به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین شافعی در دیدار با هیاتی از ایرلند، نتیجه دیپلماسی سیاسی ایران را مثبت و موفقیت آمیز ارزیابی کرد و گفت: به دلیل این موفقیت، شاهد استقبال سایر کشورها برای توسعه روابط خود با ایران هستیم. امیدواریم دیگر کشورهای جهان نیز با دیدی واقع گرایانه به آینده روشن ایران بنگرند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، آنچه را به عنوان تحریم بر ملت ایران تحمیل شد را غیرانسانی دانسته و تشریح کرد: آنچه بر ایران تحمیل شد اقدام انسانی نبود چون زندگی مردم عادی را دچار مشکل می کرد.
وی در ادامه روابط ایران و ایرلند در گذشته را بسیار خوب برآورد کرد و توضیح داد: روابط این دو کشور در گذشته از سطح خوبی برخوردار بود و هیئت های بسیاری بین دو کشور رفت و آمد می کردند. هرچند به دلیل محدودیت های ایجاد شده در طول چند سال اخیر، مناسبات ایران و ایرلند کاهش پیدا کرد که البته این محدودیت ها به نفع کشورهای طرف ایران هم نبود.
رئیس پارلمان بخش خصوصی محدودیت های موجود در مورد معاملات فروش با ایرلند را مشکل دیگر در این روابط دانست و تصریح کرد: خوشبختانه همه این مشکلات در حال حل شدن است که با رفع کامل آن، سطح مناسبات اقتصادی رشد خواهد کرد.
شافعی خاطرنشان کرد: امیدواریم مدیران دیپلماسی این کشور اقدام به گشایش سفارتخانه خود کنند. به طور قطع توسعه روابط اقتصادی، تاثیرات مثبتی بر توسعه و تحکیم روابط سیاسی می گذارد.
بخش خصوصی ایران فعالیت های گسترده ای در اقتصاد دارد
حسین نقره کار شیرازی، دبیرکل اتاق ایران، رو به وزیر سابق ایرلند در ایران گفت: ایران را نباید تنها با ظرفیت هایی که در بازار آن وجود دارد بشناسیم، ایران از نظر جغرافیایی و وجود همسایه های بسیار و ظرفیت هایی در زمینه نفت و گاز در سطح خوبی قرار دارد. با توجه به این موضوع می توان علاوه بر همکاری های دوجانبه به همکاری های سه یا چند جانبه نیز اندیشید.
وی در ادامه به فعال شدن بخش خصوصی درایران و رسیدن پروژه خصوصی سازی درایران به شرایط خوب خودش، تصریح کرد: روند خصوصی سازی درایران به مراحل خوبی رسیده است و این می تواند به توسعه روابط دو کشور و همکاری بین بخش خصوصی ایران و ایرلند کمک کند.
عزم جدی ایرلند برای برقراری مجدد روابط خود با ایران
در ادامه اریک بیرن، عضو کمیته روابط خارجی پارلمان ایرلند از حزب کارگر (حزب ائتلافی با حزب حاکم) در رابطه با فعالیت های اقتصادی ایرلند در چند سال اخیر عنوان کرد: ایرلند به دلیل محدودیت های اقتصادی که به آن دچار شد، سیاست های مضیقه ای را بر کشور خود حاکم کرد و مجبور شد سفارت خانه های خود را در سه کشور ببندد. که این اقدام تاسف باری بود.
وی ادامه داد: دولت تصمیم گرفته است تا با عقب گرد به اقداماتی که درگذشته صورت گرفته است، به بازسازی اقتصاد کشور بپردازد. خوشبختانه در حال حاضر شرایط بهبود پیدا کرده و دیگر تنگناهای گذشته روبرو نیستیم. در حال حاضر درهای این کشور برای مراوده با سایر کشورهای جهان گشوده است.
اریک بیرن با اشاره به دیدار این هیئت با وزیر کشاورزی ایران از امکان صادرات گوشت قرمز گاو و گوسفند وانواع محصولات لبنی از ایرلند به ایران خبر داد و اعلام کرد: بعد از این که هیئت به ایرلند برگردد، اطلاعات و تجربیات خوب خود از این سفر را در اختیار مقامات این کشور به خصوص وزیر امورخارجه کشورمان که جزء 28 وزیر اروپایی است که در گردهمایی 20 ژانویه حضور پیدا کرده و در مورد تحریم های ایران تصمیم گیری می کنند، قرار می دهیم.
این عضو کمیته روابط خارجی پارلمان ایرلند یکی از جنبه های مهم این کشور را حضور دفاتر اروپایی شرکت های بزرگ بین المللی برشمرد و ادامه داد: ایرلند در این مدت در زمینه جذب سرمایه های مستقیم خارجی موفق بود. ایرانی ها باید دراین بازار حضور قوی داشته باشند.
وی در پایان از جدیت کشور ایرلند در برقراری روابط قوی با ایران سخن گفت و حضور این هیئت از بخش های مختلف و جان دیدی، سفیر سابق ایرلند در ایران را نشانه ای از این عزم راسخ دانست.
نظر شما