۱ دی ۱۳۹۲، ۱۵:۰۴

برگزاری سمینار "تاجدار ختم نبوت(ص)" در لاهور/ چند خبر کوتاه از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

برگزاری سمینار "تاجدار ختم نبوت(ص)" در لاهور/ چند خبر کوتاه از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

سمینار "تاجدار ختم نبوت(ص)" به منظور روش ساختن ابعاد گوناگون سیرت نبی اکرم(ص) و ایجاد وحدت و همدلی در جامعه پاکستان در لاهور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سمینار "تاجدار ختم نبوت(ص)" توسط شورای علمای اهل سنت بخش لاهور و ایوان مهر علی شاه و با حضور پیر کبیر علی روحانی و عرفان شهر لاهور، عبدالرضا سلطانی مسئول خانه فرهنگ كشورمان در لاهور، حافظ محمد حسین گولروی رئیس شورای علماء اهل سنت بخش لاهور و امام جمعه مسجد اهل سنت نیاز بیگ، مفتی ضیاالحسن یکی از مسئولان شورای علماء اهل سنت لاهور و علامه فرید احمد پراچه از مسئولان مرکزی حزب جماعت اسلامی برگزار شد.

در آغاز برنامه آیاتی چند از کلام الله مجید توسط قاری معروف لاهور و نعت رسول اکرم(ص) توسط مداحان قرائت شد.

مفتی ضیاءالحسن از مسئولان شورای علماء اهل سنت لاهور طی سخنانی ضمن اشاره به تعلیمات و افکار جاودانه دین اسلام، قرآن و سنت رسول(ص) را نگهبان ناموس بشریت قملداد کرد و گفت: طبق تعلیمات اسلام افراط و تفریط موجب نابودی تمدن بشری است و ما باید راه مستقیم را اختیار کنیم.

علامه فرید احمد پراچه از مسئولان مرکزی حزب جماعت اسلامی پاکستان گفت: برگزاری چنین برنامه ها برای روشن ساختن ابعاد گوناگون سیرت پیغمبراسلام (ص) و جنبه های عرفانی سیاسی، اقتصادی، دینی و عاطفی رحمت عالم بسیار لازم و ضروری است.

وي افزود: اگر ملت و دولت پاکستان تعلیمات قرآن کریم و سیرت رسول اکرم(ص) را مشعل راه قرار داده از آن بهره بگیرد همه مشکلات و مسائل کشور حل خواهند شد.

عبدالرضا سلطانی سرپرست وابستگی فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور در سخنان خود با تأکید بر تحکیم وحدت و همبستگی بین پیروان خاتم النبیین(ص) اظهار داشت: در حالی که دشمنانِ اسلام امروز وحدت جهانِ اسلام را هدف توطئه های شوم خود قرار داده و برای ایجاد اختلاف بین برادرانِ شیعه و سنی تلاش می کنند، ما باید با ایجاد وحدت و دوستی چشم فتنه افکنان را کور کنیم.

حافظ محمد حسین گولروی رئیس شورای علماء اهل سنت بخش لاهور، بر تحکیم وحدت بین برادران مسلمان و ایجاد امنیت در ممالک اسلامی  تأكيد كرد و خواستار وحدت مسلمانان در مقابل اصحاب فتنه شد.

برگزاري همایش علمی تبیین اندیشه های امام حسین (ع) در دبی

در آستانه اربعین حسینی (ع) و گرامی داشتن یاد و خاطره سید الشهدا (ع) و یاران باوفایش و پاسداشت اندیشه های سترگ آن حضرت، در عرصه دنشگاه های ایرانی مقیم امارات، همایش تبیین اندیشه های امام حسین(ع) توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در امارات عربی متحده برگزار گردید.

این همایش با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه شیراز، واحد امارات و سرپرستی مدارس ایرانی، با شرکت اساتید و دانشجویان ایرانی و با حضور آیت الله مدنی نماینده مقام معظم رهبری ، کهزاد سرپرست سرکنسولگری كشورمان در دبی و متولیان نهادهای ایرانی مقیم امارات و علاقمندان حضرتش در تالار شقایق باشگاه ایرانیان دبی برگزار شد.

مراسم با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و سپس تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز و سپس قطعات شعری در رثای آن امام همام توسط مجری مراسم خانم ابراهیمی دکلمه شد.

در اين مراسم،"سيدمحمدحسين  هاشمي"، رایزن فرهنگی ایران در امارات اظهار داشت: قیام امام حسین (ع) در عاشورای سال 61 هجری با نثار خونهای پاک امام و یاران با وفایش صحنه هایی آکنده از مصیبت و مظلومیت را به ثبت رساند که پس از گذشت بیش از سیزده قرن، این قیام برای همیشه تاریخ در نگاه دین مداران و عدالت خواهان جایگاه شکوهمند و والائی دارد و پیوند عجیبی با عواطف انسان ها (مسلمان و غیر مسلمان ) پیدا کرد ، که تا به امروز این قیام زنده و پیام دارد و درس آموز و عبرت انگیز می باشد.

در این اجلاس شش مقاله علمی تحت عنوان اثرات اجتماعی قیام امام حسین (ع) زهرا فیروز آبادی، امام حسین(ع) از دیدگاه اندیشمندان جهان سیدحسین مقامس زاده، تفاوت قیام امام حسین(ع) و قیام های دیگر آرش توکل، چرایی اهمیت و ویژگی مصیبت شهادت امام حسین(ع) نوید مهر افسر، جایگاه بانوان کاروان حسینی در قیام و استمرار نهضت، زهرا نجفی و نقش نوجوانان و جوانان در قیام امام حسین (ع)، محمد طهماسبی تقدیم و مورد توجه حاضران واقع شد.

رونمايي از كتاب" اسلام در كلان شهرها"در ايتاليا

كتاب" اسلام در كلان شهرها "( Islam Metropolitan) تأليف خانم آلساندرا كاراجولي جامعه شناس ايتاليايي با حضور رايزن فرهنگي ايران و شخصيتهاي فرهنگي و سياسي در محل پارلمان ايتاليا رونمايي شد.

كتاب "اسلام كلان شهر" در 234 صفحه توسط انتشارات دانشگاه مردمي ايتاليا EDUP در نوامبر سال 2013 به چاپ رسيده است.

نويسنده كتاب خانم آلساندرا كاراجولي جامعه شناس ايتاليايي است كه سالها در خصوص تضادها و تبعيض هاي قومي مذهبي و نحوه مشاركت اقتصادي اجتماعي خارجيان در ايتاليا و اروپا مطالعه و تحقيق مي نمايد.

براي تأليف اين كتاب، نويسنده مدت 5 سال مكانهاي اسلامي و فعاليتهاي مسلمانان در شهرهاي بزرگ  ايتاليا را مورد بررسي قرار داده و متوجه مي شود كه در بين مسلمانان حاضر در ايتاليا، عليرغم حضور تنوع فرهنگي كه ناشي از مليت هاي آنان مي باشد، يك وحدت رويه وجود دارد و همين وحدت رويه است كه آنان را گرد مكانهاي اسلامي حاضر در كشور ايتاليا جمع كرده است. مسلمانان حاضر در ايتاليا نه تنها محدود به يك يا چند كشور خاص نمي باشند، بلكه داراي مليت هاي مختلف از كشورهاي شرق اروپايي گرفته تا آفريقا، آسيا و خاورميانه مي باشند. در تضاد با پديده اسلام هراسي كه در سطح كشورهاي اروپايي به سرعت در حال گسترش مي باشد يك اسلام تكثرگرا به آرامي و در سكوت دربافت جامعه در هم آميخته و به نحو شگفت آوري در تحولات جامعه اروپايي تأثيرگذار بوده و هست.

به گفته اين نويسنده، اروپا بايستي از تقابل با رشد اسلام در جامعه خود بپرهيزد و به جاي تقابل سعي كند كه با درك فرهنگ و نيازهاي مسلمانان حاضر در جامعه، نحوه زندگي مسالمت آميز با آنان را بيابد چرا كه مسلمانان ديگر به عنوان بخش لاينفك جامعه اروپا به حساب ميايد.

" كلاديو روسي"، استاد جامعه شناسي دانشگاه مردمي و رئيس جلسه گفت: بررسي پديده مهاجرت چندي پيش در سطح اروپا آغاز گرديد و كماكان ادامه دارد و در اين خصوص تاليفات و تحقيقات زيادي تاكنون صورت گرفته است.

وي افزود: ايتاليا در بين كشورهاي اروپايي بيشترين آمار ورود مهاجرين را دارا مي باشد و نقش مسلمانان در اين آمار بسيار مهم مي باشد چرا كه اكثريت قريب به اتفاق مهاجرين را مسلمانان تشكيل مي دهند.

"كلاديو روسي" ادامه داد: مهاجرين با اميد به زندگي بهتر از كشور خويش به سوي اروپا روي مي آورند و ايتاليا به عنوان دروازه ورود به اروپا و مرز خوشبختي به حساب مي آيد. بعد از ورود به ايتاليا و نداشتن امكان جهت ادامه سفر ، مجبور به ماندن در ايتاليا شده و رفته رفته در اين كشور ريشه مي دوانند. بعد از استقرار در اين كشور و پيدا كردن يك آرامش تقريبا نسبي ، به سراغ تامين نيازهاي روحي و معنوي خود رفته و اينجاست كه از سالهاي 1990 به بعد كه اوج تاسيس مراكز و نهادهاي اسلامي در ايتاليا است توجه افكار عمومي و دولتمردان را به خود جلب مي نمايند. به عبارتي افكار عمومي، مردم و دولتمردان خود را در مقابل عملي انجام شده مي بينند كه هر گونه تقابل با آن جهت ادامه رشد مي تواند به ضرر خود كشور منجر شود . مسلمانان هم بخش اعظم مهاجران را تشكيل مي دهند.

وي گفت: تحليل هاي جامعه شناسي ميداني و واقعي ما را به اين نكته ميرساند كه به جاي تقابل با اين پديده ، بايستي در وحله اول آن را بشناسيم و بفهميم كه آيا جاي مبارزه وجود دارد يا بايستي چاره ديگري انديشيد؟ واقعيت اين است كه در حال حاضر مهاجرين مسلمان بيش از 40 سال است كه در ايتاليا حضور دارند و حضور اسلام در اين كشور محدود به اين سالها نيست بلكه تاريخ ايتاليا با اسلام گره خورده و مسلمانان در تحول و رشد فرهنگي كشور ما نقش قابل توجهي داشته اند . بر ما است كه بايد ياد بگيريم كه چگونه با اسلام و مسلمانان زندگي كنيم و تنها راه حل براي مبارزه با پديده اسلام هراسي ، شناخت اسلام، مسلمانان و زندگي مسالمت آميز با آنان است.
در ادامه اين رونمائي، پيام "چچيليه كينگ" وزير امور ادغام سازي، توسط رئيس دفتر وي در جلسه قرائت شد و از اقدام نويسنده اين كتاب در تحليل مصداقي و موضوعي مهاجرين مسلمان تقدير نمود .(وزارت امور ادغام سازي، وزارتخانه جديدي است كه توسط دولت جديد ايتاليا تاسيس شد كه به بررسي روند امور مهاجرين و چاره سازي براي مشكلات آنان اختصاص دارد)

در پيام كينگ آمده است: طي ملاقاتي كه چند روز پيش با نمايندگان ديگر مذاهب حاضر در كشور ايتاليا داشتم عنوان نمودم كه مذهب به عنوان وسيله ائي براي ديالوگ با ديگران نقش كليدي و مهمي را ايفا مي كند.كافي است با داشتن شناخت متناسب از ديگري و احترام متقابل ، نسبت به حل بسياري از معضلات جامعه كنوني اقدام نمود.همزيستي با ديگران نه تنها يك غناي فرهنگي است بلكه يك ارزش است كه نشان دهنده تمدن يك جامعه نيز هست. بر همه واضح است كه يكي از بزرگترين عوامل بازدارنده شناخت ديگران و همزيستي مسالمت آميز در جامعه امروزي ، عامل امنيت است كه به يك بهانه و وسيله اي در دست عده ائي خاص جهت متوقف كردن روند همزيستي در جامعه مدني امروز مبدل شده است.

بايد قبول كنيم كه مرزهاي جغرافيايي امروزه فقط به طور سمبليك حضور دارند و بشريت ، همزيستي را از خيلي وقت پيش آغاز نموده و دنياي سياست هم چاره ائي جز قبول آن ندارد.اين امر در خصوص مذاهب و پيروان آن هم صدق مي كند و بايد بدانيم كه فقط در سايه تكريم به ديگران است كه همزيستي مسالمت آميز مي تواند در جامعه تبلور پيدا نمايد.

وزير امور ادغام سازي در پيام خود از دولتمردان ايتاليا خواست كه روند اعطاي حق شهروندي به خارجيان مقيم ايتاليا و فرزندان آنان كه در ايتاليا متولد مي شوند را تسهيل بخشيده و شرايط را طوري فراهم آورند كه آنان بتوانند راحتتر به شهروندي دسترسي داشته باشند.
شايان ذكر است كه نويسنده كتاب در ابتدا به بررسي پديده مهاجرت پرداخته و بعد از آن روند مهاجرت مسلمانان در ايتاليا را در طي بيست سال گذشته مورد بررسي قرار مي دهد. سپس به صورت علمي و آماري افزايش تعداد مسلمانان را در شهر رم طي پنج سال اخير بررسي كرده و تعداد مراكز آموزشي، انجمن ها، جمعيت ها و اتحاديه هاي مسلمانان كه در طول اين 5 سال در سطح ملي تاسيس شده اند را از ابعاد مختلف بررسي مي نمايد.

يكي از انجمنهاي بررسي شده در اين كتاب انجمن امام مهدي (عج) است كه عملا بخش پاياني كتاب را به خود اختصاص داده است .به عنوان" نمونه ايراني در شهر رم" كه در سي صفحه به تشريح مذهب شيعه و تفاوتهاي آن با مذهب اهل سنت پرداخته و عنوان ميدارد كه انجمن امام مهدي (عج) تنها انجمن اسلامي شيعه است كه در شهر رم حضور داشته و فعاليت مي نمايد و از آنجا كه ايران از معدود كشورهاي اسلامي با اكثريت مسلمان شيعه است و ايرانيان مسلمان مقيم رم هم با اين مركز در ارتباط هستند از آن به عنوان نمونه ايراني ياد مي كند.

رونمائي از اين كتاب در محل پارلمان ايتاليا با حضور شخصيتهاي فرهنگي و سياسي و تعدادي از مسلمانان از طيفها و گرايشهاي مختلف مورد استقبال قرار گرفت.

نظام اسلامی ايران پرچمدار وحدت میان مسلمانان است

"طوطي علويه"، رئيس دانشگاه اسلامي الشافعيه در ديدار رايزن فرهنگي كشورمان گفت: نظام اسلامی ايران پرچمدار وحدت میان مسلمانان است.

حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران با خانم  طوطی علویه رئیس دانشگاه اسلامی الشافعیه و وزیر اسبق توانمند سازی زنان و کودکان در دولت اندونزی دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، "علويه" گفت: دانشگاه الشافعیه که 80 سال قبل توسط شخصیت بزرگ اندونزی یعنی مرحوم حاجی عبدالله شافعی تأسیس شده است، در سه حوزه فعالیت دارد: اول حوزه آموزشی؛ با 10 هزار دانش آموز و شش هزار دانشجو از لیسانس تا دکتری در رشته های معارف، تکنولوژی، اقتصاد، حقوق و امور بهداشتی. دوم: امور اجتماعی با تأسیس دار الایتام و عضویت 250 نفر از فرزندان یتیم. سوم امور تبلیغی که بیش از 15 میلیون نفر و عمدتاً زنان مسلمان در کل اندونزی را تحت حمایت فعالیت های تبلیغی قرار داده است.

وي جمهوری اسلامی ایران را کشوری دارای فرهنگ غنی خواند و اظهار داشت: نظام اسلامی ايران پرچمدار وحدت میان مسلمانان است و این افتخار برای جمهوري اسلامي ایران پدید آمده که کلید موفقیت جهان اسلام که همان وحدت می باشد را در اختیار داشته باشد.
ابراهیمیان در ادامه ابتدا دعوت نامه رسمی آیت الله شیخ محسن اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را به وي جهت شرکت در اجلاس بین المللی وحدت اعطا نمود.

در این نشست، الیاس اسماعیل رئیس دانشکده معارف اسلامی ، خانم تین پرتینه رئیس دانشکده بهداشت، تاج الدین سفیر سابق اندونزی در سودان و از مسئولین دانشگاه ، صالحین استاد اقتصاد اسلامی و دوام راهارجو حضور داشتند.

در پایان رایزن فرهنگی کتابهایی در مورد اسلام و ایران را به طوطی علویه اهدا نمود.

برگزاري همایش بین المللی اعتدال در مقابله با غلو و افراط گرایی در تونس

انجمن بین المللی اعتدال همایشي با عنوان "بین المللی اعتدال در مقابله با غلو و افراط گرائی" را با حضور شخصیتهایی از تونس، مصر، سودان و اردن برگزار کرد.

در این همایش که "صادق رمضانی گل افزانی"، رایزن فرهنگی کشورمان حضور داشت، سخنرانان برضرورت اعتدال در تعامل با یکدیگر تاکید کردند و آنرا برخواسته از آیات الهی دانستند وگفتند:خداوند وپیامبر الهی (ص)بشریت را همواره به بردباری و صبر در برابر مشکلات وناملایمات دعوت کرده اند وراه حل همزیستی مسالمت آمیز را تنها در تأکید بر مشترکات دانسته اند و از همین امر ورهنمود است که باید نجات را جستجو کرد و از غلو و افراط گرائی به صورت جدی پرهیز نمود.

"سلیم بن حمیدان"، وزیر امور املاک ومستغلات که خود از متفکران برجسته تونسی است در بخشی از بیانات خود با اشاره به نظریات نظریه پردازان مسلمان و غربی در زمینه اعتدال گرائی ولزوم آن در جوامع بشری آنرا تنها راه حل خروج از بحرانهای عصر حاضر به ویژه رویکردهای تکفیری دانست وگفت: افراطی گرائی در دو جبهه اسلامی ولائیک از آنجائی شکل می گیرد که بعضا خود را حق مطلق دانسته و مخالفان خود را مزاحمان خود می پندارند وبراین اساس هرکس را که با آنان نباشد ضد خود می دانند که نمونه آنرا در سخنرانی بوش که گفته بود هرکس با من نیست پس مخالف من است می توان دید.

شیخ عبدالفتاح مورو از رهبران اسلامگرای تونس با قرائت آیاتی از قرآن کریم ضمن محکوم کردن گروههای تکفیریواقدامات ضد انسانی آنان، گفت: هر مسلمانی که به خود اجازه دهد  مسلمان دیگری را کشته و او را ذبح کند عملا در برابر حقیقت اسلام ایستاده است زیرا که با افراطی گرائی و غلو خود نمونه ای غیر انسانی را به تاریخ ارائه کرده و پروژه اسلامی را با خطری جدی مواجه می کنند.

شيخ مورو، نقش امت اسلامی بعد از رحلت پیامبر اعظم(ص) را در تکمیل پروژه اسلامی بسیار اساسی وحساس خواند ودسترسی به تمامی آرمان های اسلام را در فرصتی اندک امری غیر ممکن دانست واظهار داشت:روزی که رسول خدا(ص) به نبوت مبعوث شد تا مردم را به خدا فراخواند ؛دوهزارو 600 سال اززمان جد بزرگوارش که ندای ایمان را سرداده بود گذشته بود واین دلیلی واضح برآن است که تربیت انسان وپذیرش توحید در نگاه الهی امری است که باید زمانی از آن بگذرد تا انسان به قناعت برسد.

وی تشکیل دولت اموی را سرآغاز بدعتی افراط گرایانه در اسلام پس از رحلت پیامبر(ص) دانست وفاصله گرفتن امت اسلامی از بزرگان خود را عامل بروز افراط گرائی وغلو ذکر کرد وگفت:اسلام پرچمدار حقیقی دمکراسی در جهان است وما امروز نیاز به تربیت نسلی داریم که بتواند پرچم اعتدال را به اهتزاز درآورد.

در این همایش صادق المهدی نخست وزیر پیشین سودان نیز به بیان دیدگاه های خود پرداخت.

بررسي چهره جدید شیعه در سوئد

هشتمین سمینار رایزنی فرهنگی ایران با عنوان "چهره جدید شیعه در سوئد" با حضور فرهیختگان ایرانی و سوئدی در استکهلم برگزار شد.

در این سمینار "دیوید تورفییل"، استاد تاریخ ادیان دانشگاه سودرتورن گفت: شاید بتوان از شیعه ایرانی و شیعه پاکستانی یا عراقی صحبت کرد اما هنوز هویتی به نام شیعه سوئدی شکل نگرفته است. به عبارت دیگر شیعه سوئدی جدا از شیعه در ایران و عراق و پاکستان قابل تصور نیست.

وی افزود: در سوئد سه تصویر نادرست از شیعه شکل گرفته و هم چنان ادامه دارد. تصویر نادرست اول این است که شیعه یک اقلیت بسیار کوچک و یک گروه مذهبی کوچک در میان مسلمانان است. در واقع درست است که شیعه 12 درصد کل مسلمانان را شامل می شود اما این تصویری که در سوئد وجود دارد نادرست است. در سوئد زمانی که از مسلمانان صحبت می شود منظور مسلمانان اندونزی، هند، پاکستان و بنگلادش نیست که بزرگترین جمعیت مسلمانان را دارند، بلکه منظور مسلمانان خاورمیانه و شمال آفریقاست. در میان مسلمانان خاورمیانه و شما ل آفریقا شیعه حدود 45 درصد را شامل می شود و این یک اقلیت کوچک نیست. " تورفییل"، ادامه داد: تقریبا نیمی از مسلمانان خاورمیانه و شمال آفریقا شیعه هستند و این یک گروه بزرگ است.

وي گفت: در سوئد وقتی از اسلام صحبت می شود یا رسانه ها می خواهند میهمانی از میان مسلمانان برای مصاحبه و غیره دعوت کنند، بدون درنگ سراغ اهل سنت می روند این خوب است اما باید توجه داشت که شیعه هم یک گروه بسیار بزرگ در میان اهل سنت خاورمیانه و شمال آفریقاست.

نویسنده کتاب شیعه در سوئد سپس در باره  تصویر نادرست دوم در سوئد در باره شیعیان گفت :سوئدی ها شیعه را برابر با خشونت گرایی و رادیکالیسم می دانند. در واقع شیعه در سوئد از زمان انقلاب اسلامی و سپس جنگ ایران و عراق شناخته شد. در ماه های اولیه انقلاب اسلامی رسانه های سوئدی دیدگاه مثبتی به آن داشتند اما پس از چند ماه و اعدام های داخلی و بعد شورش شیعیان در کشورهای منطقه تصویر منفی نسبت به جمهوری اسلامی ایران و شیعه حاکم شد که هم چنان هم ادامه دارد. لذا کلمه شیعه با خشونت و فعالیت های غیردمکراتیک مساوی دانسته شد. این واقعیت ندارد.

"تورفییل" سپس به سومین تصویر نادرست از شیعه در سوئد پرداخت و گفت: اکثرا فکر می کنند تفاوت بنیادی بین شیعه و اهل سنت وجود دارد در صورتی که این گونه نیست. شیعه نوعی اسلام است که در فقه و دیگر اصول از سنت و روش اهل بیت پیامبر ص تبعیت می نماید.  لذا در همه مسایل بنیادی دین مانند توحید و نبوت و معاد و احکام مانند حرمت شراب و غیره میان شیعه و سنی تفاوتی وجود ندارد. از این رو من تفاوت میان شیعه و سنی را تفاوت نمی دانم زیرا در میان اهل سنت هم نیز گروه های مختلفی مانند حنبلی و شافعی و مالکی هستند که از روش و سنت برخی اصحاب تبعیت کرده و در نهایت به پیامبر  ص می رسند. شیعه هم مانند دیگر مذاهب اهل سنت است که در مسایل خود از مکتب اهل بیت(ع) پیروی می نماید. لذا از دید من مرز میان شیعه و سنی به سبب تفاوت در اصول دین نیست بلکه یک مرز روانشناسانه است که به سبب منازعات تاریخی هم چنان پررنگ باقی مانده است.

نشست "چالشهای تبلیغ در جهان امروز" در اندونزي برگزارمي شود

رايزن فرهنگي ايران در اندونزي از برگزاري نشست تخصصی "چالش های تبلیغ در جهان امروز" با حضور استاد شیخ حسین انصاریان در دانشگاه اسلامی الشافعیه خبرداد.

رايزن فرهنگي ايران در اندونزي با بيان اين مطلب افزود:طي نشستي با "طوطی علویه"، رئیس دانشگاه اسلامی الشافعیه مقرر شد تا نشست تخصصی با عنوان"چالشهای تبلیغ در جهان امروز" با حضور استاد شیخ حسین انصاریان بهمن ماه 1392 با حضور اساتید و دانشجویان در اين دانشگاه برگزارشود.

برگزاری سمينار«امام حسین(ع) نمونه خلوص الهی» در آلبانی

مرکز جهانی بکتاشیه در شهر کرویا سميناري با عنوان " امام حسین (ع) نمونه خلوص الهی" برگزار کرد.

در این سمينار ،"حاجی بابا ادموند ابراهیمای" رهبر جهانی بکتاشیه، عزیزی رایزن فرهنگی ایران در آلبانی، نماینده کمیته دولتی ادیان آلبانی، مفتی شهر کرویا، معاون شهردار کرویا و تعداد زیادی از باباها و مومنان بکتاشیه از آلبانی، کوزوو و مقدونیه و مونته نگرو حضور داشتند.

مراسم با قرائت آیاتی چند از قرآن کریم آغاز و سپس سرود ملی آلبانی خوانده شد.

رهبر جهانی بکتاشیه درخصوص شخصیت حضرت امام حسین(ع)، دلایل قیام ايشان  علیه یزید لعنت الله علیه و همچنين محبت بکتاشی ها به امام حسین (ع) سخنراني كرد.

وي  به ماتم و سوگواری پرداختن در دهه محرم و گرامیداشت عاشورا را به عنوان یکی از بزرگترین رخدادهای تقویم بکتاشیه دانست.

مفتی شهر کرویا در سخنان خود از حاضرین خواست که همیشه از بزرگان مسلمان یاد کنند که یکی از این بزرگان، امام حسین (ع) است که در راه حفظ دین اسلام جان خود را ایثار نمود.


معاون شهردار کرویا در این مراسم از مرکز بکتاشیه بابت برگزاری این سمينارتشكر کرد و گفت: بکتاشی های شهر کرویا حتی در زمان ممنوعیت دین به محل مقدس ساری سالتیک مبلغ بکتاشی که بالای کوه قرار داشت ، روانه می شدند و محبت خود را برای دین و اهل بیت (ع) متوقف نکردند.

بابا خلیل تسوری، متولی تکیه بکتاشیه شهر کرویا از مومنان بکتاشی خواست که هیچ وقت از پنج تن آل عباء جدا نشوند زیرا که خوشبختی واقعی انسانی در این پنج بندگان پاک نهفته است.

بابا مومن لامای از کوزوو به بیان فلسفه و اخلاق قیام امام حسین (ع) پرداخت.

درویش آدمیر سلیمانی، در باره زندگی، اخلاق، ایثار و قیام امام حسین (ع) که برای حفظ دین جد بزرگوار بود سخن گفت و آن حضرت را مثال جاودان خلوص الهی دانست.

استادیار بلرینا حریزای شخصیت امام حسین (ع) را بر اساس کتاب شعر  با عنوان "کربلا" آثار شاعر ملی و مسلمان آلبانیایی نعیم فراشری تحلیل نمود.

آربن سلیمانی به نمایندگی از بکتاشی های مقدونیه به پیامهای سالار شهیدان کربلا حضرت امام حسین(ع) در آئین بکتاشیه سخنرانی کرد.

کد خبر 2200731

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha