به گزارش خبرنگار مهر، اکبر ترکان چهارشنبه شب در مراسم چهاردهمین گرامیداشت پژوهش و فناوری در دانشگاه شمال آمل افزود: علم پاسخ چرایی ها است، یعنی اینکه اگر بخواهیم چرایی یک مسله را بدانیم، علم پاسخ گوی این چرایی است و فناوری پاسخ چگونگی است و علم و فناوری از بس با یکدیگر تکرار شده اند، مرزهای بین این ها مخلوط شده است.
دبیر شورای مناطق آزاد کشور با بیان اینکه فناوری کاربردی کردن علم است گفت: اگر علمی کاربردی نشد، یعنی به مرز فناوری نرسیده است، لذا همه چیز در کاربردی کردن علم است و کاربردی کردن علم همان نفعی است که درونش نهفته است که اگر این نفع را نداشت ما از این علم به خدا پناه می بریم.
وی اظهار داشت: همه کوشش های علمی برای کاربردی کردن علم است و کاربردی کردن علم به جهت این است که نفعی در آن جستجو کنیم و ببینیم سودش در کجاست و چگونه زندگی بشری را ارتقا می بخشد.
وی با بیان اینکه در کشور علم به صنعت نمی رسد تصریح کرد: خیلی از این علم هایی که در دنیای امروز ما وجود دارد به صنعت نمی رسد و توسط دیگران کاربردی می شود.
ترکان افزود: ما باید تولید مقالات را تشویق کنیم ولی بدانیم که یافته های خود را در معرض استفاده دیگران قرار می دهیم درحالیکه پژوهش ها برای کاربردی کردن علم است.
مشاور رئیس جمهور گفت: اگر بخواهیم یک محصولی را در بازار گسترش دهیم ایک راهی بنام کشش و تقاضا وجود دارد که می تواند پژوهش را توسعه دهد.
وی عنوان کرد: به طور مثال اگر ما به یک دانشگاه 50 میلیارد تومان پول بدهیم و بگویم با این بودجه، پژوهش انجام بدهد، این روش عرضه است و با این روش پژوهش را نمی توان ارتقا داد ولی اگر به سمت روش تقاضا برویم و به طور مثال بگویم هر زمان پژوهش انجام شد و مدارک فناوری آن به بازار ارائه شد نصف مبلغ داده شود، در این زمان به سوی تحریک تقاضا رفته ایم.
نظر شما