به گزارش خبرنگار مهر، حسن ابوترابی فرد صبح يكشنبه در پنجمین همایش وقف و رسانه گفت: در آموزههای دینی با واژهها و عبادات انسان ساز و حیات بخش با کارکردهای بسیار گسترده روبرو هستیم و در میان این واژهها و کلمات رهنمودها و دستورات دینی، واژه وقف از جایگاه ویژه برخوردار است که میتوان گفت در تمام عرصههای دین و حوزههای گوناگون بشر حضور دارد. حضور وقف در نماز ، حج، روزه، جهاد، و توسعه علمی و اقتصادی و فرهنگی بشری نیز وجود دارد و این امر بر کسی پوشیده نیست.
وی ادامه داد: اگر عبادت بزرگ و انسان ساز وقف نبود امروز نماز از جایگاه و منزلت خود بهرهمند نبود؛ اگر ا زاین عبادت ارزشمند«وقف» درست بهره میگرفتیم امروز از شکوفایی اقتصادی به معنای شایسته آن بهره مند میشدیم؛ یکی از دستورات فاخر و برجسته دین این است که در همه عرصهها از جمله اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی از وقف استفاده کرده و کارکردهای تعیین کننده آن مشخص شود؛ در میان عبادات وقف در تربیت انسان واقف نقش به سزایی دارد.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: نقش وقف در قطع کردن انسان با مال دنیا نقش کلیدی داشته چرا که کسانی که با این عبادت ارزشمند انس میگیرند از عالم دنیا دور شده و به این عبادت مانوس میشوند در حقیقت مانوس شدن به وقف باعث میشود که خود را ندیده و دیگران را ببینیم لذا نقش وقف در تربیت انسان واقف نقش کلیدی دارد و اگر در اندیشه خود هستید و به دنبال تعالی و تکامل خود میاندیشید باید به مقوله وقف با گستره جامعه آن و نگاه جامع شکل گیرد همچنین به وقف اموال ،ساعات و هسته ای خود توجه کنید و اگر در این زمینه گام برداریم راه را برای تاثیرگذاری شایسته همراه خواهیم کرد.
وی ادامه داد: اگر میبینید عتبات عالیات به عنوان پایگاه های قدرتمند و ریشه دار توسعه دینی، علمی و فرهنگی جوامع بشری است در سایه این نگاه درست به دین و عبادت به وقف بوده است.
ابوترابی اظهار داشت: اگر با نقشه راه درست و مبتنی بر مبانی علمی و ابزار متناسب در زمینه وقف گام برداریم میتوان از موقوفات به عنوان قدرت خلق حماسه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی و بهره از سرمایه برای تولیدثروت بیشتر استفاده کرد که هنوز در این زمینه در گام نخست قرار داریم؛ مگر اجازه میدهند که درآمد راحت از فروش نفت به مقوله گسترش ثروت و استفاده شایسته از سرمایه فکر کنیم. خداوندی که دشمن را گذاشته است که امروز جمهوری اسلامی تبدیل به قدرت دفاعی شود و راه را برای تبدیل به جمهوری اسلامی به قدرت اقتصادی مبتنی بر تولید و سرمایه ارزشمند بازکرده است ولی هنوز ما به درآمدهای ارزان و بیزحمت به فروش نفت فکر میکنیم.
رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: اقتصاد مقاومتی مبدل بر سیاست راهبردی جمهوری اسلامی در حوزه اقتصاد صورت نگرفته و اقتصاد مبتنی بر مدیریت درست و کامل شکل نگرفته است همچنین ما باید به سمت اقتصاد مقاومتی مبتنی بر سیاست راهبردی در عرصه اقتصادی و اقتصاد مبتنی بر دانایی و نوآوری گام برداریم. ولی اکنون اقتصاد ما مبتنی بر مواحت طبیعی است.
نظر شما