به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن واحدی، ظهر پنچشنبه در اولین نشست شورای عالی استان خراسان رضوی در سالن همایش های کوهسنگی اظهار کرد: توسعه عامل مهم موفقیت و پیشرفت هرچه بیشتر شورای عالی استان است و در این راستا شوراها برای توسعه هر چه بیشتر شهر و روستای خود باید جاده ای دو طرف بین حوزه عمران با سایر حوزه ها ایجاد کنند زیرا اگر این جاده دو طرفه برقرا نشود خلاها و مشکلاتی بوجود می آید.
اعضای شورا جزو متخصصان و افراد تحصیل کرده جامعه هستند
وی ادامه داد: در حال حاضر بیشتر کسانی که منتخب شوراها شده اند جزو متخصصان و افراد تحصیل کرده جامعه هستند و این امر نوید یک حرکت مهندسی همراه با تعهد و تخصصص را می دهد.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه پشتوانه شوراهای شهر و روستا باید مردم باشند، افزود: در آموزه های دین اسلام نیز بر تقویت حرکتهای شورایی و امور گروهی تاکید شده لذا باید از این ظرفیت برای بهبود شرایط استفاده کرد.
توجه به قله توسعه در شهر و روستا
وی تاکید کرد: افرادی که امروز در نظام اسلامی مسئولیت می پذیرند باید عاشق کار و حرفه خود باشند و این امر در میان اعضای شوراها باید به صورت پرنگ تر نمود پیدا کند.
واحدی بیان کرد: شوراها برای توسعه هر چه بیشتر شهر و روستای خود باید جاده ای دو طرف بین حوزه عمران با سایر حوزه ها ایجاد کنند زیرا اگر این جاده دو طرفه برقرا نشود خلاهایی بوجود می آید.
عمران روستایی و شهری یکی از ملاک های توسعه
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه قله توسعه در شهر و روستا باید مورد توجه باشد، افزود: قله پیشرفت انجام فعالیت های عمرانی نیست و نباید بگوییم عمران روستایی و شهری بلکه باید به توسعه روستایی و شهری معتقد باشیم.
به گفته وی توسعه عامل مهم موفقیت و پیشرفت هرچه بیشتر شورای عالی استان نیز هست و در این مسیر شوراها برای توسعه هر چه بیشتر شهر و روستای خود باید جاده ای دو طرف بین حوزه عمران با سایر حوزه ها ایجاد کنند زیرا اگر این جاده دو طرفه برقرا نشود خلاها و مشکلاتی بوجود می آید.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: عمران روستایی و شهری یکی از ملاک های توسعه است بنابراین توسعه هنگامی مطرح می شود که خود اتکایی، خوباوری و امید به زندگی در شهر یا استان ایجاد شود.
دیدگاه دولت یازدهم بر محور توسعه قرار دارد
وی با اشاره به کارگروه توسعه روستایی بیان کرد: در حال حاضر کارگروهی به نام توسعه روستایی با مسئولیت استاندار تشکیل شده و اولین مصوبه این کارگروه پیاده سازی مدل توسعه بر روی یکی از روستاهاست.
واحدی تاکید کرد: دیدگاه دولت یازدهم بر محور توسعه قرار دارد و در این راستا مدیران این استان و اعضای عالی شورا می توانند با پیمودن مسیر توسعه بسیاری از مشکلات را حل کنند.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: هنگامی می توان توسعه شهری و روستایی را رقم زد که از مشارکت مردم استفاده کنیم بنابراین باید از ظرفیت و نقش مردم نیز در این مسیر به نحو مطلوبی بهره برداری کرد.
وی با ارائه پیشنهادی گفت: باید برای تمام کارگروه های گردشگری، امور زیربنایی، شورای فنی و شورای ترافیک نماینده ای سوی شوراها فرستاده شود.
ایجاد دستورالعملی برای نظارت شورای عالی استان بر شوراهای زیردستی
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی بر ایجاد دستورالعملی برای نظارت شورای عالی استان بر شوراهای زیردستی تاکید کرد و گفت: این امر موجب نظارت دقیق و برطرف کردن موانع می شود.
وی از برگزاری دوره های آموزشی برای شهرداران و دهیاران خبر داد و افزود: امروز باید با برگزاری کلاس های آموزشی خلا مهم عدم آموزشهای لازم برطرف می گردد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به منابع محدود دولت، تصریح کرد: همه مسئولان و مدیران از محدودیت منابع دولتی آگاهی دارند لذا باید به اعتبارات دولتی تنها با دیدگاهی که می تواند بخشی از نیازها را برطرف سازد نگریسته شود.
عدم تکیه بر منابع محدود دولتی
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه نباید بر منابع محدود دولتی تکیه کرد، افزود: امروز برای کسب درآمدهای بیشتر باید به دنبال روشهای توسعه و راهکارهای پیشرفت هر چه بیشتر باشیم.
واحدی بیان کرد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نیز نقش مهمی در رسیدن به توسعه دارد لذا با مشارکت بخش خصوصی و بهره گیری از ظرفیت های قانونی می توان به موفقیت های بسیاری دست یافت.
نبود بودجه و امکانات
وی یادآور شد: آن چه که امروز سیستم اداره شهرها را با مشکلات بسیاری مواجه کرده، نبود بودجه و امکانات نیست، بلکه تفکر و نظام مدیریتی حاکم است که عمدتا قدیمی و سنت محور است.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: نیاز اساسی برنامه های توسعه شهری، جذب سرمایه های بخش خصوصی داخلی و خارجی است و بررسی ها نشان می دهد که ما طی سالهای اخیر به این موضوع توجه اساسی نداشته ایم و تنها به برخی از منابع محدود متکی بوده است.
توسعه در دو حالت پایدار و ناپایدار تعریف می شود
واحدی گفت: توسعه در دو حالت پایدار و ناپایدار تعریف می شود، پروژه ها و تعریف های شهرداری باید تماماً در مسیر توسعه پایدار باشند از اولین رکن های توسعه پایدار، توسعه انسانی است.
وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر در خراسان رضوی به ویژه مشهد ایجاد توسعه پایدار مورد توجه قرار گرفته است، عنوان کرد: باور به توسعه عامل بسیاری از پیشرفت ها می شود.
توجه بیش از بیش به توسعه شهری و روستایی
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری خراسان رضوی یادآور شد: توجه بیش از بیش به توسعه شهری و روستایی موجب می شود در بلند مدت نیازی به اعتبارات دولتی احساس نشود بنابراین باید به این مقوله بیش از گذشته توجه کرد.
به گفته وی امروز نبود نگاه توسعه محور و احتیاج به بودجه های دولتی آفتی است که عمده سازمان های درمسیرتوسعه را تهدید می کند.
نظر شما