۵ دی ۱۳۹۲، ۱۳:۰۴

آیت الله حسینی بوشهری:

جایگاه فرهنگی قم در جهان تثبیت شود/ لزوم ارتباط بیشتر حوزه و نهضت سوادآموزی

جایگاه فرهنگی قم در جهان تثبیت شود/ لزوم ارتباط بیشتر حوزه و نهضت سوادآموزی

قم – خبرگزاری مهر: مدیرحوزه‌های علمیه کشور گفت: جایگاه قم به عنوان شهر کریمه اهل بیت(ع) و جایگاه مراجع و نقش بین المللی مذهبی این شهر باید بیشتر مورد توجه قرار گرفته و تثبیت شود و از ظرفیت‌های حوزه علمیه در راه علم آموزی نهایت استفاده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری پیش از ظهر پنجشنبه در دیدار مسئولان نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان قم، پس از ارائه گزارش حجت الاسلام قاسمی نیا در خصوص فعالیت‌های نهضت سوادآموزی استان، ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری و اسارت اهل بیت امام حسین(ع) و تسلیت شهادت رسول اکرم(ص)، امام حسن مجتبی و ثامن الحجج(ع) عنوان کرد: حقیقت امر این است که در اسلام و قرآن و روایات نورانی پیامبر و اهل بیت(ع) شواهد بسیاری است که همه مشوق‌های فراوانی برای تعلیم و تعلم می‌باشد.

وی افزود: با یک ارزیابی کلی در اسناد دینی و قرآنی می توان بیش از 80 مورد از علم و عالم و متعلم را یافت که از آنها سخن گفته شده و جایگاه دانایان و نادانان را از هم متمایز کرده و این نشانگر رتبه‌های علمی در نزد خدا و اهل بیت است.

عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به اقدامات نبی اکرم(ص) درخصوص سوادآموزی و تعلیم و تعلم جامعه عصر خود تصریح کرد: نبی اسلام در هر شرایطی برای علم آموزی جامعه تلاش می‌کردند و حتی در جنگ‌هایی که بر امت ایشان وارد می‌شد نیز آزادی اسرای دشمن را منوط به علم آموزی سپاهیان خود می‌دانستند و این نکته قابل تاملی است که حتی دشمن کینه توز را در قبال بهای بالای علم آزاد می‌کردند.

تأکید بر حفظ جایگاه علما

آیت الله حسینی بوشهری اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) در روایتی با اشاه به جایگاه عالمان می‌فرمایند هرکس عالمی را گرامی بدارد مرا گامی داشته و هرکس مرا گرامی بدارد خدا را گرامی داشته و آنکه خدا را گامی بدارد در مسیر بهشت است و در زمان یکی از اهل بیت ایشان عالمی را در مجلس گرامی داشت و در کنار خود جای داد و در پاسخ به اعتراض اطرافیان جایگاه علمی این عالم را دلیل ارج و اکرامش بیان کرد.

امام جمعه قم با تقدیر از سوادآموزان بیان کرد: کسانی که در راه به نقاط دوردست و روستاهای صعب العبور و فاقد امکانات سفر می‌کنند تا به افراد بی‌سواد سوادآموزی کنند نشان از عشق و علاقه و احساس وظیفه آنهاست که با این شرایط سخت تلاش در راه باسوادی و علم آموزی افراد جامعه می‌کنند و جای بسی تقدیر و تشکر دارد.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به جایگاه قم در سوادآموزی گفت: قم دارای جایگاه ویژه ای است که بعنوان شهر کریمه اهل بیت(س) و جایگاه مراجع و نقش بین المللی مذهبی این شهر باید بیشتر مورد توجه قرار گرفته و تثبیت شود چرا که شهری مقدس و اولی است و باید پیشتاز بودن را در هرسال احساس کند و اکتفا به رشد مثبت یک بازه زمانی خاص نکند و جای "فاستبقوا الخیرات" است و باید برگ برنده و مدال افتخار را در هر رتبه و جایگاه کسب کند.

پیروزی انقلاب ما در پی انقلابی فرهنگی رخ داد

وی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد: پیروزی انقلاب ما در پی انقلابی فرهنگی رخ داد و این بدان معنا نیست که جایگاه سیاسی و اقتصادی و... مورد اغفال قرار گیرد بلکه باید در سایه فرهنگ رشد کنند و در قم این رنگ فرهنگی نشان داده شود و بیش از توانمندی تلاش کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان داشت: با جود فعالیت‌های حوزه علمیه قم در کشور و با تبلیغ در مسیر سوادآموزی متاسفانه آنچنان که باید از ظرفیت این نهاد موثر استفاده لازم نمی‌شود هرچند در ایام تبلیغ طلاب افراد جامعه را به علم آموزی تشویق و ترغیب می‌کنند ولی این نقش باید پررنگ تر شود.

آیت الله حسینی بوشهری با ارائه راهکارهایی بیان کرد: خوب است بخش‌ها، روستاها و شهرهای استان قم تقسیم بندی شود و در هر منطقه افراد بیسواد شناسایی شوند چرا که محدوده کار کوچک باشد شناسایی افراد راحت تر می شود و در محدوده زمانی کوتاه تری به هدف سوادآموزی و ریشه کنی بیسوادی خواهیم رسید و اگر همت بلند باشد به هدف می سد.

وی در پایان با بیان تقسیم کار بین این نهاد و آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: با اینکه دو سازمان نهضت سوادآموزی و آموزش و پرورش امروزه یکی شده ولی بهتر است تقسیم کاری میان این دو شود و مراحل سوادآموزی افراد دنبال شده تا به نتیجه رسید چرا که نهضت به تنهایی بخواهد این هدف را دنبال کند ممکن است از دیگر اهداف والای خود بازبماند.

کد خبر 2202836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha