به گزارش خبرنگار مهر، شاپور محمدی امروز در نشستی خبری در وارت امور اقتصادی و دارایی با ارائه گزارشی از فعالیت معاونت امور اقتصادی این وزارتخانه گفت: کارگروه تولید و رفع موانع آن با شروع فعالیت دولت تدبیر و امید در این معاونت تشکیل شده و جلساتی با وزارتخانه ها و دستگاه های مختلف برگزار کرده است و در این زمینه متن مصوبه 35 ماده ای آماده و به هیات وزیران ارسال شده است.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: مرحله دوم حمایت از تولید در حال اجرا است و تلاش می شود در این مرحله نیز به اهداف مورد نظر خود دست یابیم، در این مصوبات تلاش شده راهکارهایی با اثرات عاجل بر اقتصاد، اتخاذ شود. علاوه بر تهیه مصوبات، پایش اجرای آنها نیز در دستور کار است به نحوی که گزارش ماهانه تولید نهایی و به هیات دولت ارسال شده است.
وی از اجرایی شدن 95 درصد مصوبات در حوزه گمرک خبر داد و گفت: براین اساس تسهیل و ترخیص کالا در گمرک کشور بهبود یافته است. همچنین بحث 30 درصد گشایش اعتبارها (ال.سی) در بانک ها نیز در این کارگروه تصویب شده که البته این مصوبه در برخی بانکها اجرایی شده و در تعدادی دیگر به دلیل وجود برخی مشکلات اجرایی نشده است.
محمدی با اشاره به اینکه مجوزهای ورود کالا توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت برای رونق تجارت کاهش یافته است، افزود: مصوبه 35 ماده ای دارای جنبه های مختلف است و 80 درصد از مصوبات اجرایی شده و گزارش ششم این مرحله در حال تدوین است.
معاون وزیر اقتصاد از پیگیری مباحثی در مورد بهبود وضعیت کسب و کار خبر داد و گفت: مذاکراتی با بانک توسعه اسلامی جهت بهبود محیط کسب و کار ایران انجام شده است. بهبود محیط کسب و کار به این وزارتخانه محول شده و به همین دلیل وزیر اقتصاد مذاکراتی را با بانک توسعه اسلامی انجام داده و قرار است ایران در این بانک افزایش سرمایه داشته باشد. همچنین در این مذاکرات کمک به بهبود وضعیت دریاچه ارومیه مطرح شده است.
محمدی گفت: در بحث حوزه اصلاح قانون مالیات ها، معاونت اقتصادی با سازمان امور مالیاتی اقداماتی را جهت بهبود قوانین مالیاتی انجام داده است. این معاونت برآوردهایی را از آثار اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها با همکاری بانک مرکزی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری انجام داده و آن را به تصمیم گیران اقتصادی منعکس کرده است.
وی ادامه داد: پس از تصمیم گیری اثرات فاز دوم، چگونگی اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها اعلام خواهد شد اما در این بررسی ها تلاش شده تا ثبات اقتصادی حفظ شود.
این مقام مسئول اقتصادی بررسی وضعیت سهام عدالت را از دیگر اقدامات معاونت اقتصادی اعلام کرد و گفت: همکاری هایی در این راستا با سازمان خصوصی سازی انجام شده و مدلی خاص توسط معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد، خصوصی سازی و بورس برای سهام عدالت تدوین شده است.
معاون وزیر اقتصاد گفت: در بخش بازار سرمایه این معاونت با همکاری سازمان بورس، بررسی هایی را برای این بازار انجام داده و تلاش شده مسیر منطقی سرمایه گذاری در این بازار وجود داشته باشد. برای افزایش شتاب خصوصی سازی نیز مصوبه ای به هیات وزیران برای واگذاری 5 درصد از 20 درصد سهام در دست دولت، بانک ها و شرکتها تصویب شده است.
محمدی درباره مسکن مهر نیز گفت: این معاونت با همکاری وزارت مسکن و بانک مرکزی مطالعاتی را برای حل مساله مسکن مهر انجام داد و برهمین اساس اقداماتی در این زمینه در حال انجام است.
وی ادامه داد: برای خروج از رکود تورمی قرار است از سمت سیاست های عرضه اقداماتی انجام شود که حمایت از تولید از جمله آنها خواهد بود. همچنین همکاری بانک مرکزی از طریق سیاست هایی که تورم زایی کمتری دارد اشتغال و تولید را تامین مالی خواهد کرد. افزایش ضریب فزاینده پول به جای بهره گیری از پول پرقدرت نیز برای خروج از رکود تورمی مد نظر است، هرچند سیاست های پولی غیرمتعارف نیز مورد توجه است.
نظر شما