به گزارش خبرنگار مهر، علی رجب پور، روز پنجشنبه در آئین تجلیل از پژوهشگران برتر که در استانداری برگزار شد اظهارداشت: علیرغم اهمیت شرکتهای دانش بنیان در توسعه و پیشرفت هنوز جایگاه ارزشمند این مراکز علمی هنوز بخوبی تبیین نشده و اگر روزی تعطیل شوند کسی سراغ آنها را نمی گیرد و هیپ اتفاقی نمی افتد گویی هیچ نقشی در جامعه ندارند.
رجب پور بیان کرد: شاید مهمترین علت این بی توجهی درگیر نبودن مراکز دانش بنیان با امور و مشکلات اساسی مردم است در صورتی که باید چالش های جدی استان به این مراکز منتقل شود تا در حل آن از دیدگاههای کارشناسی خبرگان استفاده شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه هنوز مشکلات جامعه به مراکز پژوهشی ارجاع نمی شود و در بهترین حالت بخش کوچکی از مسائل آنهم به مراکز مستقر در پایتخت و خاص ارجاع می شود در حالی که از مسئولان استان انتظار می رود از مشارکت شرکت های دانش بنیان برای پیداکردن راه حل های مشکلات موجود استفاده کنند.
سرپرست پارک علم و فنآوری امام خمینی(ره) قزوین یادآورشد: حتما استاندار قزوین برای چهار سال آینده استان برنامه ریزی مدونی دارد که در این راستا می توانند مطالبات حوزه های مختلف را به شرکت های دانش بنیان منعکس کنند و از مراکز فنآوری در بخشهای صنعت، راه، سلامت، کشاورزی، فرهنگ و گردشگری راه حل بخواهند تا محققان این مراکز در کارها مشارکت کنند.
به داشته های امروز افتخار کنیم
رجب پور یادآورشد: فقط افتخار به علما و دانشمدان و حماسه های گذشته نیم تواند انگیزه حرکت به جلو باشد زیرا امروز هم داشته های ارزشمندی داریم که می توان به آن افتخار کردو با استفاده از آن به توسعه کشور کمک کردکه خروج از حالت تشریفاتی و حرکت در بستر کاربردی کردن امور ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
این مسئول بیان کرد: اکتفا کردن به برگزاری مراسم تجلیل و یا نمایشگاه نمی تواند حق مطلب را ادا کند بلکه باید همت و عزم همه دست اندرکاران حمایت جدی از پژوهش و کاربردی کردن آن باشد.
سرپرست پارک علم و فنآوری امام خمینی قزوین اظهارداشت: دانشگاه بستر کارآفرینی و تولید ثروت است و اگر ارتباط خوبی با صنعت و مراکز تولیدی داشته باشد می تواند نقش مهمی در رشد و شکوفایی اقتصاد و تولید و سایر بخشها ایفا کند.
وی تعداد شرکتهای دانش بنیان را یکی از ملاک های ارزیابی در جایگاه علمی هر کشوری دانست و افزود:خوشبختانه تعداد شرکت های دانش بنیان در حال افزایش است و در استان نیز در حال حاضر یک پارک علم و فنآوری، شش مرکز ر شد و 55 شرکت دانش بنیان در مجموعه پارک فنآوری فعالیت می کند.
رجب رپور یادآورشد: تا پایان سال هم مراکز رشد در شهرستان تاکستان و بوئین زهرا راه اندازی خواهد شد که این کار در جذب محققان و مبتکران شهرستانی موثر خواهد بود.
نظر شما