۱۲ بهمن ۱۳۹۲، ۱۵:۱۲

عسگری در گفتگو با مهر:

پذیرش دانشجو در رشته‌های جدید دانشگاه فرهنگ و هنر البرز/ راه‌اندازی کانون ایده پردازی طرح‌های فرهنگی و هنری

پذیرش دانشجو در رشته‌های جدید دانشگاه فرهنگ و هنر البرز/ راه‌اندازی کانون ایده پردازی طرح‌های فرهنگی و هنری

کرج - خبرگزاری مهر: مدیر مرکز علمی - کاربردی فرهنگ و هنر استان البرز ضمن اشاره به فعالیتهای صورت گرفته طی دو سال تاسیس این مرکز در استان گفت: این مرکز در نیمسال دوم سال تحصیلی جاری اقدام به پذیرش دانشجو در چهار کد رشته در دو مقطع کاردانی و کارشناسی کرده است.

به گزارش خبرگار مهر، بالندگی و نیل در مسیر پیشرفت و توسعه برای هر کشور در  گرو گستردگی و فربه شدن مراکز علمی - آموزشی و دانشگاهی آن است.  در نسخه استاندارد و اصولی دانشگاهها و مراکز علمی، تدریس علوم گوناگون، در کنار ارتقای جایگاه اندیشه و عمل صورت می گیرد. بدین سان که در این مراکز علاوه بر ریشه بخشیدن به علم و آگاهی دانشجویان، آنان را به اندیشه ورزی و  مهارت آموزی نیز ترغیب و تشویق نموده، فارغ التحصیلان ضمن کسب مدارج علمی، در فعالیتهای اجرایی و فکری نیز دارای اعتبار خواهند شد.

از این رو، راه اندازی مراکز علمی–کاربردی در کشور با رویکرد گسترش مهارت آموزی در کنار آموزشهای علمی و تخصصی انجام گرفت. در استان البرز، مراکز- علمی کاربردی متعددی وابسته به ارگانها، دستگاهها و کارخانجات بزرگ فعالیت می کنند که سالیان گذشته، حوزه فرهنگ و هنر استان از این نعمت تخصصی و کاربردی بی بهره بود اما با افتتاح و آغاز به کار نخستین مرکز- علمی کاربردی فرهنگ و هنر البرز این خلاء علمی و فرهنگی تا اندازه ای مرتفع شد.

مدیر مرکزعلمی- کاربردی فرهنگ و هنر طی گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با ارائه ایده و طرح توجیهی تأسیس این مرکز، بستر مهارت افزایی در حوزه فرهنگ و  هنر در این استان تازه تأسیس فراهم شد و اینک با گذشت حدود دو سال از تأسیس این مرکز دانشگاهی، روند رو به رشدی در حوزه های گوناگون به لحاظ کمی و کیفی صورت گرفته است.

مهدی عسگری با اشاره به اینکه طرح تاسیس مرکز دانشگاهی فرهنگ و هنر البرز نخستین بار در شهریورماه سال 90 ارائه شد افزود: پس از موافقت با این ایده، طرح توجیهی آن را در آبانماه همان سال آماده نموده و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم ارسال کردیم که پس از پیگیریها و رایزنیهای گسترده ظرف سه ماه مجوز این مرکز دریافت و مرحله نخست پذیرش متقاضیان در بهمن ماه سال 90 از طریق سازمان سنجش صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه این واحد دانشگاهی اولین مرکز علمی - کاربردی فرهنگ و هنر در استان البرز محسوب می شود، اظهار داشت: تنها مرکز علمی -کاربردی که به طور تخصصی در زمینه فرهنگ و هنر و رشته های مرتبط به آن در استان البرز فعالیت می کند این مرکز است ضمن اینکه طی این مدتی که از تأسیس مرکز می گذرد با افزوده شدن چندین کد رشته جدید، این واحد با داشتن  16 رشته تخصصی به تدریج به قطب دانشگاهی جدیدی در فصل فرهنگ و هنر البرز بدل خواهد شد که وجه تمایز آن «مهارت پایه»، کاربردی بودن آموزشها و شهریه پایین نسبت به دانشگاههای مشابه است.

وی فراهم آوردن بستری مناسب جهت پرورش و شکوفایی استعدادهای بالقوه در حوزه فرهنگ و هنر را یادآور شد و با بیان اینکه در این مجتمع حدود هزار و 500 دانشجو در سنگر علم و فرهنگ البرز به علم آموزی می پردازند، گفت: تربیت نیروی متخصص، توزیع عادلانه فرصتهای مهارت آموزی و گسترش زیرساختهای آموزشی از اصلی ترین ضروریات توسعه فرهنگ است.

پذیرش دانشجو در رشته های جدید از ترم بهمن

عسگری با اشاره به چشم انداز طراحی شده برای این مرکز، از افزوده شدن رشته های تحصیلی جدید در ترم آتی(بهمن ماه) خبر داد و افزود: در دوره های ترمی رشته های خوشنویسی در مقطع کاردانی و گرافیک(پوستر و نشانه)، معماری(طراحی محیط داخلی) و مدیریت تبلیغات تجاری در مقطع کارشناسی در نیمسال دوم تحصیلی 93-92 برای نخستین بار پذیرش دانشجو خواهیم داشت که با تداوم این روند توسعه ای، می توان شاهد شکوفایی بیش از پیش مرکز علمی–کاربردی فرهنگ و هنر استان البرز بود.

عسگری تأکید کرد: در این میان بهره مندی استان از جمعیت قریب به سه میلیون نفر، کانونی از استعدادها و علاقه مندان به حوزه فرهنگ را رقم زده است که ضمن افزایش اهمیت تأسیس مرکز علمی- کاربردی، بر لزوم برنامه ریزی مدون برای به کارگیری مناسب ظرفیتهای محصلان و فارغ التحصیلان این دانشگاه صحه گذارد.

آموزشها با هدف اشتغالزایی تعریف شده

وی با تأکید بر این مهم، ایجاد کانونی برای ایده پردازی، طراحی و تولید پروژه های فرهنگی و هنری را از مهمترین فواید تأسیس این مرکز دانست و تصریح کرد: ما در این مرکز با راه اندازی هسته پژوهش آمادگی انجام پروژه های علمی، تحقیقاتی و مشاوره به دستگاهها در عرصه مهندسی فرهنگ و هنر را داریم که امیدواریم در سایه مشارکت و تعامل لازم میان دستگاههای ذیربط شاهد تحقق این مهم باشیم.

مدیر این مرکز دانشگاهی توجه به اشتغالزایی در این مرکز را با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به حمایت از کار و سرمایه ایرانی، مثبت ارزیابی کرد و گفت: با توجه به تأکید رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در راستای حمایت از کا رو سرمایه ایرانی، مرکز آموزش عالی فرهنگ و هنر البرز با فعالیت حدود  112 نفر از اساتید و پرسنل مرکز گام قابل توجهی را در جهت تحقق این مهم برداشته است.

وی افزود: آموزشهای ارائه شده در این مرکز با تأکید بر علوم کاربردی و مهارت افزایی است که با هدف اشتغالزایی تعریف و طراحی شده است. ضمن اینکه توجه ویژه ای به مباحث فرهنگی و اخلاق حرفه ای وجود دارد.

مرکز آموزش عالی فرهنگ و هنر البرز در کنار پیگیریهای مستمر به منظور پیوند میان علم و عمل و ایجاد تعامل مناسب میان مراکز علمی با دستگاههای اجرایی و خدماتی طرحهای متنوعی دارد که علاوه بر ایجاد انگیزه مضاعف در میان دانشجویان می تواند دستگاههای گوناگون از جمله شهرداری ها را در پیمودن مسیری علمی و هنری یاری دهد.

عسگری در ادامه به برخی اقدامات بهینه سازی و  تعمیر و تجهیز فضای کالبدی مرکز و برنامه ریزی برای فعالیت های فرهنگی – علمی و پژوهشی مرکز فرهنگ و هنر البرز اشاره کرد و یادآور شد:  ساخت و تجهیز بیش از 10 کلاس جدید و بهینه سازی 12 کلاس؛  تجهیز هفت کارگاه آموزشی شامل کارگاه طراحی و گرافیک، چاپ دستی، عکاسی، دوخت و طراحی لباس، تأسیس و تجهیز نمازخانه، تجهیز کتابخانه و نگارخانه؛ تأسیس واحد انتشارات، چاپ و تکثیر؛ رستوران و بوفه؛ تجهیز سایت کامپیوتر؛ تأسیس صندوق قرض الحسنه کارمندان و صندوق خیریه برای دانشجویان کم بضاعت؛ بهینه سازی فضای اداری و آموزشی و محوطه سازی؛ تشکیل هسته پژوهش و برنامه ریزی برای تشکیل انجمن های دانشجویی؛ و راه اندازی دپارتمان مطبوعات و رسانه و فصلنامه تخصصی رسانه پژوهی با همکاری مؤسسه آموزش عالی فرهنگ و هنر کشور از آن جمله است.

وی یادآور شد:  هم اکنون مرکز آموزش عالی فرهنگ و هنر البرز با مساحت شش هزار و 100 متر مربع و فضای کالبدی و آموزشی پنج هزار و 500 متری واقع در عظیمیه کرج با وجود حدود هزار و 500 دانشجو در 16 کد رشته تحصیلی شامل در مقطع کاردانی: امور فرهنگی، روابط عمومی، گرافیک، خبرنگاری، عکاسی، نقاشی ایرانی، طراحی لباس، فیلمسازی، معماری داخلی، خوشنویسی و تربیت مربی قرآن؛ در مقطع کارشناسی: مدیریت امور فرهنگی (گرایش برنامه ریزی فرهنگی)، روابط عمومی (گرایش امور رسانه)، گرافیک (پوستر و نشانه)، معماری (طراحی محیط داخلی) و مدیریت تبلیغات تجاری فعالیت می کند.

عسگری در پایان یادآور شد: این مرکز در دومین همایش سراسری مراکز علمی-کاربردی فرهنگ و هنر دولتی که در آذر ماه سال جاری در بوشهر و با حضور شاه آبادی مشاور وزیر و رئیس مؤسسه آموزس عالی فرهنگ و هنر، مدیران کل استان ها و رؤسای مراکز برگزار شد به عنوان مرکز نمونه فرهنگ و هنر دولتی کشور انتخاب شد و مورد تقدیر قرار گرفت.

کد خبر 2226077

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha