پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۴ بهمن ۱۳۹۲، ۱۰:۲۹

مختاری در گفتگو با مهر؛

6 طرح گلخانه ای آذربایجان غربی راکد مانده/ مشکل خرید برق و گاز داریم

6 طرح گلخانه ای آذربایجان غربی راکد مانده/ مشکل خرید برق و گاز داریم

ارومیه - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از راکد ماندن 6 طرح گلخانه ای در دست اجرای استان به دلیل بروز برخی مشکلات خبر داد.

سید علی مختاری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام اینکه از 9 طرح گلخانه ای در دست اجرای آذربایجان غربی هم اکنون 3 طرح به صورت 100 درصد اجرایی شده است، افزود: این در حالی است که 6 طرح به دلیل عدم تامین اعتبار لازم برای خرید گاز و برق راکد باقی مانده است.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی و زیر بنایی تعداد 3 مجتمع گلخانه ای در استان واقع در شهرستانهای مهاباد، نقده و پیرانشهر به طور کامل به اتمام رسیده و آماده واگذاری است، اظهار داشت: شش مجتمع  گلخانه ای در شهرستانهای ارومیه، میاندوآب، بوکان، سلماس، خوی و پلدشت نیز در مراحل پایانی احداث قرار گرفته و مشکل تامین زیر ساختها را دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی یکی از استانهای مستعد سرمایه گذاری در جهت گسترش سایت ها و مجتمع های گلخانه ای در کشور محسوب می شود، گفت: تاکنون برای احداث و تجهیز این مجتمع های تولیدی بیش از 150 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات عمرانی استان هزینه شده است.

مختاری عنوان کرد: توسعه کشت گلخانه ای باتوجه به محدودیت منابع آب و خاک، فرصتی مناسب برای تولید محصولات کشاورزی خارج از فصل است و علاوه بر درآمد زایی، نقش مهمی در افزایش اشتغالزایی، ارتقای کمیت و کیفیت محصولات و به ویژه توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان به کشورهای همجوار را به دنبال دارد .

وی استفاده از تکنیک‌های جدید، بهره‌ گیری صحیح و افزایش بهره ‌وری از امکانات محدود آب به دلیل استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار بخصوص آبیاری قطره‌ای و خاک به دلیل کاهش خسارت و تامین امنیت تولید با توجه به امکان کنترل عوامل سو محیطی در یک محیط بسته گلخانه ای را از مزایای این روش تولید عنوان کرد .

وی با بیان اینکه در حال حاضر 82 واحد گلخانه ای با مساحتی درحدود 25 هکتار در استان فعال بوده که با راه اندازی این مجتمع ها، سالانه بیش از 93 هزار تن انواع محصولات گلخانه ای در استان تولید می شود، گفت: برنامه ریزی صحیح برای تولید، افزایش تولید در واحد سطح، کاهش هزینه ها، تعیین الگوی کشت، مدیریت متمرکز و نظارت کارشناسی و علمی را از اهداف ایجاد مجتمع های گلخانه ای برشمرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی میزان تولید سالانه محصولات صیفی و سبزیجات از این گلخانه ها را 4 هزار تن دانست و با بیان اینکه میزان تولید گل شاخه بریده اعم از داودی و مریم بیش از 800 هزار شاخه گل در سال است، گفت: افزایش تعداد گلخانه های انفرادی به میزان 5 هکتار در سال برنامه ریزی شده است.

آذربایجان غربی با تولید 6 درصد از محصولات کشاورزی یکی از قطب های مهم این بخش در کشور به شمار می رود.

 

کد خبر 2227617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha