رضا سعيدي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار كرد: در مدارس، مربیان، معلمهای بهداشت و مربیانی که با دانشآموزان ارتباط دارند، بیماران را شناسایی و به سیستم بهداشت ارجاع میدهند و مرکز بهداشت به صورت دستهجمعی، درمان خانواده آن بیمار را انجام میدهد.
وي با اين توضيح كه اين حشره در سر بچه ها جا مي گيرد و تخم ريزي و از خون تغذيه مي كند گفت: نيازي نيست موي سر بچهها تراشيده شود و استفاده از شامپوي مخصوص و شانههاي دنده ريز که تخم شپش را از لاي موها و روي سر جدا کند، کفايت ميکند.
وي به بروز اين بيماري در شهرها 52 درصد و بيشتر از روستاها اشاره كرد و گفت: اين معضل بهداشتي در محیطهایی مانند مدارس كه با تجمع تعداد زيادي دانشآموز مواجه است و مثلا شاهد استفاده مشترك از رختآويزها هستيم، ممكن است وجود یک شپش در لباس يكي از دانشآموزان، ديگر دانشآموزان نيز مبتلا شوند.
سعيدي عنوان كرد: با توجه به آموزش هاي انجام شده در سالهاي گذشته در جهت پيشگيري آمار مبتلايان به اين معضل رو به كاهش است.
وي همچنين ابتلا به معضل را در دختران شايع تر دانست و گفت: رده سني 6 تا 10 سال يعني مدارس ابتدايي و مهد كودك ها نيز بيشتر درگير هستند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تاكيد كرد: در سنين ابتدايي و دختران بيشتر در گير اين معضل مي شوند و 93درصد آمار گزارش شده مربوط به دختران بدليل نوع پوشش و موي بلند سرشان است.
وی بيان كرد: آموزش و پرورش استان همكاري خوبي با بهداشت استان داشته است و این سازمان در مدارس و توسط مروجان سلامت در مقاطع تحصیلی راهنمایی و دبیرستان اقدامات مفيدي را انجام داده است.
نظر شما