پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۶ دی ۱۳۹۲، ۱۲:۳۱

دین پرست:

75 درصد معتادان کشور دیپلم به بالا هستند/ آگاهیها باید به باور تبدیل شود

75 درصد معتادان کشور دیپلم به بالا هستند/ آگاهیها باید به باور تبدیل شود

شهریار - خبرگزاری مهر: معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه 75 درصد معتادان کشور دارای مدرک دیپلم به بالا هستند، گفت: این مطلب نشان می دهد که آگاهی در جامعه وجود دارد اما به باور تبدیل نشده است و متاسفانه ما نیز در تبلیغات خوب عمل نکرده ایم.

بابک دین پرست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حوزه مبارزه با مواد مخدر بسیار پیچیده و نیازمند تلاش و همت نهادهای انتظامی، قضایی، فرهنگی و... در کنار هم و به موازات یکدیگر است، در واقع دستیابی به موفقیت در این حوزه علاوه بر مقابله انتظامی و قضایی با عوامل قاچاق و توزیع مواد مخدر، نیازمند اقدامات فرهنگی برای کاهش تقاضای جامعه نیز هست.

این مسئول با ذکر این نکته که بیش از 10 میلیون نفر در سراسر جهان چرخه قاچاق مواد مخدر را مدیریت می کنند، عنوان کرد: بر اساس گزارشات سازمان ملل حداقل 240 میلیون نفر طی سال 2012 یکبار مواد مخدر مصرف کرده اند و این نشان دهنده گستردگی و پیچیدگی این پدیده است.

وی افزود: در حال حاضر کشور ما به دلیل همجواری با افغانستان که 90 درصد مواد مخدر سنتی جهان را تولید می کند، همچنین  توطئه ها و جنگ نرم دشمن برای جذب نسل جوان و انحراف از مسیر پیشرفت و ترقی، با یک هجمه جدی در حوزه مواد مخدر روبرو است لذا مبارزه با اعتیاد و پدیده مواد مخدر صنعتی که هم اکنون با تولید آن در کشور مواجه هستیم، نیازمند هوشیاری مردم و خانواده ها است.

مبارزه با اعتیاد نیازمند هوشیاری خانواده ها است/ جوانان باید "نه" گفتن را بیاموزند

دین پرست در پاسخ به سوالی در زمینه ورود مواد مخدر و روانگردان جدید به داخل کشور و ضرورت بروز رسانی ابزارهای مقابله با این پدیده و فرهنگسازی در جامعه، متذکر شد: جبهه مقابل ما بسیار هوشمند، دینامیک و فعال است چراکه گردش مالی مواد مخدر در دنیا بالغ بر هزار و 600 میلیارد دلار و سود قاچاقچیان ایرانی سالانه سه میلیارد دلار محاسبه شده و این رقم بسیار وسوسه انگیزی است.

این مسئول بیان کرد: در حال حاضر با موج جدید مواد روانگردان در کشور روبرو هستیم، اگرچه تنها نام این مواد جدید است و اساسا جدید نیستند، این مواد در دهه اول هم وجود داشت اما شکل و ترکیب ظاهری آنها دستخوش تغییر شده است، در ساخت این روانگردانها از مواد غذایی با پایه گیاهی استفاده می شود که منشا غیرقانونی نداشته و ممنوع نیستند بنابراین باید با اقدامات فرهنگی، آگاهی مردم برای "نه" گفتن را افزایش داد.

کشف 402 تن مواد مخدر و دستگیری 178 هزار عامل توزیع در سالجاری

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: بر اساس آمار شیوع شناسی سال 90، بیش از 75 درصد معتادین کشور دارای مدرک دیپلم به بالا بوده اند، این مطلب نشان می دهد که آگاهی در جامعه وجود دارد اما به باور تبدیل نشده است و متاسفانه ما نیز در تبلیغات خوب عمل نکرده ایم.

وی گفت: در حوزه برخوردهای قضایی، سال گذشته بیش از 500 تن مواد مخدر کشف و 263 هزار نفر نیز  دستگیر شدند، در هفت ماهه نخست سالجاری نیز با افزایش 19 درصدی، 402 تن مواد مخدر کشف شد، همچنین 178 هزار و 190 نفر دستگیر شدند که این آمار نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش 16 درصدی مواجه بود اما تنها برخوردهای قضایی کافی نیست و خانواده ها نیز باید بسیار دقت کنند.

دین پرست از کاهش سن اعتیاد به مواد مخدر طی سالهای گذشته خبر داد و افزود: به همان اندازه که دولت در امر مقابله با توزیع مواد مخدر مسئول است، مردم و خانواده ها نیز در بخش کاهش تقاضا مسئولیت دارند، به دلیل روی کار آمدن مواد مخدر صنعتی و رویکرد جوان پسند روانگردانها، سن اعتیاد طی سالهای اخیر کاهش پیدا کرد که این مساله غیر قابل انکار است.

این مسئول؛ کسب لذت، کنجکاوی، تفریح و مشکلات روحی و روانی را به ترتیب از عوامل مصرف مواد مخدر در کشور ذکر کرد.

انتظار گواهی درمان از معتادین مستلزم راه اندازی مراکز کافی و استاندارد است

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالی در زمینه نحوه جمع آوری معتادین و ساماندهی در مراکز ماده 15 و 16 بیان کرد: بنابر قانون، اعتیاد در کشور ما جرم محسوب می شود و در ماده 15 قوانین مربوط به اعتیاد و مراکز جمع آوری معتادین نیز به صراحت آمده است معتادینی که به مراکز ماده 15 (درمانهای داوطلبانه) مراجعه نکنند، مجرم هستند در ماده 16 نیز به معتادین فاقد گواهی درمان یا متجاهر اشاره می کند اما لفظ "فاقد گواهی درمان" مسئولیت بسیار بالایی برای ما تعریف می کند چراکه باید به تعداد کافی مراکز ماده 15 دایر شود پس از آن، از معتادین انتظار گواهی درمان داشت.

وی گفت: بر اساس آخرین طرح شیوع شناسی یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد که 9.3 درصد آنان را زنان تشکیل می دهند، از اواخر سال 90 تاکنون نیز 41 هزار نفر تحت عنوان معتاد مشمول ماده 16 دستگیر و روانه 18 مرکز فعال در استانهای کشور شده اند، از این تعداد 21 هزار و 500 نفر (53 درصد) در استان تهران پذیرش شدند که در بررسی سالجاری مشخص شد که حدود 17 درصد این موارد تکراری و 43 درصد نیز غیربومی هستند.

دین پرست اضافه کرد: در حال حاضر ماهانه حداقل 300 الی 400 میلیون تومان بابت جمع آوری معتادین و درمان در مراکز ماده 16 به شورای هماهنگی استان تهران پرداخت می شود.

وی همچنین بر ضرورت راه اندازی مراکز ماده 15 با استانداردهای لازم و تعداد کافی در سطح کشور تاکید کرد و یادآور شد: زمانی که مراکز مجاز برای درمان معتادان وجود نداشته باشد، مردم و خانواده ها ناچار به به مراکز غیرمجاز روی می آورند که هزینه کمتری نیز دریافت می کنند.

اختصاص 5 درصد بودجه اشتغال کشور به 25 هزار معتاد بهبود یافته

این مسئول گفت: فعالیت مراکز غیرمجاز در شان ما نیست، اگر نیازی وجود دارد کمیته درمان استانها باید با کار کارشناسی آن را شناسایی کرده و در هر منطقه ای بر اساس نیازها مجوز راه اندازی مراکز ماده 15 صادر شود تا علاوه بر درمان معتادین، جلوی بسیاری از اعمال مجرمانه که در قالب کمپهای غیرمجاز رخ می دهد نیز گرفته شود.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر از شناسایی هزار و 158 مرکز غیرمجاز در کشور خبر داد و اظهار داشت: 948 مورد از این مراکز ساماندهی شدند که طی آن 462 مرکز بسته و 486 مرکز نیز در فرآیند صدور مجوز قرار گرفتند.

دین پرست ادامه داد: یکی از مصوبات هیات وزیران اختصاص پنج درصد از بودجه اشتغال کشور به اشتغال بهبودیافتگان بود که در این راستا امسال مصوب کردیم 25 هزار بهبودیافته در قالب 15 هزار نفر سهم بهزیستی و 10 هزار نفر سهم کمیته امداد امام خمینی (ره) تحت پوشش این مصوبه قرار گیرند.

کد خبر 2202843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha