پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۳ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۵۲

هر کس مسلمانی را کافر بداند خودش کافر است

هر کس مسلمانی را کافر بداند خودش کافر است

بندرخمیر - خبرگزرای مهر: امام‌جمعه اهل‌سنت بندرخمیر با بیان اینکه بنا بر نص آیه 2 سوره مبارکه مائده هر کس مسلمانی را کافر بداند او خودش کافر است تصریح کرد: ما اگر تکفیری‌ها را کافر می‌دانیم نه برای این است که قصد کافر جلوه دادن مسلمان را داشته باشیم بلکه در قبال پیشگامی آنها در تکفیر مسلمانان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید عبدالرئوف قتالی امام‌جمعه اهل‌سنت بندرخمیر در جمع نمازگزاران با بیان اینکه اسلام، دین صلح،صفا، محبت و رافت است نه دین عداوت و محنت اظهار کرد: خداوند متعال در آیه 103 سوره مبارکه ال‌عمران می‌فرماید:« وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ»، «و همگى به ريسمان خدا چنگ زنيد و پراكنده نشويد».

وی با بیان اینکه «و» به کار رفته در ابتدای آیه 103 سوره آل‌عمران «و» جمع بوده و فعل به کار رفته در آن فعلی امری است تشریح کرد: «و» جمع و فعل امری در این آیه به آن معنا است که هر مسلمانی در هر مذهب و مسلکی که باشد اگر خود را مسلمان می‌داند باید به ریسمان الهی چنگ بزند و متفرق نشود.

امام‌جمعه اهل‌سنت بندرخمیر با بیان اینکه در حدیثی آمده که مسلمان کسی است که مسلمانان از دست و زبان او در امان باشند کفت: زمانی که حکم مسلمانی شخصی با کلمات فوق صادر می‌شود؛ آیا فرد مسلمان می تواند دیگر برادر مسلمان خود را تکفیر کند؟ یا بر اعمال غیراسلامی و غیرانسانی تکفیری‌ها صحه بگذارد؟

وی ادامه داد: جواب این سوال منفی است زیرا خداوند در قرآن‌کریم در آیه 2 سوره مبارکه مائده فرموده است، « وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ»، «و در نيكوكارى و پرهيزگارى با يكديگر همكارى كنيد و در گناه و تعدى دستيار هم نشويد».

شیخ قتالی با بیان اینکه بنا بر نص آیه 2 سوره مبارکه مائده هر کس مسلمانی را کافر بداند او خودش کافر است تصریح کرد: ما اگر تکفیری‌ها را کافر می‌دانیم نه برای این است که قصد کافر جلوه دادن مسلمان را داشته باشیم بلکه در قبال پیشگامی آنها در تکفیر مسلمانان است و ما مجبور به دفاع و پاسخگویی هستیم و این خود نوعی امر به معروف و نهی از منکر است.

وی با بیان اینکه تخم نفاق و تکفیر را برای اولین‌بار محمدبن‌عبدالوهاب کاشته است گفت: نامبرده شخصی یاوه‌گو و عوام‌فریب بوده است بنا به گفته‌های ابن‌تیمیه حرانی در بین مردم سخنرانی فریب‌کارنه می‌کرده و مردم کم‌سواد و ساده‌اندیش را تحت تاثیر سخنان خود قرار می‌داد و زمانی که علما از او برای بحث علمی دعوت می کردند، چون می‌دانست در برابر آنها نمی‌تواند دفاع کند در جواب می‌گفت شما مجتهد و عالم هستید.

امام‌جمعه اهل‌سنت بندرخمیر با اشاره به سخنان محمدبن‌عبدالوهاب اظهار کرد: او در سخنانش می‌گفت: حرفی که من  می‌گویم صحیح است و دین و شریعت اسلام محمدی آن چیزی است که من می‌گویم و هر کس خلاف من بگوید کافر است.

وی با بیان اینکه علما در قبال این اعمال غیر مشروع محمدبن‌عبدالوهاب را تکفیر و بنا به دستور علما او را از شهر اخراج می‌کردند  تصریح کرد: اما او معمولا در روستاها چند نفر افراد کم‌سواد و بی‌بزاعت علمی را با خود همراه می‌کرد و با آنها به روستاهای دیگر می‌رفت تا اینکه این تعداد به هزاران نفر رسید.

امام‌جمعه اهل‌سنت بندرخمیر با بیان اینکه وقتی وهابیت خود را صاحب قدرت می‌دانست به خراب کردن بارگاه اولیا و انبیا مبادرت کردند و تا زیادی نیز موفق شدند اظهار کرد: علمای اهل‌سنت زمان او از جمله برادرش «شیخ سلیمان عبدالوهاب» و بسیاری از نویسندگان مطلع از جمله «سید احمد دهلان» و «ابن حجر هیتمی» در رد او کتابها نوشتند و درباره او اظهار نگرانی کردند.

وی با اشاره به اظهار نظر ابن حجر هیتمی در مورد محمدبن‌عبدالوهاب تشریح کرد: ابن حجر هیتمی در فتاوای حدیثیه خود با اشاره به عقاید ابن‌تیمه گفته است ابن‌تیمیه مردی گمراه، گمراه کننده، گزافه‌گو و نادان است.

شیخ قتالی با بیان اینکه راه حل این مشکل بزرگ جهان اسلام را باید در بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) بیایم گفت: مضمون بیانات معظم‌له همیشه این بوده ست که شیعه و سنی همانطور که همیشه در کنار هم، دست در دست هم و دور از تشنجی که همواره دشمن خواستار آن بوده است در کنار هم زندگی کردند، کار کرده‌اند، مبارزه کرده‌اند و در دفاع هشت ساله شرکت کرده‌اند؛ حال نیز باید با حفظ وحدت امت اسلامی و روشنگری به جنگ با وهابیت برویم.

 

 

کد خبر 2194936

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha