به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم رونمایی از سند سیدطاهر سیدزاده هاشمی از مشاهیر اهل سنت کرمانشاه که صبح چهارشنبه و در حاشیه سومین همایش مهندسی فرهنگ نام گزینی برگزار شد، جلال منکرسی معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه، ماموستا ملا محمد محمدی امام جمعه اهل سنت کرمانشاه و جمعی دیگر از مسئولین و اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه ها نیز حضور داشتند.
سید محمدطاهر سیدزاده هاشمی در سال 1279 هجری شمسی در شهرستان روانسر متولد شد و به جز شاعری در خوشنویسی و تاریخ شناسی نیز دست داشت و در شعر، "طاهر" تخلص می کرد.
وی مدتی سرپرستی مدرسه علمیه و تکیه دولت آباد را بر عهده گرفت و بدون هیچ چشمداشتی به تدریس در این مراکز پرداخت و مدتی نیز با بخش کردی رادیو همکاری می کرد.
سید زاده هاشمی همچنین برنامه های ادبی و تاریخی کردی و فارسی رادیو از جمله گلزار ادب، مردان و زنان نامدار کرد، هه وارکه دلان و ... نوشت.
فرهیخته اهل سنت کرمانشاه خط نسخ سبک عثمانی را نیز در نهایت زیبایی می نوشت و توانست کتاب قرآن کریم و صحیفیه سجادیه را با خط زیبا به رشته تحریر درآورد تا اینکه سرانجام تیرماه سال 1370 و در سن 91 سالگی به لقاء الله پیوست.
از جمله آثار و تالیفات سیدزاده هاشمی می توان به دیوان غزلیات فارسی و کردی، مجموعه شعر کردی، مناقب اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، عروض و قافیه و بدیع به زبان کردی و منظومه شیوا و مهدخت اشاره کرد.
تصحیح دیوان شاعران بزرگ کردستان، گردآوری و تصحیح دیوان شاهر بزرگ کرد مولوی (سید عبدالرحیم تاجوزی)، برهان الحق و مرزداران غرب از دیگر تالیفات سیدزاده هاشمی وبده است.
از دیگر آثار سید زاده هاشمی می توان به کتابت و خوشنویسی قرآن به خط نسخ سبک عثمانی، کتابت و خوشنویسی صحیفه سجادیه و موالانا خالد و طریقت نقشبندی اشاره کرد.
به گفته احد جودی مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه این کار در راستای افزایش وحدت میان مسلمانان و خصوصا پیروان مذاهب شیعه و سنی صورت گرفت.
امام جمعه اهل سنت کرمانشاه نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اداره ثبت احوال استان کرمانشاه، این کار را حرکتی زیبا در راستای افزایش و تحکیم وحدت موجود برشمرد و از زحمات کارمندان این اداره کل قدردانی کرد.
ماموستا ملا محمد محمدی با بیان اینکه کرمانشاه همواره در امر وحدت پیشرو بوده است، خاطرنشان کرد: پیروان مذاهب شیعه و سنی در کرمانشاه بارها ثابت کرده اند که فارغ از تعصبات کورکورانه به دنبال تقویت اسلام هستند و به چیزی جر مجد و پیروزی آن فکر نمی کنند.
وی خاطرنشان کرد: شیعه و سنی در کرمانشاه سال های بسیار درازی است که در کنار یکدیگر زندگی می کنند و حتی بسیاری از آن ها با یکدیگر همسایه نیز هستند اما خوشبختانه طی این مدت کوچکترین اختلاف و مشکلی با یکدیگر نداشته اند.
نظر شما