به گزارش خبرنگار مهر،هنوز خیابانهای مشهد روز هایی را که قهرمانان و پهلوانان کشتی خراسان رضوی با سلام و صلوات وارد این استان می شدند و تا چندین روز در شهر ها و محل زندگیشان مردم به افتخارآفرینی شان افتخار می کردند را به یاد دارند.
استانی که دیر زمانی مهد کشتی کشور بود و آوازه قهرمانانش جهانی، امروز آنچنان با کمبودها شاخ در شاخ شده و کاستی ها گیربانش را گرفته که دیگر توانی برایش باقی نمانده و دیگر قهرمانی تحویل مردم این استان نمیدهد.
دبیر هیئت کشتی خراسان رضوی ضمن تایید وجود مشکلات فراوان در کشتی استان به خبرنگار مهر میگوید: هیئت کشتی خراسان رضوی یک سال بسیار پر کار را پشت سر گذاشته و ما در 10 ماه گذشته 95 اعزام و مسابقه داشته ایم اما این فقط قسمتی از کار ما بوده و مشکلات ما با این اعزام ها بر طرف نخواهد شد.
وی میافزاید: قدیمی های کشتی استان کاشتند تا دیگران در و کنند اما دیگران نکاشتند تا ما درو کنیم و این عامل اصلی افت کشتی در استان ما است و امروز ما فقط باید بکاریم به امید اینکه در آینده بتوانیم درو کنیم چون کشتی خراسان رضوی از محصول خالی شده و ما در بزرگسالان و جوانانمان کشتی گیری که بتوانند جای قهرمانان گذشته ما را پر کند نداریم.
حسن بذرافشان به ورود چند حامی مالی به کشتی خراسان رضوی اشاره کرده و اظهار می کند: حامیان مالی که وارد کشتی استان شده اند چون به دنبال تبلیغات و دیده شدن هستند از هر کجا که بتواند کشتی گیر می گیرند تا با گرفتن نتیجه، بهتر دیده شوند و کسی حاضر نیست سرمایه گذاری بلند مدتی برای پرورش کشتی گیر از سنین پایین داشته باشد.
وی میافزاید: معضلی که امروز ما را گرفتار کرده همین عدم پشتوانه سازی است و اگر ما در چند سال گذشته به سنین پایه توجه می کردیم کشتی مان امروز به این روز نمی افتاد که ما در سنین بالاتر نتوانیم هیچ نشانی در مسابقات کشتی کشور دریافت کنیم.
بذر افشان تصریح میکند: کشتی خراسان رضوی قبل از انقلاب سرور کشتی کشور بود و بعد از انقلاب نیز در دهه 60 کشتی گیران و قهرمانان زیادی را تحویل جامعه کشتی کشور داد و در دهه 70 نیز هنوز رگه هایی از قهرمانی را در خودش داشت تا اینکه در چند سال گذشته به دلیل عدم پشتوانهسازی و سوار شدن بر باد قهرمانی های گذشته اکنون دستانش کاملا خالی شده و چند سال دیگر هم طول خواهد کشید تا سرمایه هایی که امروز کاشته میشوند به ثمر بنشینند و این در حالی است که برخی حامیان مالی که میلیاردی در کشتی خرج می کنند حاضر نیستند در نونهالان سرمایه گذاری کنند.
وی با اشاره به حضور امیر توکلیان به عنوان سرمربی تیمهای کشتی استان بیان میکند: ما از توکلیان هم راضی نیستیم چرا که وی دل مشغولیهای زیادی دارد و به دلیل فراوانی کارش نمی تواند برای تیم ما کاری انجام دهد و ما مربی دیگری هم نداریم که تا جایگزین وی کنیم.
پول پدر کشتیمان را درآورد!
دبیر هیئت کشتی خراسان رضوی ابراز می کند: پول هایی که وارد کشتی ما شد پدر کشتی مان را در آورده و برخی به چشم کالا به این ورزش نگاه می کنندو فقط به دتبال کسب در آمد از این ورزش هستند.
قاسم امانی فیلابی یکی از مربیان فعال کشتی خراسان رضوی نیز با اشاره به وجود مشکلاتی که گیربان گیر کشتی خراسان رضوی شده است می گوید: عوامل متعددی کشتی استان را درگیر خودش کرده و این عوامل زاییده یک برهه خاص زمانی هم نیست و برای حل این مشکلات باید یک همگرایی و همدلی بین مربیان و جامعه کشتی خراسان رضوی بوجود بیاید.
وی معتقد است وجود پول و اسپانسر می تواند به کشتی خراسان رضوی در رسیدن به قله های افتخار کمک کرده و با تزریق بودجه به هیئت کشتی استان نیز می توان بر مشکلات فائق آمد و سپس می افزاید: ایجاد انگیزه برای کشتی گیران و مرییان و همچنین برگزاری منظم مسابقات استانی در سطوح مختلف سنی می تواند در پیشرفت کشتی استان تاثیر بسزایی داشته باشد ضمن اینکه برگزاری کلاس های سطح بالا برای مربیان کشتی هم امری لازم و ضروری است.
فیلابی اظهار می کند: نباید مسابقات کشوری و بین المللی جایی برای کسب تجربه باشد و کشتی گیران ما باید در مسابقات استانی یا تدارکاتی آب دیده شده و پس از پخته شدن برای مسابقات اعزام شوند تا بتوانند نتیجه لازم را بگیرند.
وی میافزاید: اغلب کشتی گیران از بین قشر کم درآمد تر جامعه هستند و این ها اگر بخواهند به صورت قهرمانی و ماندگار کار کنند باید از نظر مالی تامین شوند در غیر این صورت یک کشتی گیر درست در زمانی که باید شکوفا شود به دلیل وجود مشکلات مالی کشتی را رها کرده و به دنبال کسب در آمد خواهد رفت و البته نمی توان به این کار وی هم خرده گرفت.
فیلابی سپس تاکید میکند اگر واقعا می خواهیم کشتی استان پیشرفت کرده و از این وضعیتی که دارد بیرون بیاید باید نهادهای مختلفی که در راس آنها استانداری استان قرار دارد دست یاری به سوی کشتی دراز کنند و اداره ورزش استان و مشهد هم در کنار هیئت کشتی قرار بگیرند تا بتوان برای کشتی استان کاری کرد.
وی می افزاید: البته هیئت کشتی هم با حامیان مالی رفتار خوبی داشته باشد تا آنها به حمایت از کشتی و هیئت استان ترغیب شوند نه اینکه رفتارها به گونه ای باشد که حامیان مالی از هیئت کشتی دوری کرده و حاضر به همکاری با آنها نباشند.
خراسان رضوی سرشار از استعداد های ورزشی است
علیرضا اتاقی یکی از مربیان تیم کشتی خراسان رضوی قطع شدن مسابقات کشتی در سنین پایه و عدم توجه به مسابقات آموزشگاه ها را دلیل اصلی افت کشتی خراسان رضوی می داند و می گوید: زمانی که در خراسان رضوی مسابقات کشتی در آموزشگاه ها برگزار می شد علاوه بر استعداد یابی کشتی گیر سازی هم می شد و بچه ها با شرکت در مسابقات متعدد تا رسیدن به سنین بالاتر کاملا پخته می شدند اما قطع شدن مسابقات آموزشگاه ها ما را از مزایای بسیاری محروم کرد.
وی می افزاید:خراسان رضوی سرشار از استعداد های ورزشی است و کسب عنوان دومی در مسابقات پهلوانک های کشور نشان دهنده و تایید کننده این حرف است چرا که ما با کمترین کار توانستیم در کشور مطرح شویم و همین مسئله نشان می دهد که کشتی در خون بچه های ما است و اگر ما بتوانیم این استعدادها را به درستی هدایت کنیم قطعا در آینده شاهد موفقیت های بسیاری در کشتی استان خواهیم بود.
اتاقی ابراز می کند: نبود همدلی در بین جامعه کشتی استان هم یکی از مسائلی است که باید برطرف شود و گاهی اوقات دیده می شود گروهی می آیند و می خواهند کار کنند اما گروه قبلی سنگ اندازی کرده و مشکلاتی را بوجود می آورند که این مسئله هم باید حل شود تا ما بتوانیم به روز های اوج کشتی مان بازگردیم.
مسلم نادری خادم مربی تیم کشتی فرنگی نوجوانان خراسان رضوی نیز با اشاره به عدم همدلی در بین مربیان کشنی استان ابراز می کند: یکی از دلایل افت کشتی خراسان رضوی عدم صمیمیت و همدلی در بین مربیان کشتی استان میداند و میگوید: بنده در سفری که به مازندران داشتیم در یکی از سالنهای کشتی آنها دیدم که حدود 10 مربی در کنار هم مشغول فعالیت هستند و با کشتی گرانشان کار می کنند و این در حالیست که در خراسان رضوی ما کمتر میتوانیم چند مربی را دور هم جمع کنیم.
وی می افزاید: در استان ما گاهی اوقات دو مربی هم دیگر را قبول ندارند و نمیتوانند با هم کار کنند و هر کسی به دنبال شاگرد اختصاصی برای خودش است.
خادم بیان می کند: کمبود حقوق مربیان کشتی نیز مزید بر علت شده تا مربیان نتوانند آنگونه که باید انرژیشان را صرف کشتی بکنند و البته نمیتوان انتظای هم از آنها داشت چرا که مربی وقتی از صبح تا شب در یک اداره یا کارخانه کار می کند دیگر انرژی چندانی برایش باقی نمی ماند تا بخواهد شب در سالن کشتی آن را مصرف کند.
وی تصریح می کند: حقوق یک مربی کشتی در مشهد حدود200 هزار تومان است و این مبلغ نمی تواند دردری از مربی و کشتی ما داو کند.
خادم همچنین با انتقاد از اعزام کشتی گیران با اتوبوس به منظور شرکت در مسابقات کشتی اظهار می کند: وقتی کشتی گیر 15 ساعت در اتوبوس باشد و بعد بخواهد کشتی بگیرد چیزی از وی باقی تمانده که بخواهد بر روی تشک رفته و با بدن کوفته نتیجه بگیرد و این هم یکی از مشکلاتی است که بر اثر کمبود بودجه بوجود آمده ست.
کشتی خراسان رضوی شاخ در شاخ مشکلات و کاستی های متعدد علاوه بر همدلی در بین اهالی کشتی خراسان رضوی نیازمند حمایت مسئولان استان نیز هست پاسخ علاقه مندانی که کشتی در خونشان موج می زند را اما چه کسانی باید بدهند و سکوها نام کدام قهرمان را باید فریاد بزنند سوالی است که پاسخ را زمان شاید بدهد.
..........................
گزارش: رضا آرمانیان
نظر شما