهر و روستای خود را آباد کنیم که مصادیق مورد اشاره در آیات یاد شده در آن لحاظ شده باشد که پاسخ آن سئوال رعایت قانون است.
شهر اسلامی از دیدگاه قرآن
امام جمعه شهرهای پردیس، بومهن، رودهن و آبعلی با اشاره به مهمترین شاخص های شهر اسلامی از دیدگاه قرآن اظهار داشت: این مسائل مربوط به شهر اسلامی در ادوار گذشته شوراهای اسلامی نیز مطرح شد، اما آیا امروز برآیند این چهار دوره با توجه به صفت اسلامی مندرج در سمت اعضای حاضر در این مجموعه تحت نظر جمهوری اسلامی و حکومت صالحان توانسته مصداقی از این مفهوم را در امور اجرایی خود محقق سازد؟
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در آغاز کار دوره جدید هر نهاد و دستگاهی نقطه نظراتی ناب، کارشناسی و راهگشا را ارائه می فرمایند که همه آنها مملو از شاخص های مهم اسلامی است، اعضای شوراهای اسلامی نقاط مختلف کشور باید این بیانات ارزنده را به صورت قابی درآورده و همواره پیش روی خود قرار دهند تا با به کارگیری آنها مسائل مختلف پیگیری شود.
این مسئول اضافه کرد: البته نباید این بیانات مهم و نورانی تنها بر روی تابلویی بر روی دیوار نقش بندد، بلکه باید همه آنها به شکل مصوبه ای اجرایی در دستور کار شهرداری ها و دهیاری ها قرار گیرد.
توسلی افزود: به یقین آنچه در بیان رهبری جاری و ساری است، عصاره دیدگاه های اسلامی است و قطعاً توجه و اجرای دقیق آنها به سود مردم و اعضای شورای اسلامی شهر است.
امام جمعه شهرهای پردیس، بومهن، رودهن و آبعلی با بیان اینکه بعد از سه دوره و آغاز دوره چهارم دوران آزمون و خطا در این مجموعه خاتمه یافته است، افزود: باید مصوبات شوراهای اسلامی از دوره چهارم به بعد با گذر از دوره آزمون و خطا در اشکالی بهتر در راستای ارائه خدمات شایسته به مردم تصویب شود.
لزوم ارتقای سطح بهره وری زمان در برگزاری همایش ها
معاون عمرانی استاندار تهران در ادامه این نشست اظهار داشت: استفاده از واژه کلاس و دوره در خصوص نشست هایی از این دست شاید چندان صحیح نباشد، چراکه بدون شک اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تهران پیش از حضور در این عرصه نسبت به مطالعه و ارتقای سطح عملی خود پیرامون قوانین جاری اقدام کرده اند.
حسن کریمی ادامه داد: هرچند نباید خود را به همین نقطه محدود ساخت، چراکه حضور در جمعی از اعضای شورای اسلامی و مرور چندباره قوانین می تواند ثمربخشی بیشتری به دنبال داشته باشد و این همایش با این هدف برپا شد.
وی اضافه کرد: حضور مسئولانی نظیر دکتر چمران در این نشست می تواند بار علمی و تجربی همایش را ارتقایی صدچندان بخشد، چراکه وی با تجربه های گرانبهای خود خدمات شایانی را به مردم ارائه کرده اند و باید از این تجربیات به بهترین شکل ممکن سود برد.
این مسئول افزود: تأخیر در شرکت در همایش های آموزشی مطلوب نیست و باید اعضای شورای اسلامی شهر و سایر مسئولان در خصوص رعایت زمان مقرر و حضور به موقع در مجامع مختلف دقتی وافر به خرج دهند.
فرماندار شهرستان پردیس نیز با تأکید بر لزوم ارتقای سطح علمی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا خاطرنشان کرد: خوشبختانه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در اقصی نقاط ایران اسلامی را اقشاری تحصیل کرده تشکیل می دهند.
مهدی مهاجر ادامه داد: نیل به چنین جایگاه علمی در کشور مرهون زحمات مسئولان نظام مقدس اسلامی تحت لوای رهبری ولایت فقیه است.
وی با قدردانی از استانداری تهران به سبب تشکیل همایش هایی از این دست اظهار داشت: در همایش امروز و نشست های آتی می توان با مرور قوانین جاری در امور شهری نسبت به روز رسانی اطلاعات این زحمتکشان اقدام کرد.
بایدها و نبایدهای رهبری در خصوص شوراهای اسلامی
رئیس شورای اسلامی بخش بومهن نیز در ادامه این همایش خاطرنشان کرد: ارتقای سطح بهره وری زمانِ مورد اشاره معاون استاندار تهران مسئله بسیار مهمی است و این امر باید در همه ادارات نه تنها استان بلکه کشور نهادینه شود.
محمد خرمایی ادامه داد: اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا باید در همه جنبه های زندگی به ویژه در جریان خدمت رسانی به مردم نقطه نظرات رهبر معظم انقلاب را مدام در ذهن خود مرور کنند، ایشان در ادوار مختلف و طی فرمایشات متعدد بایدها و نبایدهای لازم الاجرای همه آحاد امت اسلامی را گوشزد فرموده اند.
وی تصریح کرد: از جمله این بایدهای مدنظر معظم له می توان به خدمت به مردم با روحیه ای بسیجی، عمل به وظایف قانونی، ارتباط دائمی با مردم، گزینش و نظارت بر شهرداران و دهیاران، توجه به مختصات شهر اسلامی، توجه به حفظ هویت تاریخی و اسلامی شهر، خالص کردن نیت برای خدمت به مردم، فرهنگ سازی، تفاهم و همدلی اعضا، مبارزه با رشوه خواری، مبارزه با تجمل گرایی، تسهیل و تسریع در امور مردم و استفاده از روش های علمی در اداره شهر اشاره کرد.
این مسئول ادامه داد: آن رهبر فرزانه در خصوص نبایدهای شوراهای اسلامی نیز فرمایشات ژرف و گران سنگی داشتند که از جمله می توان به نداشتن انگیزه های جناحی که شوراهای اسلامی را از کار اصلی خود بازدارد، اختلاف در شوراها که آفتی برای این مجموعه است، جنجال سیاسی بجای عمل به وظایف قانونی، قانون فروشی در برخی نهادها و تهیه درآمد به هر طریق ممکن اشاره کرد.
نظر شما