به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله افخمی راد پیش از ظهر یکشنبه در همایش تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان هرمزگان با بیان اینکه کشورمان به لحاظ وجود تحریم ها در شرایط دشوار و سنگین اقتصادی قرار دارد، عنوان کرد: در این میان تحریم های بانکی برای تجار و بازرگانان ایرانی بسیار آزاردهنده بوده و از سوی دیگر سوء تدبیرهای گذشته نیز تاثیر تحریم ها را بیشتر کرده است.
وی ادامه داد: باید با اتخاذ تصمیمات مبتنی بر منطق اقتصادی، شرایط سخت فعلی را پشت سر بگذاریم و نیز باید توجه داشته باشیم تا زمانی که در روابط بین المللی دچار تنش باشیم، نمی توان فضای مناسبی را در اقتصاد ایجاد کرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران رویکرد دولت تدبیر و امید را تنش زدایی در فضای بین المللی عنوان کرد و افزود: دولت تا کنون تلاش کرده با حفظ عزت اسلامی، فضایی را ایجاد کند تا تحریم ها و به خصوص تحریم های بانکی از بین برود و با این تغییرات، فضای مناسبی بر اقتصاد کشور حاکم شود.
افخمی راد در ادامه سخنان خود به میزان صادرات کالای غیرنفتی در کشور اشاره کرد و بیان داشت: براساس آمار گمرک در هشت ماهه نخست سال جاری میزان صادرات کالای غیرنفتی و میعانات کشور 57 میلون تن به ارزش 24.6 میلیارد دلار بوده که به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد افزایش اما به لحاظ ارزش 12 درصد کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: علاوه بر ایجاد شرایط مطلوب در نظام جهانی، ما زمانی می توانیم شرایط اقتصادی مناسبی داشته باشیم که براساس منطق به حمایت و پشتیبانی از بخش های مربوط به اقتصاد بپردازیم و در این میان مقررات زدایی یکی از موارد مهمی است که باید در راستای برداشتن مقررات دست و پا گیر از مقابل راه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انجام شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: مدیران نیز با نگاه توسعه گرایی خود می توانند به فعالان اقتصادی اجازه دهند تا با کمترین مشکل کار کنند.
افخمی راد در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت رقابت پذیری ایران در میان کشورهای دنیا اشاره کرد و گفت: رقابت پذیری شامل مجموعه ای از عوامل است که سطح بهره وری در اقتصاد را مشخص می کند و هرچه رتبه کشور ما در این زمینه مناسب تر باشد، نشان دهنده برنامه های مدون تر اقتصادی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در سال 2012 به لحاظ شاخص رقابت پذیری کشور ایران در میان 148 کشور دنیا رتبه 66 را به خود اختصاص داده بود اما در سال 2013 شاهد سقوط رتبه ایران بودیم و هم اکنون کشور ما در رده 82 دنیا به لحاظ رقابت پذیری قرار دارد و همچنین در خاورمیانه نیز وضعیت ما تاسف بارتر است به گونه ای که پس از قطر، امارات، عربستان، عمان، کویت، ترکیه و اردن، ایران در رتبه نهم قرار دارد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه برای بهبود وضعیت رقابت پذیری باید فضای محیط کلان اقتصادی بهتر شود، افزود: ثبات در سیاست های اقتصادی، ایجاد زیرساخت های مناسب و همچنین بهبود سطح مهارت از جمله مواردی است که امیدواریم با شرایط جدید ایجاد شده در کشور و عقلانیت و تدبیر دولت منجر به بهبود شرایط رقابت پذیری در کشور شود.
افخمی راد در ادامه بر لزوم اجرای قانون معافیت مالیاتی برای صادرات کالا تاکید کرد و اظهار داشت: همچنین طبق مصوبه جدید دولت، نباید از صادرکنندگان به هنگام صدور کالا، تعهدنامه ارزی دریافت شود که امیدواریم این مصوبه با همکاری وزارت اقتصاد و گمرک به خوبی انجام شود.
نظر شما