به گزارش خبرنگار مهر، معاون امور ارضی استان تهران در شهرستان قدس پیش از ظهر شنبه در نشستی که برای رسیدگی به اجرای قانون کاربری اراضی کشاورزی و باغات شهرستان قدس در فرمانداری با حضور معاون عمرانی فرماندار، رئیس جهاد کشاورزی و تعدادی دیگر از مسئولان شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: این قانون اجرا نمی شود مگر این که همه دستگاه ها در اجرای آن همکاری کنند.
شاهین قاسمی بختیاری افزود: جهاد کشاورزی به تنهایی نمی تواند این قانون را اجرا کند بلکه باید همه دستگاه ها و ادارات خدمات رسان در اجرای این قانون کوشا باشند زیرا اگر ساخت و سازهای غیرقانونی در اراضی کشاورزی و باغات کنترل نشود چیزی از کشاورزی در شهرستان قدس باقی نمی ماند.
ساخت و ساز در محدوده کشاورزی و باغات جرم محسوب می شود
وی ادامه داد: ساخت و ساز در محدوده شهری اگر بدون مجوز صورت گیرد، تخلف و اگر در محدوده اراضی کشاورزی و باغات باشد جرم محسوب می شود، برای جلوگیری از این نوع ساخت و سازها در روستای هفت جوی، تخلفات در جلسه شورای تامین طرح و در صورت لزوم با اجرای حکم تخریب از پیشروی ساخت و ساز غیرقانونی جلوگیری شود.
در ادامه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قدس نیز اظهار داشت: یکی از اصلی ترین مشکلاتی که بخش کشاورزی قدس با آن مواجه است تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات این شهرستان است، که این اتفاق بیشتر در روستای هفت جوی افتاده است.
سید حامد امیرآبادی زاده افزود: در این مورد سهل انگاری صورت گرفته و اراضی کشاورزی بسیاری تغییر کاربری یافته اند و معادن شن و ماسه با برداشت غیرمجاز مسیر رودخانه را تغییر داده اند به گونه ای که نقشه های کنونی با نقشه های گذشته تفاوت بسیاری دارند، باید برای کنترل و جلوگیری از اشتباهات بیشتر فکر ویژه ای کرد.
وی افزود: حدود 50 درصد ازباغات و 30 درصد از چاه های کشاورزی در محدوده شهری قرار دارند ولی آینده خوبی در انتظار این باغ ها نیست زیرا در حال خشک شدن هستند، با توجه به وجود معادن بسیار شن و ماسه در شهرستان که حدود 50 درصد از مساحت شهرستان را تشکیل می دهند و آلودگی که ایجاد می کنند، وجود این باغات بسیار مفید است.
باغات فیلتر آلودگی هوا هستند
این مسئول تصریح کرد: سازمان پارکها فضای سبز می تواند از این فضای سبز و باغها برای تلطیف هوا استفاده کند، این باغها می توانند همانند یک فیلتر در برابر معادن قرار بگیرند، البته سازمان فضای سبز برای حفظ باغات قوانین محکمی دارد و با اجرای این قوانین می تواند به باغداران کمک کند.
در بخش دیگری از این جلسه معاون امور عمرانی فرماندار قدس طی سخنانی اظهار داشت: ساختمان هایی که به صورت غیرمجاز ساخته شده اند اگر پیش از سال 74 ساخته شده باشند باید جریمه بپردازند، ساختمان هایی که بین سال های 74 تا 85 ساخته شده اند برایشان کمیسیون تشکیل می شود و تصمیم گیری می شود که جریمه پرداخت شود و یا تخریب صورت گیرد اما ساختمان های غیرمجازی که از سال 85 تاکنون ساخته شده اند بدون استثنا تخریب خواهند شد.
علیرضا ورمزیار افزود: دو سوم از مساحت شهرستان خارج از محدود شهری است و در محدوده کشاورزی و باغات قرار دارد و زیر نظر مستقیم اداره جهاد کشاورزی اداره می شود، این اداره نیز به هیچ عنوان برای ساخت و ساز مجوز صادر نکرده و نخواهد کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر هفت حکم تخریب ساختمان های غیرمجاز صادر شده است که همگی در هفت جوی هستند و فرمانداری برای اجرای این احکام به همکاری دادستانی نیاز دارد از مسئولان دادستانی تقاضا می شود در اسرع وقت به این امور رسیدگی کنند زیرا این امر خود موجب کاهش ساخت و سازهای غیرقانونی می شود.
این مسئول در پایان مصوب کرد: برای جلوگیری از اشتباه ادارات خدمات رسان درخدمت رسانی به ساختمان های غیرمجاز نقشه طرح هادی شهر و روستا ها در اختیار همه این ادارات قرار گیرد.
نظر شما