۲۷ مرداد ۱۳۸۴، ۸:۱۰

گزارش "مهر" از تحركات آشكار و پنهان دولت انگليس در آشوبها و بمب گذاريهاي اخير خوزستان

گزارش "مهر" از تحركات آشكار و پنهان دولت انگليس در آشوبها و بمب گذاريهاي اخير خوزستان

حجت الاسلام دكتر حيدري امام جمعه موقت اهواز در گفتگو با خبرنگار "مهر" مي گويد:شخصي به نام منصور اهوازي از عوامل اصلي آشوب هاي خوزستان بوده است. وي ملاقاتي با يكي از مقامات بلند پايه انگليس داشته كه عكس اين ديدار در سايت او منتشر شده و اخيرا با جك استراو وزير امور خارجه انگليس نيز ملاقات كرده است. پدر اين شخص شكنجه گر ساواك بود كه در منطقه عموما از او متنفر بوده و هستند كه اوايل انقلاب اعدام شد و آن نامه جعلي كذايي هم از سايت اهوازي پخش شد.

 به گزارش خبرگزاري "مهر"، روابط عمومي وزارت اطلاعات با صدور بيانيه اي، از دستگيري همه عوامل بمب گذاري ها و اغتشاشات ماه هاي اخير خوزستان خبرداد و اعلام كرد: اطلاعات و مستندات و اعترافات عوامل دستگير شده حاكي از سرسپردگي دستگيرشدگان به عوامل و گروهك هاي تجزيه طلب و معاند و ارتباط با سران معلوم الحال و جيره خوار سرويس هاي اطلاعاتي در خارج از كشور و به ويژه انگليس است.

 بيست و دوم خرداد ماه ودر آستانه انتخابات رياست جمهوري ، انفجار بمبي در اهواز 5 شهيد و بيش از 80 زخمي برجاي گذاشت . اين حادثه دو ماه پس از حوادثي رخ داد كه در پي انتشار يك نامه جعلي نگاه هاي امنيتي را معطوف استان خوزستان كرده بود .

علي يونسي وزير اطلاعات دولت خاتمي يك روز بعد از انفجار بمب در اهواز اعلام كرد كه اين عمليات مربوط به گروههاي تجزيه طلبي بوده است كه از قديم با پس مانده هاي بعثي در ارتباط بوده اند و در كشورهاي خارجي پايگاههايي دارند و حاميان سياسي آنها غالبا دستگير شده اند و برخي در شرف دستگيري هستند.

خوزستان از ديرباز به خاطر موقعيت ژئوپولتيك و ژئواستراتژيك و منابع غني آن، مطمع نظر دشمنان و سود جويان بوده است كه با هر روشي به دنبال تحقق اهداف خود در اين استان بوده اند . 

خوزستان بزرگترين منطقه نفت خيز و شاهراه ارتباط ايران با اروند رود و خليج فارس است. اين استان مرزي است كه مرز مشترك طولاني با كشور بحران خيز عراق دارد . 

يكي از برنامه هاي نيروهاي اشغالگر در عراق، بازسازي و تقويت نيروهاي وابسته به رژيم بعث خصوصا استخبارات صدام است كه در اين ميان بايد به راه اندازي جيش محمد و مهدي توسط حازم شعلان، وزير دفاع سابق عراق اشاره كرد كه در ماه هاي اخير نيروهاي آن فعاليت گسترده اي را در حاشيه هاي مرزي خوزستان انجام داده اند. در اين ميان مي توان به دستگيري عناصري از نيروهاي وابسته به حازم شعلان در آشوب هاي اخير اهواز كه نقش ارتباطي و سازماندهي آشوبگران را بر عهده داشتند، اشاره كرد.

همچنين بنا به گزارشات رسيده ، مقادير فراواني پول و اسلحه توسط جبهه دموكراتيك خلق عرب كه دفتر اصلي آن در لندن مي باشد، در ميان برخي از عناصر و سرپل هاي اصلي آشوب هاي اخير توزيع شده است كه شاهدان بومي نيز از توزيع پول و اسلحه در ميان افراد خبر داده اند.

ازسوي ديگر، انگليس كه از قديم با استفاده از افرادي خودفروخته در فكر استيلا بر منابع نفت خوزستان و سركوب عشاير عرب اين خطه بود اكنون در طرح استعماري فرانو به نظر مي رسد به بهانه حمايت از حقوق بشر برنامه ريز اصلي جريانات اخير مي باشد. جك استراو در تاريخ 11 مارس 2005 (22/1/84) طي ديدار با منصور اهوازي ضمن تائيد خواسته هاي اين فرد درباره دموكراسي و آزادي و حاكميت سكولار بر لزوم حفظ حقوق بشر در اهواز تاكيد كرد.

سرويسهاي اطلاعاتي آمريكا و انگليس با در اختيار گذاشتن شبكه بت نهرين به منصور اهوازي فرزند عبدويس سيلاوي كه در اوايل انقلاب اسلامي براي فرار از خدمت سربازي از كشور به خارج و پس از مدتي به انگلستان سفر كرد و با پرداخت ميليون ها دلار درصدد ايجاد تفرقه بين مردم عرب و غير عرب خوزستان برآمد كمك هاي مالي شاياني كرده اند و در همين راستا، برنامه تلويزيوني به نام الاحواز (l-Ahwaz TV) را به مدت 4 ساعت در هفته تهيه و پخش گرديد. افرادي مانند عدنان طرفي ، جليل شرهاني ، رسول طرفي ، منصور شريفي و منصور اهوازي از گردانندگان اين برنامه تلويزيوني هستند.

 

شبكه تلويزيوني الجزيره،و العربيه و برخي ديگر از شبكه هاي تلويزيوني كشورهاي حاشيه خليج فارس، نيز تاثير بسزايي در تحريك افراد در وقوع اين حوادث داشته اند. در اين ميان نبايد از امواج رسانه اي راديو فردا، بي.بي.سي، اسرائيل، صداي آمريكا، صداي فرانسه و نيز سايت هاي اينترنتي ايلاف، الاحواز و غيره غافل بود.

با مروري بر اخبار و برنامه هاي پخش شده توسط الجزيره مي توان نتيجه گرفت كه اين شبكه تبليغات دامنه دار و مستمري را براي تحريك قوميت گرايي عربي در خوزستان ايران دنبال مي كرد. گزارش هاي اين شبكه حاكي از نژادپرستي و ملي گرايي عربي دست اندركاران آن است.

استان خوزستان يكي از استانهاي محروم كشور از دوران قبل از انقلاب است كه با قرار گرفتن در جبهه مقدم جنگ، مسائل و مشكلاتش دو چندان گرديد و از قافله حركت عمراني نسبت به بسياري از استانهاي ديگر دچار عقب ماندگي شد. از جمله آسيب هاي اين دوران مساله مهاجرت و جنگ زدگي، حاشيه نشيني، عدم ارائه مناسب خدمات شهري، افزايش جمعيت شهري و معضل اشتغال مي باشد كه متاسفانه با گذشت 16 سال از اتمام جنگ، عليرغم تلاشهاي صورت گرفته آنچه در خور شان اين مردم ايثارگر و سختي كشيده بود، محقق نشده است. در انتخابات رياست جمهوري سال 76، استان خوزستان سومين استاني بود كه بالاترين درصد آرا را به آقاي خاتمي داد و در اين ميان ، عرب زبانهاي اين استان بالاي 93 درصد آراي خود را به نفع وي به صندوق ها ريخته بودند.

امروز گذري بر مناطق محروم خوزستان و شهر اهواز همچون كوت عبدالله، زرگان، حميديه، شوش، سوسنگرد، هويزه، امانيه، طلائيه، خشايار، كيان آباد، كوروش، ملاشيه، سياحي، كيان پارس، شهرك طالقاني، شيلنگ آباد، لشكرآباد، زيتون كارگري و ... گواه اين مدعاست كه پس از گذشت 8 سال از عمر دولت كنوني و شعارهاي فراواني كه در جهت رفع مشكلات استان خوزستان داده شد، بسياري از مشكلات مردم اين استان همچنان به قوت خود باقي است و مناطق پرجمعيت و محروم فراواني است كه در حسرت آب سالم، فضاي بهداشتي، آموزش مناسب، فضاسازي فرهنگي و تفريحي و محيط امن به سر مي برند.

در سالهاي پيش از جنگ، با وجود حضور گسترده مهاجران اقتصادي فصلي و دائمي در شهرهايي نظير آبادان، خرمشهر و اهواز، اعراب ساكن خوزستان كه در ساختارهايي قبيله اي و عشيره اي تجمع و سازمان يافته بودند، عمدتا در نواحي روستايي و حداكثر در شهرستان هايي كوچك مانند شادگان و سوسنگرد متمركز بودند و فعاليت اقتصادي آنان بيشتر به كشاورزي، دامداري و ماهيگيري در اندازه هايي نه چندان بزرگ محدود مي شد، اما پس از كوچ اجباري ناشي از جنگ، بخش چشمگير اين جمعيت به زادگاه يا اقامتگاه پيشين خود بازنگشت و راهي شهرهاي بزرگ استان خوزستان شد.

غيرقابل استفاده بودن بخش عمده اي از زمينهاي زراعي به دليل وجود مين و بقاياي جنگ، اجراي طرحهايي نظير طرح كشت و صنعت نيشكر و وجود جذابيت هاي بيشتر در شهرها از جمله دلايلي بوده كه باعث تشويق اعراب به سكني گزيدن در شهرها شده است.

اين همه، فراهم نبودن ساختارهاي لازم در شهرهايي كه پس از انقلاب در حال رونق يافتن بود و پس از جنگ به شهرهايي محروم، ويران و فاقد امكانات و تاسيسات اقتصادي لازم بدل شده بودند، باعث شد سيل جمعيت عرب، از جمله به دليل وجود زمينه هاي مساعد ديگر، جذب شهرها نشود و در نهايت به ناگزير در حاشيه شهرها باقي بماند و عمدتا مشاغلي چون دستفروشي و داد و ستدهاي خرد را برگزيند.

بروز چنين تغييري در شيوه زيست و مناسبات اقتصادي، حتي به رغم حفظ ساختارهاي قبيله اي، تاثيراتي مشخص بر مطالبات مردم خوزستان بر جاي گذاشت و به همين علت به نظر مي رسد نا آراميهاي خوزستان، اگرچه در پي اعتراضاتي با رنگ و بوي قومي آغاز شد، اما برآمده از انگيزه هاي قوميتي اعراب ساكن خوزستان نيست.

در نگاهي كلي مي توان به اين جمع بندي رسيد كه پس از جنگ هشت ساله، شمار اعرابي كه خودخواسته يا به اجبار شهرنشين شده يا در حاشيه شهرهاي بزرگ، از جمله اهواز سكونت گزيده اند، به طور چشمگير و غير قابل مقايسه اي نسبت به دوران پيش از جنگ افزايش يافته و با توجه به مشكلات عديده موجود و عدم مرتفع شدن آنها علي رغم وعده هاي داده شده در 8 سال گذشته، چنين هيزم كم و بيش مساعدي، با حداقل جرقه عامل يا عواملي شتابزا، مانند انتشار نامه اي هدفمند كه حساسيتهاي قومي را اخيرا به شدت تحريك كرد، به راحتي آماده شعله ور شدن است.

شلنگ آباد؛ همان منطقه اي كه حوادث فروردين ماه اهواز از اين منطقه آغاز شد؛ غرق در فقر و محروميت است.

حجت الاسلام دكتر حيدري امام جمعه موقت اهواز گفت: خوزستان از نظر قوميتي داراي اقشار و تركيب قوميتي ويژه اي است كه در طول اين مدت خوشبختانه بنا به عوامل مختلفي، روابط  ميان آنها بسيار حسنه بوده است؛ البته گاهي افرادي پيدا مي شوند كه تنش هايي ايجاد كنند اما تعدد قوميت ها و نژادها و زبان ها مشكلي ايجاد نكرده و اقوام برادروار در كنار هم زندگي مي كنند.

امام جمعه موقت اهواز يكي از عوامل اصلي پيوند قوميت ها در خوزستان را پيوند مذهب دانست و گفت : همه مردم خوزستان بدون استثنا شيعه اثني عشري هستند و بر خلاف برخي از استان هاي مرزي ديگر كه تركيبي از مذاهب مختلف است، در اين استان وحدت مذهبي حاكم است و همه مردم ارادت خاصي نسبت به اهل بيت عصمت و طهارت و روحانيت دارند.

وي خوزستان را از نظر سوابق مبارزاتي، از استان هاي پيشتاز در مبارزه با جريانات استكباري و استعماري در قرون اخير دانست و افزود : به عنوان نمونه، در حدود 92 سال پيش، در جنگ جهاني اول وقتي انگليسي ها خوزستان را اشغال كردند حكومت مركزي كه به دست پادشاه قاجار بود، اعلام بيطرفي كرد و با اين كه خوزستان اشغال شده بود، حكومت مركزي براي طرد اجنبي هيچ كاري نكرد اما مرجع شيعه در آن زمان فتواي جهاد داد و عشاير عرب منطقه پيشتازي خود را اعلام كردند و عليه استعمار انگليس قيام كردند و شايد بيش از هزار نفر از مردان عشاير به شهادت رسيدند.

امام جمعه موقت اهواز با اشاره به جايگاه مهم ادبيات در ميان اعراب و در استان خوزستان گفت : مقام معظم رهبري در ديدار شعراي عرب خوزستاني شعراي عرب خوزستاني را بهترين راه مطمئن براي صدور فرهنگ انقلاب اسلامي به جهان عرب دانستند.

خبرنگار "مهر" كه در پي اغتشاشات و ناآرامي هاي اهواز به استان خوزستان سفر كرده بود در گزارش خود آورده است : در بازديدي كه از مناطق مختلف اهواز داشتيم فقر و محروميت شديدي را مشاهده كرديم كه علي رغم وعده هاي مسئولان همچنان به قوت خود باقي است. با وجود منابع غني، زمين بسيار مستعد، آب فراوان و طرح هاي ملي كه در استان خوزستان وجود دارد، متاسفانه آمار بيكاري بالاست و فقر و مشكلات معيشتي مخصوصا در مناطق حاشيه نشين شهر بيداد مي كند. مقصود از مناطق حاشيه نشين آن مناطقي است كه قبل از جنگ اصلا نبوده، بلكه مردم از مناطق جنگي به اينجا آمده و رشد كردند و اين رشد روي اصول نبوده است و اكنون متاسفانه در وضعيت اسفباري به سر مي برند.

علاوه بر آن مهاجرت هايي از استان هاي ديگر به قصد اشتغال نيز به استان خوزستان صورت مي گيرد و بعضي سالها بر اثر قحط سالي نيزمهاجرت هايي پيش مي آمد و همچنين وقتي با توسعه نيشكر، زمين هاي بسياري از روستائيان به زور خريداري شد، خيلي از روستائيان مجبور به مهاجرت به مناطق حاشيه اي شهر شدند.

مردم اينجا همچنان با تورم و گراني دست و پنجه نرم مي كنند و خيلي از جوانان بيكار ماندند و برخي حتي به كارهاي كاذب، شرارت، سرقت و.. كه وضعيت امنيتي استان را مختل مي كند و به تبع آن سرمايه گذاري در استان كم مي شود، روي آورده اند و حتي 60 درصد كاركنان فرودگاه هاي خوزستان از تهران و جاهاي ديگر مي آيند و فقط 40 درصد آن متعلق به خود مردم خوزستان است.

مردم اين استان در گفت وگو با خبرنگار "مهر" تصريح كردند : متاسفانه دولت مركزي چه در زمان دولت سازندگي و چه در زمان دولت اصلاحات نگاه ويژه اي به خوزستان نداشتند و حتي خيلي از مسئولان اصلي استان غيربومي بودند كه آن دلسوزي لازم را كه بومي هاي كارآمد بايد داشته باشند ندارند و خيلي وقتها خوزستان به عنوان سكوي پرش براي مسئوليت هاي بالا شده است و خيلي  از استاندارها، استانداري خود را در اين استان انجام دادند و پس از آن معاون وزير و وزير شدند و اين مساله نيز به نوعي مزيد بر علت شده است.

از سوي ديگر ، شايد يكي از مهمترين عواملي كه زمينه ساز ناآرامي استان خوزستان همچون ديگر استانهاي مرزي و سوء استفاده دشمنان شد  اين بود كه  بعضي از كانديداهاي رياست جمهوري و هوادارانشان قسمت عمده اي از توان خود را روي استان هاي حاشيه اي متمركز كرده و با توجه به مشكلات موجود در اين استان، در آستانه انتخابات با سفرهاي متعدد به اين مناطق ، به قوميت گرايي دامن زدند.

امام جمعه اهواز در گفت وگو با خبرنگار "مهر" در خصوص  سوءاستفاده هاي دشمنان و عوامل موثر خارجي در نا آرامي ها و ايجاد آشوب در استان خوزستان در آستانه انتخابات گفته بود : اين عوامل را مي توانيم به دو دسته تقسيم كنيم را مي توانيم به دو دسته تقسيم كنيم؛ يك سري عوامل خارجي كه به احتمال قريب به يقين براي اين قضيه برنامه ريزي كردند و يك سري عوامل خارجي كه بعدا از جريانات پيش آمده سوء استفاده كردند.

آن عامل خارجي كه براي اين قضيه برنامه ريزي كرده بودند، عبارتند از جريانات قومي كه در خارج از كشور همچون لندن و فرانسه وجود دارند. تا زمان صدام عوامل قومي و ضد انقلابي نوچه هاي صدام بودند مانند جبهه التحرير و .. اما وقتي صدام سقوط كرد آنها بساطشان را به كشورهايي همچون انگليس و فرانسه منتقل كردند و به مقامات انگليسي گفتند كه خوزستان آماده انفجار است و به زودي در اختيار شما قرار خواهد گرفت.

وي افزود : شخصي به نام منصور اهوازي نيز از عوامل اصلي اين جريانات بوده است. او ملاقاتي با يكي از مقامات بلند پايه انگليس داشته كه عكس اين ديدار در سايت او منتشر شده و اخيرا شنيده شده كه با جك استراو وزير امور خارجه انگليس نيز ملاقات كرده است. پدر اين شخص شكنجه گر ساواك بود كه در منطقه عموما از او متنفر بوده و هستند كه اوايل انقلاب اعدام شد و اين نامه جعلي كذايي از سايت اهوازي پخش شد.

به گفته وي، بعضي رسانه ها مثل الجزيره و العربيه و بعضي افراد با سابقه در قوميت گرايي مصاحبه هاي تحريك آميزي انجام دادند كه مرتب با مصاحبه هاي خود مردم را تحريك مي كردند كه پس از اين تحريكات رسما از طرف وزارت ارشاد فعاليت دفتر نمايندگي الجزيره به حالت تعليق درآمد.

در آن دسته از عوامل خارجي كه بعد از به وجود آمدن حوادث وارد اين جريانات شدند، به حمايت سخنگوي وزارت خارجه آمريكا با عنوان جلوگيري از پايمال شدن حقوق بشر در اهواز و حتي تحريك و حمايت شارون قاتل عرب، كه دلش براي عرب هاي ايران سوخته بود، مي توان اشاره كرد و بعيد نيست كه حازم الشعلان (وزير دفاع عراق) نيز كارهايي كرده باشد چرا كه اظهارات خطرناكي را چندي پيش در مورد ايران مطرح كرده بود كه البته اين مساله نياز به تحقيق بيشتري دارد.

خبرنگار "مهر" از وي پرسيد : شنيده مي شود بعضي از شركت هاي خارجي كه در خوزستان فعاليت مي كنند نيز در اين حوادث دست داشتند . آيا شما اين مساله را تاييد مي كنيد ؟ دكتر حيدري پاسخ داد :  متاسفانه بعضي شركت هاي خارجي مثل شركت نفتي شل سال گذشته با هماهنگي مسئولان رسمي استان در ساخت برخي مراكز فرهنگي و آموزشي مشاركت كردند و در افتتاحيه رسمي آن نيز اين مسئولان حضور داشتند؛ با توجه به سوابق استعماري شركت شل فعاليت اين شركت در خوزستان و فعاليت هاي فرهنگي آن بسيار مشكوك به نظر مي رسد كه مسئولان اطلاعاتي و امنيتي بايد اين مساله را مورد بررسي قرار داده و در اين زمينه اظهارنظر كنند. شعار ايران براي همه ايرانيان دولت و مجلس اصلاحات نتوانست فقر را از استانهاي محروم برچيند و زمينه هاي بهره برداري دشمنان اين آب و خاك را از شرايط نابسامان به حد اقل برساند شايد دولت و مجلس اصولگراي خلاق كه با شعاري عملگرايانه تركه مبارزه با فقر و فساد و تبعيض را سرلوحه كار خود اعلام كرده است بتواند در شرايط حساس و پيچيده منطقه اي چنين كند و پيش  نگاه امنيتي را ازسرزمين اقوام دلاور و هميشه در صحنه ايراني در مناطق مرزي  بازگيرد . 

کد خبر 219737

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha