پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۴ دی ۱۳۹۲، ۲۲:۰۴

امروز:

همایش شیعه و ژئوپلیتیک در صومعه سرا برگزار شد

همایش شیعه و ژئوپلیتیک در صومعه سرا برگزار شد

صومعه سرا – خبرگزاری مهر: همایش شیعه و ژئوپلیتیک در شهرستان صومعه سرا با حضور جمعی از مسئولان، دانشجویان و فرهنگیان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، امام جمعه صومعه سرا در این همایش که عصر چهارشنبه در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: در همه رفتار و گفتار و موضع گیری های زندگی، باید محبت که همان شیعه بودن است ظهور و بروز داشته باشد.

حجت الاسلام اسماعیل صدیقی با بیان اینکه باید به دلیل محبتی که خدا در وجود انسان ها قرار داده از خالق هستی شاکر بود، افزود: اگر انسان از هم اکنون تا انتهای عالم سجده شکر کند نمی تواند شکر این نعمت را آنطور که باید به جا آورد.

وی اشاره کرد: این محبت محصول یک برنامه ای است که قبل از آمدن به عالم دنیا در عالم پیمان و میثاق و عهد به انسان ها اعطا شده است.

امام جمعه صومعه سرا گفت: انسان باید در موضوعات اجتماعی، مدیریتی، اقتصای، سیاسی و در همه عرصه های زندگی پیرو ائمه اطهار (ع) باشد تا رستگار شود.

یک استاد دانشگاه تهران و عضو انجمن ژئوپلیتیک ایران نیز در ادامه این همایش با بیان اینکه شیعیان در مسیر عزت مسلمانان همواره پیشگام بوده‌اند، گفت: ژئوپلیتیک شیعه به دنبال ایجاد وحدت در جهان اسلام بوده و به دنبال انشقاق در شاخه‌ های مختلف اسلامی نیست.

عباس احمدی اظهار داشت: همایش ژئوپلیتیک شیعه هم در صدد تبیین واقعی و علمی چگونگی نقش‌ آفرینی شیعیان در مناسبات بین‌ المللی است.

وی با تأکید بر پرداختن بیشتر بر مبحث ژئوپلیتیک شیعه در ایران به عنوان کشوری که مرکزیت و قطبیت شیعه در فضای جغرافیایی این کشور قرار دارد، افزود: ژئوپلیتیک مفهومی ترکیبی از سه مولفه جغرافیا، سیاست و قدرت است.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: شیعه به عنوان یک پدیده جغرافیایی و انسانی در جهان مولفه سیاسی پیدا کرده و در چند دهه اخیر شدت سیاسی شیعه احیا شده و شیعه یک بازیگر سیاسی در صحنه جهانی و منطقه‌ای است.

وی با بیان اینکه شیعه با نقش ‌آفرینی سیاسی به قدرت پیوند می‌ خورد، افزود: شیعه در تکاپوی قدرت است تا بتواند حقوق از دست رفته خود را بازیابد و این در حالیست که نقش ‌آفرینی سیاسی شیعه با ساخت‌ های قدرت ارتباط پیدا می ‌کند.

احمدی گفت: نماد و نمود سیاسی شدن شیعه را می‌ توان در پدیده انقلاب اسلامی دید چراکه وقتی شیعه توانست در ایران حکومت تشکیل دهد و به عنوان بازیگر رسمی در عرصه بین‌ الملل مطرح شد و نقش سیاسی خود را به صورت رسمی و غیر رسمی به نمایش گذاشت.

وی نخستن تاثیرگذاری شیعه در ساخت ‌های قدرت را بسترسازی برای سقوط نظام دو قطبی در جهان دانست و اظهار داشت: شروع ریزش و لرزش در ساخت قدرت جنگ سرد با انقلاب اسلامی شروع شد.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد:  در دوران جنگ سرد و قبل از انقلاب اسلامی ایران ساخت‌ های قدرت به یک موازنه جغرافیایی و ژئوپلتیکی رسیده بود اما این موازنه فضایی با پیروزی انقلاب اسلامی از میان رفت.

وی در ادامه با یادآوری اینکه امروز شیعه به عنوان یک بازیگر بسیار تعیین‌ کننده در سیاست جهانی مطرح است، یادآور شد: نقش ‌آفرینی و ربط پیدا کردن شیعه با ساخت‌ های قدرت با این ترکیب سه مولفه جغرافیا، سیاست و قدرت مفهومی به نام ژئوپلیتیک شیعه را شکل می دهد.

کد خبر 2202643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha